fbpx

Rendezd be velünk a gyerekszobát boho stílusban – segít a Minimag

Binky&bros boritó

BEJÖNNEK AZ INSTA GYEREK-SZOBÁK?

Ezen kicsit sem csodálkozunk, mert nekünk is. Különösen azok, ahol a natur színek és a bohó stílus egyszerre jelenik meg. Szerencsére már Magyarországon is jelentős számban elérhetőek olyan termékek, gyerekszoba kiegészítők, játékok, fali díszek, amikkel könnyebbé válhat egy ilyen stílusú szoba berendezése, kialakítása.

Boho stílusú gyerekszoba

Megkérdeztük a Binky&Bro csapatát 


TUDNÁTOK SEGÍTENI NEKÜNK, HOGYAN IS KELL KIALAKÍTANI A BOHOT?


Persze, válaszolta nekünk Edina a Binky&Bro tulajdonosa, úgyhogy bele is csapunk a bohoba, de előtte velük is ismerkedjünk egy kicsit.

A Binky&Bro megszületése már régóta dédelgetett álmom volt. Egy igen pörgős projektmenedzseri állás után született meg a kisfiam Márk és kislányom Maja. Mint minden friss édesanya, én is hamar rádöbbentem, hogy a korábbi munkatempó és a sokszor elvárt 0-24-es jelenlét szinte lehetetlen lesz két kisgyerek mellett.

A közvetlen ötletet így a gyerekek adták, de sokat nyomott a latba Dániában és Svédországba tett utazásaim is. 

Számomra igen kedves, letisztult, skandináv életérzést és a hozzá passzoló gyerekeknek szóló termékeket nagyon elvétve lehetett itthon beszerezni.

Az utazásaim során számtalan csodás márkát ismertem meg, melyek termékei nem csak egytől egyik gyönyörűek, de feltűnt, hogy nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra azok elkészítésekor.

Ez nem csak nekem, de ma már a legtöbb modern szülő számára, egy igazán fontos szempont tud lenni.

A Binky&Bro megalapításával az elsődleges célunk az volt, hogy minél több szülő ismerhesse meg ezeket a csodás termékeket itthon, Magyarországon is.

Olyan skandináv vagy skandináv ihletésű, különleges és egyedi design termékeket válogattunk  össze, amelyek mind minőségi, stílusos, szerethető ugyanakkor környezetbarát termékek is egyben.

Aki ezt a stílust választja, az egy csendes, nyugalmat sugárzó kis szigetet varázsolhat gyermekének, amelyre egy gyermekszoba kialakítása kapcsán – főleg a kezdeti időszakban – a legnagyobb szükség van.

Reméljük sok család életébe csempészhetjük be ezt a varázslatos, letisztult és nyugodt életérzést, legyen szó akár játékokról akár gyerekszoba kiegészítőkről.

Lion gyerekszőnyeg
Lion gyerekszőnyeg ( a fenti képen is ez látható)
Fa szerszámkészlet
Fa szerszámkészlet ( a fenti képen is ez látható)

Nagyon különeges a nevetek, hogyan választottátok ki?

Ó, erre igazán egyszerű lesz a  válaszom:).

A két gyermekem ihlette azt is, hiszen a kislányom, ha szerettük volna, ha nem, körülbelül 4 hónapos korában megtalálta a bal hüvelykujját, melyet azóta is rendületlenül használ, így ő a mi kis Binky-nk, azaz kis cumisunk, így jött a névválasztás ötlete, hogy legyünk a cumis és a bátyja.

boho stílusú gyerekszoba

Milyen márkákat találunk meg nálad?

OYOY Living Design, Hagelens, Bloomingville, Fabelab, Albetta, BLOSSOM+BEAR, HappyWall, Little lights, Ooh my light és egy csodás design márka az Oioiooi, Koreából. A márkákról bővebben a következő  pontban a legördülő részek kiválasztával tudhattok meg többet. 

Lala hernyó
Lala hernyó
Madárka gyerekszoba tükör
Madárka gyerekszoba tükör

Az OYOY több, mint  egy dizájnmárka. A márka egyszerűsége a dán hagyományokban gyökerezik. Az OYOY azoknak a családoknak szól, akik a gyermekkori emlékek felidézését és az új történetek létrehozását keresik.

Az OYOY MINI univerzum egy csodaország, tele szórakoztató kiegészítőkkel és játékokkal, melyek örömmel és szeretettel teli gyermekkori emlékekkel fog megajándékozni titeket.

A Hagelens  szintén egy dán márka, amelynek gyökerei a skandináv hagyományokból erednek.

Semmi sem fontosabb Hagelens tulajdonosának, Camillának, mint hogy létrehozzon a gyerekek számára egy varázslatos univerzumot. Egy olyan helyet, ahol a fantáziájuk virágozhat és csodálatos dolgokat érhetnek el.

Mindezt úgy, hogy olyan egyszerű motívumokkal látják el az eszközeiket, amelyekkel arra ösztönzik a gyerekeket, hogy a “dobozon” túl is lássanak.

A skandináv stílus szeretetének hatására  Betina Stampe 2000-ben megalapította Bloomingville-t.

Mára több millió otthon berendezésében vettek részt a designerek által tervezett kollekciók, melyek közül évente 2 mini ( gyerek) kollekciót is kiadnak.  A hatalmas népszerűség és növekedés ellenére a Bloomingville küldetése ugyanaz maradt: Boldog otthonokat teremteni a a mindennapok tervezői számára. 

Az idei Mini AW20 kollekciót az erdei élet inspirálta és kiemelt szekciót kaptak benne a bambusz illetve rattan bútorok, játékok.  

A Fabelab egy játékos, organikus skandináv márka, amely kiváló minőségű, innovatív és felelősségteljesen elkészített termékek sorával járul hozzá a gyerekszoba kialakításához.

Koppenhágai stúdiójukban olyan termékeket terveznek, amelyek ösztönzik a kíváncsiságot és a fantáziát. Ezek többsége a családdal együtt nő, így biztosítva a történeteket és az emlékeket számunkra. 

Az Albetta márka gyönyörű babaruhákat, játékokat és cipőket tervez és készít a saját mikrovállalkozásukban, Saigonban, Vietnamban.

A Blossom and Bear-t egy háromgyermekes édesanya, Sarah alapította Bristolban azzal a céllal, hogy szórakoztató, színes és szeretettel készített ajándékokat nyújtson a vásárlóinak.

Később egy jól működő designer csapatot hozott létre, akik innovatív megjelenést adtak  a kicsik játékainak, miközben filozófiájuk középpontja az etikus és fenntartható gyártás előmozdítása. 

A lengyel Happywall manufaktúrájában kézzel készülnek a gyerekszobába való lámpák és a különleges tükrök melyeket Binky&Bronál is megtalálunk. 

A dekorációik tömör fából és a legjobb minőségű anyagokból készülnek, minimalista megjelenés és elegancia jellemzi őket.

A Little Lights szintén lengyel márka, egész pontosan egy családi vállalkozás, amely elkötelezett abban, hogy pozítiv fénnyel árasszon el minket, és valljuk be ez sikerül is nekik. 

Csodás gyerekszobábákba való lámpákat tervez a krakkói család.

Minden lámpa kézzel készült, kézzel festett és természetes fenyőfából épült – így nemcsak gyermekkorukig, hanem nemzedékeken keresztül is kitartanak.

Az  Ooh my light egy kis cég , akik égerfa felhasználásával terveznek és gyártanak varázslámpákat és gyerek kiegészítőket. 
Minden darab egyedi, de mind szívvel-lélekkel és természetesen gondossággal készült.

Az Oioiooi koreai játék márka tervezői  abban hisznek,  hogy a gyerekek a  játék révén tapasztalhatják meg a világot.
Bükkből és dióból készült játékok segítségével ismerkedhetnek meg a gyerekek a betűkkel és a számokkal. 

Tudtad?

 Az OYOY nevet az OY betűi ihlették, amelyek 1929 óta az összes dán repülőgépen megtalálható.

Oyoy márka jele

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Mivel mi még egy kezdő családi vállalkozás vagyunk, alapvető célunk, hogy jobban, szélesebb körben megismerjenek minket és a termékeinket megszerettessük az emberekkel.

Persze mindig vannak időszakos rövidtávú tervek, minthogy mindig figyeljük az adott évszakot, a mostani karácsonyi szezon kapcsán is külön karácsonyi termékekkel is készültünk, és igyekszünk mindig a friss trendeknek és kollekcióknak megfelelően válogatni, amikor a termékpalettánkat összeválogatjuk.

Jövőre pedig, mivel nincs külön boltunk, szeretnénk minél több vásáron részt venni, hogy személyesen is megismerhessenek bennünket és mi is  tudjunk találkozni a kedves, már meglévő vagy leendő vevőinkkel.  

Szerinted, ha valakihez a bohó stílus áll közel, de nem szeretne rikító színeket a gyerekszobába, akkor milyen alapdarabokat válasszon ki?

Ha valakit magával ragadott a boho stílus, nem kell feltétlenül rikító, cifra színekre gondolni.

Rengeteg olyan gyerekszoba kiegészítő áll ma már rendelkezésünkre, hogy egy igazán ízléses, naturális színekkel teli birodalmat varázsoljunk a gyerekek szobájából. Válasszunk egy klassz gyerekszoba szőnyeget, melyet feltehetünk akár a falra is, vagy egy szép baldachint, játszósátrat a kuckózós pillanatokhoz.

De egyedi faliképekkel, falidekorációkkal, díszpárnákkal, tárolókkal vagy gyerekszoba lámpákkal is meghatározó hangulatot tudunk pillanatok alatt teremteni a gyerekek szobájában.

Rainy párna
Rainy párna
Fogtündér párna
Fogtündér párna

RENDEZD BE VELÜNK A GYEREKSZOBÁT- BOHO STÍLUSBAN​

Körülnéztük mi is egy kicsit az Insta és a Pinterest boho világában, és megmutatjuk a kedvenceinket.

Számos tehetséges profi, és amatőr fotóst és lakberendezőt találunk az Instán, akik olyan csodálatos gyerekszobákat osztanak meg velünk, hogy “csorog a nyálunk”

boho stílusú gyerekszoba
sarahslovelythings

Sarah a kisfiús anyuka igazi föld szín rajongó, és elkötelezett gyerekszoba berendező. A képen látható a Little Light robot lámpája, többféle vizijácint tároló kosarat láthatunk, rengeteg párnát. A fajátékoknál külön kiemelnénk a  rutin kockákat, amivel megkönnyíthetjük mindenannyiunknak a reggeli, vagy éppen az esti rutint.

Meglehetősen eklektikus a szoba, mégis van egy szívmelengető kisugárzása. 

Vízijácint játéktároló kosár
Little Lights Robot Lámpa
misstiptop

Misstiptop, azaz Yvonne csodás érzékkel rendezi be 4 gyermekének szobáit, örök kedvence a lakber oldalaknak. Na nézzük mi az, amit ti is be tudtok Binky&Bronál szerezni: Rainy párna fentebb, szivárvány kötélből , fajátékok, puha zsiráf, amelyik a kosárban kukucskál, baldachin, és még két elengedhetetlen kiegészítő: koala és szivárvány lámpa.

Mami Koala
Mami Koala
Little Lights Rainbow Mini Lámpa
Little Lights Rainbow Mini Lámpa

Reméljük jól éreztétek magatokatezen a bohém utazáson, bármi kérdésetek lenne a termékekkel kapcsolatban, keressétek Edinát, a Binky&Bro tulajdonosát.

JÖN A KARÁCSONY IS TE MÁR TUDOD MIT SZERETNÉL?

Töltsd le a Brinky&Bro és a Minimag közös kívánságlistáját, küld el emailben a nagyszülőknek, rokonoknak. Rákattintanak a képre és már meg is nyílik a termék oldala. 

De ha szeretnél személyre szabott listát készítene, akkor találsz benne egy üreset is, amit szabadon kitölthetsz. 

karácsonyi kívánságlista binkyandbroval

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)