fbpx

A LEGMENŐBB ANYA HACKEK, AMIKRŐL LEHET NEM IS TUDTÁL

A LEGMENŐBB ANYA HACKEK, AMIKRŐL LEHET NEM IS TUDTÁL
Gyereket nevelni az egyik legjobb dolog, de azt nem árt tudni, hogy egyben a legnagyobb kihívást jelentő munka, az a fajta, ami mocskosul fárasztó tud lenni, és semmivel sem összehasonlítható.

Míg a jó napok tiszta mennyország érzését keltik, a zord napok még a legtürelmesebb szülő vitorlájából is kivonják a szelet, magyarán ha a gyereknek olyanja van, akkor neked is olyanod lesz.

Itt találod az előző részt:

HOGY EGY KICSIT KÖNNYEBB LEGYEN

A szülői szerepben való jobb eligazodáshoz használd a legjobb anya-hackeket, amiket csak tudsz. Mi mutatjuk a legjobbakat.

KÉSZÍTS SZÖRNY SPRAY-T

szörny spray

Van a háztartásodban legalább egy olyan gyerek, aki utálja az alvásidőt, mert fél azoktól a szörnyektől, akik az ágya alatt vagy a szekrényben élnek?

Teljesen érthető, de itt már csak a szörny spray segíthet. Keress egy víz spriccelőt, töltsd meg vízzel némi finom illóolajjal. Tegyél rá jó nagy feliratot SZÖRNY SPRAY, és hagyd, hogy szemed fénye jól bepermetezze a szobáját vele lefekvés előtt, ez a legbiztosabb módja a szörnyek elűzésének. Bónusz pont, ha elalvást segítő illóollajat választasz.

LEGYÉL TE A FŐNÖK, HA ZOKNIKRÓL VAN SZÓ (IS)

A mosás ugye a leghétköznapibb házimunkák közé tartozik. Két  gond van vele: mindig tovább tart a kelleténél, és a ruhaválogatás egy elképesztően idegesítő dolog. Kié ez a póló, kinek a zoknija, stb.

Apropó zokni. Hova tudnak eltűnni a zoknik? Persze mindig csak az egyik. (Tipp: ellenőrizd a belső gumigyűrű mögött a mosógép tetején/elején). A zokni bekerül a mosógépbe, majd állítólag a szárítógépbe ( nekünk nincs, szóval már a mosógépben eltűnik) , de sosem jön ki párban.

Az eltűnő fél pár zokni valójában az élet egyik legnagyobb titka. Ahhoz, hogy a zoknik eltűnése ne rontsa el a napodat, tedd be őket egy párnahuzatba. Kösd össze a párnahuzatot egy hajpánttal, és dobd be a mosógépbe. Amikor eljött a szárítás ideje, dobd az egészet a szárítóba, vagy csak teregesd ki belőle.

Na most tűnjetek el zoknik, ha mertek!

TISZTA JÁTÉKOK EGY PILLANAT ALATT

Oké, te is ismered azokat a LEGO- és akciófigurákat, amelyek nagyjából vagy a padlón, vagy a gyereked szájában élnek? Igen, ezek piszkosak. De gondoltál már arra, hogy komolyan megmosd őket ? Valószínűleg nem.

Íme egy rendkívül egyszerű módja a tisztántartásukra: vegyél egy hálós ruhanemű-/melltartótáskát, és helyezd bele a játékokat. Dugd be a táskát a mosógépedbe, és futááás! Gyorsan indulj el dolgokat intézni (hangos lesz). Ha hazaérsz, gyermekeidnek tiszta játékai lesznek! Mindenki nyer. Ez a hack jól működik kemény műanyag játékokkal, de nem tanácsos a mosógépbe dobni a Barbie-kat, babákat vagy a szuper apró darabokat tartalmazó játékokat.

VOND BE A GYEREKEKET IS A TAKARÍTÁSBA/RENDRAKÁSBA

Vegyük most azt az egyszerű esetet, hogy egyből 8+ évesek, sőt inkább 10+osak a gyerekek. Esetleg gondjaid adódtak azzal, hogy rávedd a gyerekeket a házimunkájuk elvégzésére? Semmi sem egyszerűbb: változtasd meg minden reggel a WI-FI jelszavát, majd nyomtasd ki/ írd össze azon házimunkák listáját, amelyeket el kell végeznie a gyerkőcnek a kód hozzáféréshez. A gyakori elvégzendő feladatok a következők is lehetnek akár:

Ágyazz be

Rakd el a ruháid

Gereblyézd fel az udvart

Söpörj össze

Szedd össze a szennyest…

Innentől rád bízzuk. Ez a fajta hack nyáron és hétvégén működik a legjobban.

SZABADULÁS A BÖRTÖNBŐL

Ez a hack neked lehet, hogy picit nehezebb lesz, de kitartással menni fog. Szóval ezt akkor használd, ha már nagyon tele van a puttonyod.

Készíts egy „szabadulj ki a börtönből” térképet a gyerekek számára. A térképen/jegyzeten a következőkhöz hasonlót, vagy valami ilyesmit írjál: “Meglepetés! Lefagytál: a kibernetikus térből érkező galaktikus támadók lefagyasztottak. A szabadságod visszaszerzéséhez összesen 500 pontra lesz szükséged. A pontokat így lehet szerezni: az egész ház leporolása = 100 pont, autómosás = 75 pont stb.” Ezzel a hozzáértő rendszerrel ingyenes segítséget kaphatsz a ház körüli munkákban, a gyereknek valóban segítenie kell, hogy kikerüljön a bajból, remélhetőleg kellően komolyan is veszi. A szabadságvesztés egyben azt is jelenti, hogy nincs kütyü, tv, stb.

HELYEZZ EGY KUKÁT AZ AUTÓBA

Amikor anya vagy, az autód úgy néz ki, mint egy háborús övezet. Az iskolai maradéktól kezdve,  a sportedzéseken elhasznált zoknikig úgy tűnik minden szemét az autóban köt ki, amikor a gyerekekkel együtt utazol.

Ahhoz, hogy ne egy szemétdombon érezd magad, vegyél elő egy nagyobb dobozt, kukát, tegyél bele egy lebomló zacskót, és nevezd ki az autó EGYETLEN szeméttárolójának. Néhány naponta, vagy akár igény szerint cseréld a zsákot. Azonnali rendetlenség-mentő!

Boldog hackelést kívánunk!

A szülői lét egyik célja egy jó ember felnevelése. Ehhez rengeteg kitartásra, szeretetre és türelemre lesz szükséged, és mindezt jó pár évtizedig fenn is kell tartanod. Tedd okosabbá a szülői utad az emberiség által ismert legjobb anya-hackekkel.

Ha eszedbe jut még egy oszd meg velünk: minimag@minimag.hu

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)