fbpx

Lego tisztelgés Amelia Earhartnak

lego amelia earhart minimag

Az idén, a női történelem hónapjának megünneplésére a LEGO kiadott egy készletet, amelyben a legendás pilóta, Amelia Earhart szerepel . Gyerekek és felnőttek egyaránt meghívást kapnak arra, hogy megismerjék az első nőt, aki egyedül repült az Atlanti-óceánon, miközben Earhart vörös repülőgépének, a Lockheed Vega 5B-nek a másolatát építik.

Az ikonikus kalandorról egy valamit biztosan tudhatunk, az, hogy mérhetetlenül bátor nő volt. 1932-ben egy piros Lockheed 5B Vega segítségével Earhartnak sikerült átrepülni az Atlanti-óceánon, ezzel ő volt az első nő, aki egyedül teljesítette a transzatlanti repülést. Csakhogy öt évvel e rekordgyártás után Earhart nyomtalanul eltűnt. Bátorsága azonban továbbra is megmaradt az emberiség emlékezetében; akárcsak az eltűnést követő elméletek, amelyek magukban foglalják a japán börtönöket, az óceánba csapódást és mindent, ami kettő között van. Soha nem tudhatjuk pontosan, mi történt vele, de megépíthetjük és megtisztelhetjük őt ezzel a limitált szériás LEGO Amelia Earhart készlettel.

Remélem, hogy Amelia Earhart modellje inspirálhatja és ösztönözheti nemcsak a nőket, hanem a világ minden emberét arra, hogy kíváncsiak és bátrak legyenek szenvedélyeik és törekvéseik iránt - különösen, ha merev hagyományokkal, struktúrákkal vagy hasonlókkal szembesülnek, ami megpróbálja lenyomni őket ”-

Mel Caddick LEGO DESIGNER

Caddick és társai kidolgozták a Lockheed 5B Vega tényleges tervrajzait, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a LEGO verzió a lehető legjobban hasonlítson a repülőgéphez.

A repülőgép egy fekete talapzaton áll, és az „Amelia Earhart: Aviation Pioneer” feliratú táblával áll. Earhart minifigurája az Atlanti-óceán térképét tartalmazza, és egy tökéletesen korhű utazási megjelenést kapunk – nadrág, barna bőrkabát, repülős sapka, védőszemüveg és sál.

lego amelia earhart minimag

Ha szereted az Inspiráló nőket akkor ez a cikkünk is tetszeni fog.

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)