fbpx

Aludni kéne már -Tippek, hogy jól aludj te is és a babád

Aludni kéne már -Tippek

A gyerek előtti időszakban gondoltatok valaha arra, hogy az alvás, vagyis inkább annak hiánya, központi szerepet fog betölteni az életetekben? Én őszinte leszek: soha nem gondoltam erre…Az alvás max annyiban volt érdekes, hogy voltam-e előző éjjel bulizni, ki tudtam magam pihenni, vagy be kell pótoljam a munkahelyemen :).

Nos, gyökeresen megfordult velem a világ, konkrétan már a harmadik trimesztertől, és az alvás hiány, kimerültség a mindennapjaim részévé vált. Ezért elkezdtem magam jobban beleásni az alvás/ nem alvás témájába.

Az első lépésem egy rövid piackutatás volt a barátok között: 10-ből 7 ember nem alszik jól. Hoppá.. nem vagyok egyedül, ez azért jobban esik, kicsit irigykedtem volna, ha mindenki szuperül alszik. A hivatalos statisztika szerint: Magyarországon a lakosság közel harmadának nem pihentető az alvása*(Budapesti Alvásközpont legutóbbi kimutatása szerint). A további kutatásaim során összegyűjtöttem egy csomó hasznos információt, ami a nyugodt alváshoz kell (erről itt olvashatsz többet: tippek alvás előtt), illetve olyan alternatív megoldásokat kerestem, amelyek segíthetnek az alvásban.. Így találtam rá az illóolajokra, azon belül is Dr. Takács-Tóth Diánára, a Herbatherapy tulajdonosára, aki segített megtalálni a megoldást az alvás gondjaimra.

Diána vegyészként foglalkozik az illóolajok hatásaival. Az illóolajokat növényi részekből vonják ki különböző eljárásokkal. Az illóolajok, köszönhetően a több száz kémiai vegyületnek, fizikai és pszichés síkon is hatnak ránk, nem terhelve sem a környezetünket, sem a szervezetünket (kizárólag a prémium minőségű, tiszta, 100% tisztaságú természetes olajokról beszélünk)

Kisbabák mellett is remekül alkalmazható a mandarin héjából kivont illóolaj. Csepegtess a diffúzorba (A mécseses párologtatást ezúttal nem javasolja Diána, mivel a mandarin (és valamennyi citrusból préselt) illóolaj hőérzékeny, hő hatására megváltozik kémiai szerkezete rontva a hatásfokán) 8-10 csepp mandarin illóolajat! A párologtatáshoz  diffuzort is használhatunk, a próba után az első éjszakát, tuti véletlenül aludtam át, de a 4. éjszaka után már nem mondhattam ezt. Gyakorlatilag megváltozott az életem, nyugodtan kipihenten ébredek az átaludt éjszakák után.

Ultrahang juttatja a légtérbe az illóolaj-molekulákat.

Szakértőnk, Diána minden korosztálynak szívből ajánlja a mandarin illóolajat: kémiai összetételének köszönhetően nyugtató, antidepresszáns tulajdonságú, remekül alkalmazható hiperaktív gyermek mellett, kiváló rémálmok elűzésére, oldja a félelmeket, a görcsöket az idegrendszerre gyakorolt nyugtató, kiegyensúlyozó hatása révén.

Diffuzor kis okos:

  • A BO diffúzor víz nélkül működik óriási, akár 100 nm alapterületű légtérben (nappaliszoba, óvodai és iskolai osztálytermek, kórtermek, várótermek kiváló eszköze.
  • A Norah ultrahangos diffuzor 60 m²-ig terjedő területen használható, rendkívül egyszerűen kezelhető, kiválaszthatod a világítás színét vagy fixálhatod a színt is.

Először lehet, hogy idegenkedsz tőle, nem akarsz ekkora beruházásba fogni egy ismeretlen terápia kapcsán… ezen időszak áthidalására a következő módszerrel próbálhatod ki hatásosságát: cseppents 5 csepp mandarin illóolajat egy papírzsebkendőre és helyezd a fejed mellé éjszakára, szagolj bele mélyeket… meg fogod szeretni és egész másként fogsz tekinteni az illóolajok csodálatos, évezredes világára!

Most, hogy már kialudtam magam a következő pont az immunerősítés lesz, hogy ne betegápolással kelljen tölteni minden második hetünket. Következő cikkükben ezt a témát is körbejárjuk.

Már megint ez a köhögés-Minimag.hu tippek

 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)