fbpx

#idenmennifog | Karácsonyi menü feszkó nélkül

karácsonyi menü

Sok minden belefér a tökéletes karácsony tervezésébe: feldíszítesz egy karácsonyfát, becsomagolod az ajándékokat, és a családod kedvenc receptjei közül, vagy éppen gasztro magazinokat, esetleg a neten bújva, válogathatod össze a menüt, amely rendelkezik megfelelő karácsonyi körettel, előétellel és természetesen karácsonyi desszerttel is, igaz? Mázlista vagy, ha rendelkezek a megfelelő és egyszerű (no meg ízletes!) ötletekkel, minden szükséges információval, hogy összeállítsd a legjobb karácsonyi vacsoraötleteket.

De mi van, ha nem? Te is keresed még a tuti receptet? Akkor jövünk mi, azaz Viki, a Gourmet Baba tuladonosa, és immár két csodás kislány anyukája, és megmutatjuk neked a tuti karácsonyi recepketet.

Mindegy, hogy alternatív receptötleteket keresel, amivel egy kicsit felrázhatod a klasszikus menüsort, vagy a tökéletes hagyományos karácsonyi vacsora receptjét keresed, ez tuti tetszeni fog.

Lehet, hogy első közös családi karácsonyotok lesz az idei, és azon gondolkodsz, mi legyen a menü?

Egy remek sült jó kiindulópont – és mi igazán remek sülthús receptet mutatunk neked, olyat, ami az ünnep központi eleme lesz.

Mivel még a legfinomabb húsos főételnek is szüksége van némi támogatásra, egy ínycsiklandó köret illeszkedik majd hozzá.  Ezenkívül a valaha volt legpuhább mézeskalács receptjét is megosztjuk veled, de, csak mert szeretünk téged.

Élvezzétek ki az ünnepi szezon minden pillanatát stresszmentesen, készen a lakomára, na meg persze a békés, ünnepi hangulatra.

#idenmennifog

KARÁCSONYI MENÜ FESZKÓ NÉLKÜL

KARÁCSONYI KACSA LILA KÁPOSZTÁVAL CSICSÓKA PÜRÉVEL

Ti is sokat esztek Karácsonykor? Próbáljatok megbirkózni ezzel: 1213-ban János angol király 3000 kappant, 1000 sózott angolnát, 400 disznót, 24 hordó bort és még sok mást rendelt karácsonyi vacsorára. Meg is ette többedmagával…

PUHA MÉZES KALÁCS

A mézeskalács története 992-ig nyúlik vissza, amikor is  Nikopoliszi Gergely örmény szerzetes gyömbérrel sütött kenyeret.  Az ókori Rómában, és valószínűleg korábban is használták a fűszereket kenyerekhez, vagy süteményekhez, általában sós fűszereket használva (beleértve a borsot is). A fűszerek tartósítószerként szolgáltak, ízt adtak, de a kevésbé friss alapanyagok ízét is elfedték. A gyömbér új volt Nyugaton, legalábbis egészen addig, amíg Gregory testvér Örményországból Franciaországba nem költözött, és egy Pithiviers melletti kolostorban szállt meg, ahol megtanította rendbéli testvérét, hogyan is kell mézeskalácsot sütni gyömbér felhasználásával.

+ 1 BÓNUSZ VEGÁN JÉGVARÁZS TORTA

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)