fbpx

Tuti tippek a természetes gyerekszobához

gyerekszobaberendezesitippekminimag

Íme 6 gyerekszoba bútor, és dekoráció, amik segítenek a természetes gyerekszoba kialakításában

A gyerekszoba várhatóan az a tér lesz az elkövetkezendő tízen x évben, ahol a gyermeked az elején sokat fog aludni ( naná, persze, hogy), később játszani, még később tanulni, legvégül pedig.. ezt hagyjuk is, erről nem is akarunk beszélni. Az eltöltött idő mennyiséget nézve nagyon fontos, hogy harmonikus univerzumot hozzunk létre számukra, olyan gyerekszobát, ahol jól érzik magukat, és ahol minél több természetes elem található meg.

A Minimagon már számos gyerekszoba inspirációt mutattunk nektek, ebben a cikkben pedig abban szeretnénk segíteni nektek, tippeket adni,  hogyan tudtok kialakítani természetes, natúr gyerekszobát. Egy olyan gyerekszobát, ahol biztonságosan játszhatnak, ahol a fantázia szabadon szárnyalhat: ha sikerül minél több természetes elemmel megtölteni, akkor mindez valóra válhat.

NEMCSAK GYEREKSZOBA BERENDEZÉSI TIPPEKET MUTATUNK, HANEM LELŐHELYEKET IS

Olyan magyar tervezőket fogunk mutatni, akik elkötelezettek a természetes gyerekszoba, gyerekkor iránt, és olyan gyerekszoba bútorokat, asztalokat, szekrényeket, dekorációkat és kiegészítőket terveznek, amelyek segítenek nektek is a tervezésben, kialakításban.

Ha felmerül bennetek bármi kérdés a cikk olvasása közben, alul tudtok nekünk üzentet küldeni, segítünk: megkeressük neked a vágyott gyerekszoba bútort, dekort.

természetes gyerekszoba berendezeséi tippek minimag

Ezekre a szobákra közösen jellemző az organikus eredetű anyagok használata, a fa, rattan, növények, gyapjú. Játék a különböző textúrákkal. Bátran használjátok a természetben talált faágakat, kincseket, amikkel a szabadban való kikapcsolódás emlékeit idézitek fel. Arra is motiválják a gyerekeket, hogy természetbarátok legyenek!

Az egyik alapeleme a természetes gyerekszobáknak a fa és rattan bútorok. Például a képen ( ami egyébként andreamaso ízlését tükrözi) látható rattan, gurulós kosár megtalálható a MyMiniversum kínálatában. Az Olli Ella manócekkerek francia és vietnám manufaktúrákban készülnek és 2015 óta számos család otthonába jutottak el. Egy 100% természetes rattanból, kézzel készült kosárról beszélünk, ami nem csak a gyerekszoba dísze lehet egyébként, bátran vihetitek magatokkal a kirándulásokra is.  A rattan természetes anyag, használjátok a belőle készített bútorokat, gyerekszoba kiegészítőket, ha természetes gyerekszobát szeretnétek.

Olli Ella® Manócekker – natúr
Olli Ella® Manócekker – natúr

MINIMAG KITEKINTŐ:

A Manócekker prototípusát Olli Ella társalapítója, Olivia Brookman tervezte lányának, Nikának abban a reményben, hogy kisgyermekének játékos eszközt adhat, ami segítséget ad ahhoz, hogy függetlenségét teljes mértékben kihasználja, azaz bárhova magával vihesse aktuális játékait.

Gyerekszoba berendezési tippek minimag
Forrás: @tthese_beautiful_things

A természetes gyerekszoba „uralkodó” színei földszínek, aminek megnyugtató a színpalettája, magát a természetes melegséget éreztetjük velük. A föld színek választása remek lehet, ha gyermeked aktív, mozgékony ( utálom a címkéket, de ide gondolom a hiperaktív gyerekeket). A színek a természetből származnak, mint a tölgy barnája, az okker, a homok szín, stb.

folddszinekminimag

A MyMiniversum két másik terméke is tökéletesen illeszkedni fog a természetes gyerekszobába: a nagy fali könyvespolc és a fából készült asztal –szék szett is.

MyMiniversum MaxiBOOK minimag gyerekszoba berendezési tippek

Óriási szerencsénk van, hogy a 21. században élünk, és ennyi izgalmas gyerekkönyv érhető el. Mi is itt a Minimagon már rengeteget ajánlottunk nektek. Vannak olyan könyvek, amik a gyermekünk növekedésével új gazdát keresnek, vannak, amik az emlékek dobozába kerülnek ( nálunk ilyen a Maszat és a Boribon könyvek 1-1 példánya, na meg persze a Julia Donaldson könyvek), egy biztos, mindig lesznek könyvek a gyerekszobában.

MyMiniversum MaxiBOOK minimag gyerekszoba berendezési tippek
MaxiBOOK gyerek könyvespolc – natúr
MaxiBOOK gyerek könyvespolc – natúr

A természetes gyerekszobába mi fa könyves polcot ajánlunk, mint amilyen a fent említett MyMiniversum MaxiBOOK natúr könyvespolca. Ez a polc kifejezetten a nagy méretű könyvekhez lett kitalálva. A polcon elrendezhetitek tárlatszerűen is a könyveket, vagy akár egymás mellé is.  Sőt nemcsak a falra tudjátok felhelyezni, hanem állítva, persze figyelve a biztonságra, falhoz rögzítve.

Másik nagyon fontos eleme a gyerekszobának az asztal és a szék. Az asztalhoz kötődő játékok ( pl szerepjátékok, vagy kreatív, kézműves játékok) igénylik a nagyobb teret. Ha meg teheted és elfér nálatok egy asztal-szék szett, akkor válassz természetes anyagból, fából készült bútort.

Gyerekszoba berendezési tippek minimag
Forrás: threebirdsrenovation

Nálunk Magyarországon is találtok ilyen cuki egérfüles asztal és szék szettet a MyMiniversumnál. A natúr színben készült szett tökéletes kiegészítője a természetes gyerekszobáknak. Kőrisfából készül az asztal, a szék pedig gumifából, nem is muszáj egyben megvenned, külön-külön is elérhető az oldalon. A szék 2-5 éves kor között ideális lesz praktikus, és esztétikus kiegészítője a természetes gyerekszobáknak.

Tömörfa gyerek asztal és szék szettminimagmyminiversum
Tömörfa gyerek asztal és szék szett

A MyMiniversum fotókat Csondor Ágnes készítette

Facebook: agnes.csondor.photography

Instagram: @csondiagi

TERMÉSZETES GYEREKSZOBA DEKORÁCIÓ

Gyerekszoba berendezési tippek minimag
Forrás:thishausofours

A gyerekszoba legyen az a hely, ahol a gyerekek szabad szellemben tudnak nevelődni, és szoros kapcsolatot tudnak tartani a természettel. A szoba egyik fontos eleme a dekoráció. Ha természetes gyerekszoba dekorációt tervezel, akkor az alábbiakat érdemes megfontolni:

Használj minél több természetben is megtalálható „anyagot”, termést.

A textilek is kövessék ezt a mintát: a natúr kötél például tökéletes választás, ha dekorálni szeretnék, még jobb, ha ez a dekor szivárvány.

Tudtad?

A skandináv mitológiában a BIFRÖSZT, azaz híd, amit gyakran azonosítanak a szivárvánnyal. Ez a híd köti össze a földet az éggel. Az istenek minden nap átlovagolnak rajta, amikor a törvénykezésre gyülekeznek az Yggdrasil gyökereinél. Csak Thor nem megy a hídon keresztül, hanem átgázol a vizeken. Thor mindig is ilyen menő.( amúgy nincs rá konkrét magyarázat, hogy miért nem megy át rajta)

Mi most egy új, hazai készítőt ajánlunk nektek, aki csodaszép makramé szivárványokat ( is) készít. A Silver Room márka név alatt található horgolt dekorációkat Regi, egy anyuka társunk készíti. A mi kedvencünk ez a szivárvány girland, natúr kötélből, és Öko-Tex fonalból, fagyöngyökből készült. Tedd az ágy fölé, vagy csak simán a falra, egyből jobb kedvre fog mindenki derülni, aki belép a szobába.

Silver Room szivarvanymakrameminimag
Szivárvány Girland

Még mindig a szivárványoknál maradva mutatjuk nektek a Baby Mountain RAINBOW MOUNTAIN -MUSTARD sóhegyecskéjét, ami nemcsak a színe miatt fog illeszkedni a gyerekszobában. ( egyébként rengeteg!! színből tudtok választani a webshopban).

A sóhegyecske belseje gyógynövényes-sós keveréket tartalmaz, te döntöd el, hogy a három féle keverék közül melyiket kéred a saját példányotokba: Kristálysó-citromfű-levendula – Kristálysó-citromfű –kamilla – Kristálysó-citromfű-hársfavirág. Mindegyik más szerepet tölt be: nyugtató hatás, immunerősítő, vagy éppen a  fertőtlenítő hatásukat tudod használni. Ezért írtuk oda a „nemcsak” kötőszót. Szép is, természetes is, és praktikus is.

BABYMOUNTAIN KITEKINTŐ

Tudtad, hogy a Rainbow Mountain valóban létezik? Bizony, Peru rejtett természeti kincse a Szivárvány hegy, melynek a szivárvány összes színét magán viselő szikláit az Andok 5000 méteres, havas hegycsúcsai övezik. A színpompás hegyhez vezető utat pedig mélykék tavak és füves legelők szegélyezik, ahol lámák legelésznek boldogan.

babymountainmustard minimag
RAINBOW MOUNTAIN -MUSTARD SÓHEGYECSKE

A természetes babaszoba dekorációt sem szeretnénk kihagyni: ha ez a stílus tetszik neked, és szeretnéd így kialakítani a babaszobát is, akkor a figyelmedbe ajánljuk Silver Room legújabb kiságyforgóját, egy csodaszép kézzel készült rózsákat formázó gyapjú filcből és fából készült remekmű. 36 falevél, és 4 rózsából áll, de kérhetitek egyedi megoldással, Regi partner benne. Ragasztómentes, semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Ha baba nagyobb lesz, használjátok gyerekszoba dekorációnak.

Silver Room Kiságyforgó

További inspirációs képeket is mutatunk nektek, a galériába kattintva nagyban is meg tudjátok nézni.

FÓKUSZBAN

BOHO STÍLUS

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket