Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Család

 Itt  gyermeknevelési tanácsokat, családi életmód témákat és olyan cikkeket találtok, amelyek segítenek megőrizni a családi köteléket a születéstől egészen a gyerekkor végéig. Ismerd meg a bölcsődei, óvodai és az iskolai élet rejtelmeit. Szerezd be szakértőink tanácsait a mindennapi pénzügyek kezeléséhez és tud meg milyen az élet egy vagy kettő kamasz gyerekkel .

Hogyan készítheted fel a lányodat a menstruációra? A „mi történik velem?” és a „Megjött!” közötti időszak.
Míg korábban a vadonatúj volt a sztenderd, manapság már egyáltalán nem meglepő, ha valaki használt ajándékot is szívesen fogadd születésnapi ajándékként. Szülőként a legfontosabb számunkra a gyermekeink boldogsága. Születésnapjukon mindent megteszünk, hogy mosolyt csaljunk az arcukra, és emlékezetes élményeket szerezzünk nekik. De valljuk be, a tökéletes ajándék kiválasztása nem mindig egyszerű feladat. Pláne ha a pénztárca is szűkös.
Ahogy valószínűleg észrevetted, a TikTok nem csak egy múló őrület – ez a gyerekeink mémekkel teli, táncos, táncos őrületű, néha zavarba ejtő digitális világának hangsávja. A gyerekek és tinédzserek körében ez a platform hihetetlenül népszerűvé vált, de vajon mennyire biztonságos? Milyen veszélyek leselkedhetnek rájuk? És hogyan tudunk szülőként felelős módon részt venni ebben a digitális játékban?
Ebben a cikkben 7 gyakori állítást veszünk górcső alá a babák és kisgyermekek alvását illetően, és megnézzük, hogy igazak-e vagy hamisak.
Emlékszel még arra a tinédzserre, aki voltál? Aki lázadt a szülei ellen, mindent kétségbe vont, és úgy gondolta, hogy ő a legjobban ért mindent? Nos, most a te gyermeked éli át ugyanezt a forrongást. A kamaszkor tele van kihívásokkal, mind a tinédzser, mind a szülő számára. Az egyik legnagyobb kihívás az értékrendek ütközése.
Május hónapban hármas ajánlatunkkal arra ösztönözzük a családokat, hogy merjenek új dolgokat kipróbálni, és találjanak örömet azokban az élményekben, amelyek valóban mindenki számára nyitottak. Kezdhetünk?
Kapd elő a mobilod, és tarts velünk egy izgalmas videós kihívásra, amit a Magyar Mozgókép Fesztivál szervez, része a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak. A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál társszervezőként várja a 20 év alatti fiatal filmesek jelentkezését, és tudjuk jól, a Minimag olvasói között számos kreatív szülő is akad, akinek csemetéje szívesen forgatna!
Ingyen társasjáték? Íme a Minimag.hu legújabb körképe, ahol Jónás  Nóra Gyógypedagógus és játékszakértőnk segítségével bemutatjuk a legjobb ingyenesen letölthető társasjátékokat! Szívesen.
Milyen lenne ma egy naplóbejegyzés, ha egy mai kamasz írná? (A valósággal egyezés kizárt, ha mégis megtörtént és valaki magára vagy a kamasz gyermekére ismer, az csak a véletlen műve lehet.)
JÁTSSZ VELÜNK ÉS TIÉD LEHET BOJTI ANDREA A MAGABIZTOS SZÜLŐ KÖNYVE
A televíziós időjárásjelentések nézői világszerte meglepő műsorszámot láthattak tegnap este: a 2050. évi előrejelzést. A formátum ismerős lehetett, ám a tartalom nem: gyerekek mutatták be, milyen időre számíthatunk.
Idén emeld újabb szintre, már persze, ha lehet, a tojásfestést, és oldd meg kreatívan. Valljuk be, a húsvéti tojások festése évről évre ugyanolyan izgalmas tud lenni, mint, mondjuk a festék száradását nézni – egy tojáson. Szóval, akár tapasztalt tojásfestő vagy, aki új kihívásra vágysz akár csak a túlságosan lelkes családtagok rángattak bele ebbe az egész tojás festősdibe, mi segítünk.

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet