fbpx

Így alakíts ki meghitt sarkot a gyerekszobában | Minimag trend

meghitt gyerekszoba

Amikor a gyerekszoba kialakítását tervezzük, először a funkcionális dolgoknak keresünk helyet, mint az ágy, a ruhásszekrény, a játéktároló, babaszobába a pelenkázó. Ahhoz azonban, hogy a gyerekszoba egy igazán élénk, játékra csábító birodalom legyen, több kell, mint hogy legyen hol aludni, meg a ruhákat-játékokat tárolni.

Ha megnézzük a most divatos gyerekszoba trendeket, egy a biztos: nyugodtan szabadon engedhetjük a fantáziánkat, és nem kell ragaszkodnunk a minimalista vagy a vintage stílus szabályaihoz.

Mi az, ami leginkább közös azokban a szobákban, amiket megpillantva megdobban a szívünk: szinte mindegyikben találunk egy meghitt sarkot, egy puha fészket, ahol a gyerkőc elbújhat, könyvet lapozgathat, játszhat, vagy akár pihenhet is.

A Minimagon most olyan termékeket mutatunk, amikkel ti is könnyedén kialakíthattok ilyen sarkot a gyerekszobában.

A hazai készítők közül Barkácsanyu termékeivel igazán hangulatos kis kuckót varázsolhatunk gyermekünk szobájába, de akár a nappaliba is. A márka megálmodója Makara-Pólya Kinga, aki anyukaként, formatervező mérnökként és lakberendezőként pontosan tudja, hogy mitől is lesz egy gyerekszoba az önfeledt mókázások színtere.

Négy tipp egy meghitt sarok kialakításához

1. Baldachin

A baldachin meglehetősen népszerű a babaszobákban, ahol leginkább az ágy fölé kerül,de lelógathatjuk a szoba egyik sarkába is, így kialakítva egy csendes kis zugot, ahová el lehet bújni. Egy kupac puha párna, esetleg egy kényelmes szőnyeg a baldachin alá, és már kész is a hercegnői sarok vagy a fiús bunker.

A Barkácsanyu által készített baldachinok felfüggeszthetőek rácsos ágy, vagy bármelyik gyerekágy fölé, de kerülhetnek önállóan is az egyik sarokba egy kényelmes padlópárnával kiegészítve. 

Válogathattok a színek és a hozzájuk tartozó kiegészítők között, így a szoba hangulatához és persze a gyerkőc stílusához lehet igazítani a vágyott baldachint.

2. Indián sátor

A bunkerépítés szerintem minden gyereknek nagy élvezet, hiszen van hova elbújni, a rejtekhelyen pedig számos kalandot élhetnek át. Egy indiánsátor megadja a bunker élményét, egy olyan helyet jelent a gyerekeknek, ami csak az övék. Itt lehet kupi is, de arra is jó, hogy elbújjanak a világ elől, vagy éppen a tesó túlzott ragaszkodása elől,, esetleg nyugalmat találjanak egy fárasztóbb nap után.

A Barkácsanyu indián sátrakban külön kiemelnénk, hogy szinte teljesen saját igényeitekre szabva kérhetitek: két féle méretből és számtalan anyagból választhattok, még csipkéből is lehet a sátor, hogy passzoljon a hercegnős szoba hangulatába, de autós, rókás vagy pillangó mintás anyagból is választhattok.

Kerülhet rá ablak, de formapárnákkal vagy pamutgirlanddal is kiegészíthetjük, hogy otthonosabb, kuckósabb legyen.

3. Puha fotel

A meghitt sarkot akár egy puha fotel is jelképezheti, amibe be lehet kucorodni olvasni, akár anya ölébe is. Ezt a megoldást általában a kiskamaszok-kamaszok szobájában látni manapság, legyen szó babzsák fotelről, kényelmes karosszékről vagy egy puha fotelról, de egyre népszerűbb az óvodás korosztály szobájában is.

4. Párnák és szőnyegek

levélszőnyeg barkácsanyu

A kényelmes, „cosy”  hangulatnak elengedhetetlen feltétele a párnák, és a puha szőnyegek felhalmozása. Keressetek ti is otthon egy puha szőnyeget, néhány színes párnát, és már kész is lazulós, pihenős sarok. A párnákból is épülhet bunker egy pléd segítségével:)

Ha pedig valami igazán különleges megoldásra vágytok, akkor próbáljátok ki Barkácsanyu levél formájú szőnyegeit: a pamutvászonból készült szőnyegek nagyon puhák, a bennük rejlő bélésnek (is) köszönhetően. Többféle méret és szín közül tudtok majd választani.

Ezek az egyedi, puha, színes szőnyegek, nemcsak játékra,de később pihenésre is alkalmasak.

A SZERZŐ

Kőszegi-Arbeiter Anita

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, gyerekkönyv író, és két kislány boldog édesanyja,aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet, így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével kezdtem meséket írni. Amikor a második kislányom, Flóra is megszületett, már általánossá vált nálunk, hogy saját meséket kapnak, ami nekik és róluk szól. Az írás nekem már nemcsak hobbi, hanem életstílus.

Szövegírással és mesekönyvkiadással foglalkozom, a mesékből meseelőadásokat tartok, én nagyon élvezem, hogy lényegében a hobbimból élhetek, ami az írás és az olvasás. Nemcsak író, de fekete öves olvasó is vagyok, ami azért is érdekes, mert gyerekként én bizony utáltam olvasni. Szerencsére édesapám mindent megtett, hogy ez ne így legyen, és annyira sikeres volt az erőfeszítése, hogy végül könyvmoly és író lettem. Az olvasóvá nevelés a szívügyem lett, hiszen ki lenne meggyőzőbb, mint az aki eredetileg nem is szeretett olvasni?

A meséim közöl már több eljutott a nyomtatásig: www.koszegianita.com

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket