Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hogyan tudsz anime aesthetic tini szobát létre hozni?

anime aesthetic tini szoba

Képzeld el, hogy belépsz a szobádba, és pasztellszínek, ikonikus karakterek és anime varázslatot árasztó hangulat fogad. A 90-es évek végétől a 2000-es évek elejéig ( és most újra hatalmas népszerűségnek örvend) terjedő japán animációs és képregényes művészeti stílusok, az anime aesthetic nem csak egy trend; ez egy életstílus, amely mindent ünnepel, ami kawaii és nekó.

Lehet, hogy egyből nem fogod tudni átalakítani kedvenc tinid szobáját olyanra, amilyenre szeretné(d), de mi rendelkezünk egy arzenálnyi kawaii szoba dekorálási ötlettel, amely a tinédzser szentélyt az anime -kawaii birodalmába repíti.

Mi az az anime aesthetic?

Az anime-aesthetic, amelyet gyakran a „ kawaii ”-val és a „ neko ”-val is társítanak, a japán szórakoztatási formák egyre növekvő elterjedésének ünnepe.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ᗰOᗰO (@cuteisfulltimejob) által megosztott bejegyzés

Bár az anime és a manga már az 1980-as években általánossá vált Japánban, az anime-esztétika csak 2020-ban nyerte vissza népszerűségét a TikTokon keresztül. Persze ehhez hozzátartozik, hogy leginkább a nyugati női közönséget vonzza a stílus a dominánsan aranyos vonásai miatt. Ezért általában a nőiességgel és a finom színekkel társítják .

Az anime varázsa nem csak a történeteiben rejlik, hanem a vizuálisan lenyűgöző esztétikájában is, amelyet imádnak az aranyos, nőies vonásaiért és a lágy, álomszép színeiért.

Mivel a japán kultúra fogyasztóinak többsége az animéket és a mangákat részesíti előnyben, a pasztell színek és a csillogás nagy szerepet játszanak az aesthetic megkülönböztetésében. Ezenkívül az anime-aesthetic az aranyos játékfelszereléseket , az anime-feldolgozásokat és a manga-rajzokat népszerűsíti.

Az anime aesthetic elsődleges vizuális elemei a moe karakterek, mivel a nézőkben a szeretet és az imádat érzését keltik. Ők azok az iskolás lányok, nagy szemekkel, színes frizurákkal és aranyos ruhákkal.

Az anime-aesthetic másik jelentős vizuális motívuma az édességek. Ezek közé tartoznak a japán stílusú sütemények, a macaronok, a vattacukor, a sütemények és a tejes tea. A természet ihlette motívumok, mint például a pillangók és a cseresznyevirágok, szintén bőségesen megtalálhatók az anime esztétikában.

A legnépszerűbb karakterek közé tartoznak a Sanrio karakterek , mint például a Hello Kitty és a My Melody , valamint a San-X karakterek, mint például Rilakkuma és Shirokuma .

Hogy néz ki egy anime aesthetic szoba dekoráció?

Igazából szinte a sarki közérttől kezdve bárhova is mész találsz valamilyen anime ihletésű kiegészítőt. 

Az anime-aesthetic szobákban gyakran szerepelnek a népszerű animesorozatok jeleneteit ábrázoló poszterek , kedvenc anime-karakterek chibi-stílusú figurái és anime motívumokból álló ágyneműkészletek . 

Az ilyen dekorációk egyszerre mutatják meg az anime-aesthetic által közvetített ( mondjuk ki) kissé megszállott , de mégis meghitt érzéseket.

Ugyanitt még mangakötetek , videojáték-konzolok és kawaii plüssök is igen gyakran megjelennek szoba díszként. 

anime aesthetic szoba

Keverd össze a lágy pasztell színeket olyan élénk árnyalatokkal, mint a rózsarózsa és a nárciszsárga, hogy olyan dinamikus szobát hozhassatok létre, mint amilyen a kedvenc anime.

Fények a szobában

Neonreklámok, tündérfények és aranyos lámpák? Igen, kéremszépen!

A világítás főszerepet játszik a tökéletes anime-hangulat kialakításában, az álmodozó fényt adó lágy fényektől a neon lámpákig mindennek van helye a falon, és szerteszét a szobában. 

Az izzó neko vagy macskalámpák és az aranyos pasztell világítás is jól mutat majd az anime aesthetic hálószobában.

Falak

Akasszatok fel faliszőnyegeket és posztereket kedvenc anime-aesthetic motívumokról, például sakura virágokról, cseresznyevirágokról és japán karakterekről.

Az anime iránti szeretet megünneplésének másik módja a mangakötetek és a nyitott polcokon található videojátékok elhelyezése. 

Bútorok

Egy igazi anime rajongó szobája nem lehet autentikus az animevilág puha, barátságos hangulatát tükröző bútorok nélkül. A pasztell székektől az „cuki” szőnyegekig minden darab hozzáadja személyes anime térhez a magáét. 

És akkor a kütyük

Egy anime aesthetic szoba nem teljes a játékok és a technológia iránti rajongás nélkül. Ilyenek lehetnek a macskafülű fejhallgatók , futurisztikus rendszeregységek , mechanikus billentyűzetek háttérvilágítással , széles ívelt monitorok , klasszikus Nintendo konzolok , Divoom Ditoo hangszórók és fényes projektorok. Ezekkel teljes mértékben át lehet élni az anime aesthetic életstílust.

Már csak az a kérdés, hogy a pénztárcánk bírja-e az iramot. 

Konklúzió, már, ha van ilyen

Egy igazi anime aesthetic szoba életre keltése azt jelenti, hogy magadévá teszed a karaktereket, színeket és hangulatokat, amelyek egyedülállóan varázslatossá teszik ezt a stílust. Szülőként néha úgy érzem, hogy bele lehet fulladni ebbe a giccsparádéba, ugyanakkor az 5 éves ének teljesen azonosulni tud a cuki karakterekkel, a kawaii világgal. 

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet