fbpx

2022 babaszoba trendek | Minimag stílus

Bababszoba trendek
Vajon változik valami az elmúlt évekhez képest az idei babaszoba kialakításhoz kapcsolódó trendekben? Az biztos, hogy alapelvként most is az fog érvényesülni, hogy a babaszoba egy nyugodt szintér, ahol biztonságban érzi magát a baba és a szülők egyaránt. Ha babaszobát tervezel, akkor a tervezés folyamata egyszerre jelent kihívást és izgalmat. Már az eleve szívdobogtató, hogy megpróbálod elképzelni majd a babádat, mi hol lesz, stb. Nézzük milyen ötletekkel tudjuk gazdagítani a terveidet:).

A színek visszatérnek a babaszobába

A színek visszatértek, a babaszobák berendezése, kialakítása a tompa tónusok helyett a színek felé indultak el. Az egyik legkedvencebb, feltörekvő trend, a merész, monókróm kialakítása a babaszobában. Ez a trend lehetővé teszi, hogy egy adott alapárnyalat több tónusával játszatok, ezzel hozzátok létre a mélységet és kreativitást az egész helyiségben.  Ugyanazon szín különböző árnyalatainak használatával a leendő szülők szemet gyönyörködtető teret hozhatnak létre, amely a tökéletesen összerakott és összehangolt hatást fogja kelteni.

Csillagok, bolygók, naprendszerek | Csillagok a babaszobában

A csillag egy nem múló trend a babaszobák körében. Több féle megoldást is választhatsz:

Fesd a falat sötét színűre, és helyezz el rajtuk falmatricát

Válassz tapétát csillagászati ​​vagy bolygóelemekkel.

A téma hangsúlyozásához válassz olyan dekorációt, amely csillagképeket, csillagokat és holdakat tartalmaz, például bekeretezett alkotásokat, szőnyegeket, függőket, függönyöket, párnákat és kiságy takarókat. Ha szeszélyesebb és világosabb teret keresel, akkor összpontosíts inkább a pasztell dekordarabokra, és keverd össze a fémes, égi témájú dekorációt.

Márvány falak

A kifinomult márvány csábító örvényei nem csak a konyhában vagy fürdőszobában mutatnak jól!Elnézve a külföldi lakber oldalakat, képeke arra számítunk, hogy a márványozás kerül a középpontba a babaszobában is, gyönyörű háttérképek formájában. De ha ezt soknak találod jöhetnek a márványos dekorok is:

Idén a kék átveszi a zöld helyét

Tavaly a halvány zöld és árnyalatai hasítottak a babaszoba dekorációk körében, idén a kékre mondják ezt. Szerintük a porkéktől az éjféli kékig, egészen egy kis provance-i francia kékségig, a kék szín lehet a babaszoba meghatározó színe, miközben sokoldalúan semleges.

Tudtad: az 1940-es évekig a rózsaszín a fiúkat jelölte, a kék a lányokat, mivel előbbi a vörös rokonaként határozottabb, férfiasabb színnek tűnt, utóbbi visszafogottnak, azonkívül Szűz Mária ruhájának gyakori színe a művészetben. Most mond meg, gondoltad volna?

Pillangó effektus

A pillangó az átalakulás ( és a remény) metaforája, tökéletes babaszoba dekoráció, ha kedveled a többlet jelentéssel bíró dolgokat.

A klasszikus

A klasszikus szépség és gondolkozás visszatér ( persze az is lehet, hogy sose ment el) a babaszobába. A hagyományos kiságyak, a ratan kiegészítők sora.

Nagyon vad

A vadság a babaszobában nem annyira jellemző, mint a nagyobb gyerekeknél, de az igazán bevállalós szülők ezt is jól tolják. . A gepárd minták, a dzsungel és az állatok ihlette dekoráció egy leheletnyi friss levegőt jelent a minimalista, natúr és monokromatikus játékterek után.

Próbáld ki te is

Nézd meg a MiniArt 3d dekorációit, találsz közte nagyon vadat, és visszafogottabbat is, rendezz kollázst a fali díszekből. 

Vonalas vagy?

A vékony, vastag, hármas vagy szóló, mindegy csak vonal legyen falmatricák egyre népszerűbbek. A falmatricák a legjobb módjai annak, hogy egyszerűen és megfizethető áron hozzunk létre látványos eredményt, vagy éppen seperc alatt átalakítsuk a babaszobát vagy a gyerekszobát. Bár lehet túl egyszerűnek tűnik egy vonal rajz, valójában kreatív, művészi elemet adnak a helyiségnek. A szemléltető vonalas rajzok gyakran finoman bővítik a teret anélkül, hogy túlterhelnék azt.

Vissza a retrohoz

A százszorszép nyomatok és a retro bútorok kellemes, barátságos, otthonos hangulatot keltenek. Édes és funky, ez a trend minden  pozítiv, és vidám érzést megad nekünk.

ODAVAGY A MENŐ GYEREKSZOBÁKÉRT?​

Akkor itt a helyed nálunk, rengeteg cikket találsz a Gyerekszoba kategóriában, gyere csemegézni.

És ne felejts el feliratkozni a HÍRLEVELÜNKRE, lesznek izgalmas híreink, csak feliratkozóknak szóló partneri kedvezmények.

További cikkei

Minimag húsvéti Különszám
Ajándék ötletek, letölthető játékok, érdekességek

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket