Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Mese, mondóka

Online mese- és mondókatár a Minimagon

banner
Milyen egy meseíró anyuka élete? Vajon könnyű lehet három gyerek mellett megírni egy mesét, mitőbb, hangosmesét? Majd most kiderül:
A saját mese egy különleges dolog, hiszen a miénk, mi kincsünk, és ettől lesz igazán különleges a gyerek és a szülő számára egyaránt.
A gyakran ismételt, egyszerű ritmikus mondatok hatására, könnyen megjegyezhetővé válik a mondókákban fellelhető szókincs, ami önmagában egy nagy passzív szókincset alakít ki a gyerekeknél még a beszéd megindulása előtt.
Biztosan sokan találkoztatok már a korai zenélésre épülő programokkal, zenebölcsikkel, zeneovikkal, olvastatok a foglalkozások számos előnyéről. Ma már több tudományos bizonyíték alátámasztja, miért jó, ha együtt énekelünk, mondókázunk a gyerekekkel, milyen készségek és képességek fejlődnek már egész pici korban is.
Ha megvizsgáljuk a könyveladási statisztikákat, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy az e-könyvek és hangoskönyvek eladása töredéke a nyomtatott könyvekből származó bevételeknek. Ez digitális mesekönyvek esetén még inkább így van.
A Harry Potter könyvsorozat sok szempontból volt úttörő alkotás, és az egyik ilyen maga Hermione Granger (akinek a nevét valójában Hörmájninak kellene ejteni, de erre én is csak nemrég jöttem rá).
A Harry Potter első filmje most ünnepli a 20. születésnapját, a varázsvilág hősei pedig még mindig annyira népszerűek, mint amikor az első könyv megjelent.
A mese alapvetően egy csoda, amivel tanítunk, fejlesztünk és szórakoztatunk. A kínálat rettentően széles, ami előny és hátrány is lehet, ha a legjobb mesét szeretnék megtalálni. Bár sokan hiszik, hogy rossz mese nincs, így bármit lekaphatnak a könyvesbolt polcáról, az jó lesz a gyerkőcnek, pedig ez nem minden esetben van így.
Szinte minden szülő hallotta már a gyerekétől, hogy az esti mesét inkább ő mesélje, csak úgy, fejből, és ne a mesekönyvből. Abban is biztos vagyok, hogy nagyon sok szülő esik ilyenkor pánikba, hogy mit is kellene mesélnie, és inkább lebeszéli a gyereket, hogy a mesekönyvbe vannak képek, érdekesebb, ő nem tud csak úgy mesélni, a gyerek pedig egy kis szócsata után bele is megy. Pedig….
Szép időben kertészkedjünk és figyeljük meg, milyen állatokat látunk a természetben! Sétáljunk, ugráljunk énekeljünk!
Tartsatok velem mondókázva, énekelve az úton, aminek a végén egy pompás mulatságba csöppenünk. Még főzni is fogunk!
Az elkövetkező néhány hét sajnos nem a szabadban történő önfeledt szaladgálásról fog szólni. Elkeseredésre azonban semmi ok, hiszen a szobában is szórakozhattok, sőt, közben még tanulhattok is a babával és a kisgyerekkel.

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet