fbpx

ANYA SZERINTED A T-REX NAGYOBB, MINT EGY KÉT EMELETES HÁZ? –MINDEN KÉRDÉSRE VAN VÁLASZ A MI MICSODA JUNIOROKBAN

babilon kiadó mi micsoda könyvek minimag
Az 5- 7 éves korosztály tudásvágya nem ismer határokat, ugyanakkor szülőként nem minden kérdésre fogunk tudni válaszolni, hacsak nem vagyunk polihisztorok (is). Ilyenekből, mármint polihisztorokból nem akad minden háztartásban, ezért is szuper, hogy a Babilon Könyviadó MI MICSODA JUNIOR kiadványa pont ezekre a nagyszerű, de kicsit alaposabb tudást igénylő kérdésekre adnak választ.
Mi MICSODA Junior - A természet
Mi MICSODA Junior - Magyarország

A címből következik, hogy nálunk az első komolyabb kérdések a dinókhoz köthetőek, de számos olyan kérdés is volt már, ami az űrhöz, a repülőkhöz, vagy éppen a bogarakhoz kapcsolódott.

Az első reakció, ha nem tudom fejből a Formicium nevű óriáshangya méretét ( bevallom: nem tudtam) , hogy beleírom mindenki legjobb barátjába, Google keresőbe a kérdést, ennek viszont van egy óriási hátránya: nagyon rossz példát mutatnék a gyerekemnek. Első körben mobilt használok, amikor beszélgetek a gyerekemmel, másodsorban ezzel nem fejlesztek, nem adok át tudást, se neki, se magamnak, egyszerű információ megosztás zajlana. Az ilyen, és hasonló kérdésekre a választ felfedezés útján érdemes megszerezni: a MI MICSODA JUNIOR könyvek pontosan erről, a felfedezésről szólnak.

Mi MICSODA Junior - A dínók világa
Mi MICSODA Junior - Rovarok

MIK AZOK AZ ŐSHÜLLŐK

Részlet a DINÓK VILÁGA könyvből

A dinoszauruszokat  a medencecsontjuk felépítése szerint rendszerezik. A madármedencéjű dinoszauroszok három medencecsontja párhuzamosan helyeezkedik el egymás mellett. 

A JUNIOR kiadványok 34 része nagyon széles spektrumot fed le: az emberi testtől kezdve, a várakon, dinókon, focin át, egészen a világűrig találunk köteteket. Az egyszerű ismereteken túl, kukucskáló ablakokkal, feladatokkal interaktívan adja át a tudást a sorozat, felkeltve a kicsik figyelmét, és aktív közreműködésre sarkalják őket. Az illusztrációk színesek, részlet gazdagok, nem babásak, hanem már komoly 5-7 éveseknek valóak. A TUDTAD?  NAHÁT! részeket külön kiemelnénk: egyfajta kikacsintás a gyerekek felé, hogy minél jobban bevonódjanak.

NAHÁT?!

A tengeri őshüllők már régen kihaltak, amikor még mindig éltek veszélyes állatok a tengerben. 40 millió évvel ezelőtt például a 20 méteresre megnövő, kigyószerű őscet, a BASILOSAURUS.

Mi MICSODA Junior Az óra és az idő
Mi MICSODA Junior - Közlekedés

Ugye, nem gondoltad volna? A PRÓBÁLD KI részben különböző játékos feladatokat próbálhatnak ki a gyerekek: A világűr részben például: Fess csillagokat egy léggömbre! Ahogy fújod, a csillagok egyre távolabb kerülnek egymástól. Valami ilyesmi történik a világegyetem tágulásakor.

Mi MICSODA Junior A világűr
Mi MICSODA Junior Dinoszauruszok és más ősállatok

A kukucskáló ablakok egy-egy fontos részletet osztanak meg a gyerekekkel, az adott képre jellemzően. Akárcsak a MEGKÉRDEZTEM részek, például Az óra és az idő kötetben, Mókus asszonyság téli pihenőjéről tudhatunk meg titkos részleteket, vagy a Dinoszauroszoknál Madár úrtól kapunk információt a palentelógus munkájáról.

Különleges, hiánypótló sorozat a MI MICSODA JUNIOR, de itt nincs vége a történetnek.  A könyvekhez külön matricás rejtvényfüzeteket tudunk vásárolni, amelyekben nem csak fejtörőket, feladatokat, kifestőket találhatunk, hanem többször átragasztható matricákat is. Szórakozás,tanulás, és fejlődés a legjobb hármas.

NEKED MELYIK LESZ A KEDVENCED A SOROZATBÓL?

Mi MICSODA Junior Lovak és pónik
Mi MICSODA Junior - Várak és lovagok
Mi MICSODA Junior - Bálnák és delfinek
Mi MICSODA Junior - Rendőrség
FÓKUSZBAN

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)