fbpx

Öko tudatos tisztítás – MINIMAG TIPPEK A KÖRNYEZETBARÁT TAKARÍTÁSHOZ

ökotakarítás borító
Gondoltatok már arra, hogy milyen alternatív lehetőségek vannak abban az esetben, ha szeretnétek a háztartásotokat zöldebb módon tisztítani? Úgy gondoltam szeretném rendbe tenni az otthonomat A-tól Z-ig, és egy alapos nagytakarítást végeztem.

A lovelyhome.hu oldal jóvoltából most lehetőségem volt hosszas ideig megtapasztalni, és kipróbálni azokat a termékeket, amelyeket jó szívvel használnak a környezettudatos Édesanyák.
Ezeket a termékeket könnyedén, online be tudjátok szerezni: használatuk egyszerű, és nem terhelik a környezetünket, és a folyóvizeink élővilágát sem.

Vegyük is sorba, hogy milyen termékeket próbáltam, és mit érdemes róluk tudni!

Zöldbolt, Szódabikarbóna

Ez az a termék, amelyet már nagyanyáink is előszeretettel használtak. Ne keverjétek kérlek össze a háztartásban fogyasztási célra is használható névrokonával!

Mire jó?

Remek szagtalanító, továbbá bevethető kávé/és teafoltok eltávolítása céljából. Jó szívvel ajánlom azoknak a hölgyeknek, akik megfeledkeztek az ebédről, és az edény aljára égett egy kevés belőle…
Mosdó, csempe tisztításra is kiváló.

ELŐTTE
szodabikarbona takaritas
UTÁNA
A MINIMAG VÉLEMÉNYE
A MINIMAG VÉLEMÉNYE
Tovább olvasom
Egyértelműen megbirkózott mindazzal, amit „ígért”. A mítoszok igazak hölgyeim: a szódabikarbóna remekül leszedte a csempéről a zsírt, továbbá ragyogó fürdőszoba csempét kaptam a használata után. Egyértelműen szeretném tovább használni!

Zöldbolt, Mosószóda

Több eco-friendly celeb ódákat zengett a mosószódáról. Javarészt mosódió alapú mosószert használok a ruháim tisztításra, de nagyon kíváncsi voltam, hogy valóban van-e annyira jó a mosószóda, minta ahogyan azt a neten olvastam.

Mire jó?

A természetben is előforduló, foszfátmentes tisztítószer kiválóan alkalmas a ruháink tisztításához, továbbá általános tisztítószernek is használhatjuk.

mosás mosószódával
ELŐTTE
UTÁNA
A MINIMAG VÉLEMÉNYE
A MINIMAG VÉLEMÉNYE
Tovább olvasom
Általános tisztításra remek, kevés adag kell ahhoz, hogy a ruhák tiszták legyenek. Fontos megjegyeznem, hogy mindenképpen érdemes ez mellé öblítés céljából ecetet, mert a ruhák e nélkül elég merevek. Az ecet mellé csepegtettem illóolajat, így illatosak voltak amikor kivettem őket a mosógépből. Azok, akik hozzá vannak szokva az erősen illatozó ruhákhoz első alkalommal nem biztos, hogy tetszeni fog: itt nem dominál az illat. Érdemes többször használni, hogy ráérezzetek a használatára, mert egyébként meglepően jó. Kipróbáltuk áztatáshoz, és gépi mosáshoz is. A kakaófolttal nem vette fel önmagában a harcot, azonban a no tox life vegán szappannal kiszedtem végül, és így gyönyörűen kitisztította a nagyfiam kedvenc pizsamáját.

Zöldpont citromsav

A citromsav a háztartásomban nem ismeretlen, különösen karácsony idején. Bár sokan nem tudják, az étkezési citromsav a fürdőgolyók egyik alapanyaga, így minden évben novemberben-decemberben tartok belőle. A háztartási célokra alkalmas citromsavat még nem próbáltam, így kíváncsi voltam, hogy mit tud.

Mire jó?

Természetes alapú, gyenge sav, amelyet vízkőtelenítésre érdemes használni.

A MINIMAG VÉLEMÉNYE
A MINIMAG VÉLEMÉNYE
Tovább olvasom
Véleményem szerint a leglátványosabb eredményt ezzel a termékkel értem el. Azonnal, és gyönyörűen tisztítottam vele a csapjaimat. Miért is használnék ezt követően vegyszert, amikor citromsavval is megoldhatom mindezt? Mindenkinek nagyon jó szívvel ajánlom!

No Tox Life vegán mosogatószappan:

Vegán, zero waste szappan, amely gyönyörűen habzik mosogatás során. Azoknak ajánlják, akik kerülnék a kézi mosogatás során használható műanyag flakonos verziókat, és kipróbálnák a mosogatás egy új módját.

Mire jó?

Eltávolítja a makacs zsírfoltokat a tányérokról, edényekről. Általános tisztítószernek is alkalmas.

ELŐTTE
UTÁNA
A MINIMAG VÉLEMÉNYE
A MINIMAG VÉLEMÉNYE
Tovább olvasom
Folttisztítás során csodát művel, számomra az egyik befutó lett ezen a fronton! Mosogatáshoz is remek, azonban a letapadt zsírral akkor birkózik meg ügyesen, ha előtte egy kicsit beáztatjátok az edényt. Érdemes hozzá vásárolni egy mosogatókefét, mert azzal tudjátok a legkényelmesebben használni. Szivaccsal is működik, de kefével az igazi! Imádom, hogy a termék vegán, és nem terheli az állatvilágot! Állatkísérlerletmentes, ráadásul pálmaolajat sem tartalmaz! A termékben aloe vera is található, így kíméletes a bőrrel, nem szárítja azt!

Zöldpont, Teafa illóolaj

A teafáról kisgyermek korom óta hallok ódákat. Tiniként Édesanyám teafaolajjal kezelte az arcbőrömön lévő pattikat. Gyönyörűen eltüntette azokat, ám takarításhoz még soha nem használtam!

Mire jó?

100%-os tisztaságú olaj, amely kiválóan alkalmas kozmetikai termékek készítéséhez, takarításhoz. Erős fertőtlenítő, továbbá gombaölő hatású.

A MINIMAG VÉLEMÉNYE
A MINIMAG VÉLEMÉNYE
Tovább olvasom
Az egyik kedvenc termékemhez érkeztünk, hiszen csodásan tiszták, illatosak lettek a felületek, amelyeket ezzel a termékkel tisztítottam. Számomra nagyon fontos, hogy a gyermekeimet is bevonjam a munkába, hiszen úgy vélem, hogy így fogják értékelni a körülöttük lévő tisztaságot, továbbá így megtanulják az önállóságot is. Vízbe csepegtettem 5-6 csepp teafa illóolajat, és mehetett is a suvickolás! A fiuk örömmel takarították az ajtóinkat, a kilincseket. Örömmel töltött el a tudat, hogy nem csak, hogy tiszták voltak, de ezzel fertőtlenítettem is azokat. Nem kellett aggódnom a srácok végett sem, hiszen nem használtunk semmilyen mesterséges vegyszert: a természet csodálatosan végezte a dolgát. Minden háztartásba ajánlom, remek termék!

Te is kipróbálnád idén, hogy milyen természetes termékekkel takarítani?

Less fel a lovelyhome.hu oldalára, ahol a cikkben szereplő termékeket beszerezheted.


+1 infó: Több hazai webshop szállított már nekem csomagot, de ilyen szépen senki nem csomagol. Öröm ajándékot kapni a lovelyhome-tól! 😊

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)