fbpx

5 tároló ötlet a gyerekszobába

Gyerekszoba tárolás

Valószínűleg minden szülő tudja, hogy mennyire könnyen alakulhat az egész lakás gyerekszobává, azaz játékok halmazává. Simán érezheted úgy, hogy ( még a legminimalistább szemléletmód mellett is) a játékok valahogy megsokszorozódnak egyik napról a másikra, és nehéz lehet olyan tárolási megoldást kitalálni, amely nemcsak a te számodra, hanem a gyerek(ek) számára is megfelelő.

Ha szerencsés vagy, akkor a gyerkőcnek saját szobája van, ha nem akkor a lakás egy pontján alakítasz ki neki játszó részt. Az, hogy nevesíted ezt a területet, nem jelenti azt, hogy minden játéknak, könyvnek és egyéb játékszereknek állandó rendetlenségben kell élniük.

Bár rengeteg praktikus gyerekszoba tárolási megoldás létezik, amelyek tökéletesek, mi azokat a megoldásokat szeretjük, ahol a tárolást és a stílust egy helyen hozzák össze.

Mutatjuk a legmenőbb tárolási ötleteket, és hozzájuk lelőhely tippeket:

1. FELFÜGGESZTETT SZEKRÉNY

Gyerekszoba tárolás

Bow in the Sky imádnivaló gyerekszobájában található természetes fa szekrénynek teljesen átlagosnak mondható, viszont van benne egy csavar: a falra van szerelve, így (viszonylag) rejtett tárolóhelyet biztosít más játékok/táRolók számára. Ha valami nem fér a szekrénybe, mehet alá, így segít a szoba szép és rendben tartásában.

A MyMiniversum kínálatából már számos szuper tárolási ötletet mutattunk, most is azt fogunk:). Ezek az összecsukható Aykasa tároló rekeszek pont olyanok, mint amilyeneket a fenti képen láttok. 3 féle méretben kaphatóak ( kicsi, közepes, és nagy) , és ha éppen nincsenek használatban, akkor laposra összecsukhatod, vagy, ha többre van belőle szükséged, akkor egymásba is tehetőek. Az már csak a non+ultra, hogy 100% újrahasznosított anyagból készültek.

Összecsukható rekesz
Összecsukható rekesz

2. Dupla asztal

Gyerekszoba tárolás
Forrás.Escapehome

Szeretjük a többcélú darabokat, különösen kis lakásokban, így nem meglepő, hogy szeretjük ezt a gyerekszobát az Escape Home -tól . Az itt látható túlméretezett gyermekasztal tökéletes kézműves foglalkozásokhoz és házi feladatokhoz, de végtelenül tárolóhelyet biztosít könyvek, papírok vagy akár játékok számára. Ezenkívül a lógó falpolcok nagyszerű helyet biztosítanak néhány kedvenc könyv számára.

A mi termék ajánlatunk ehhez kapcsolódóan egy skandináv dizájn polc ( az asztal a kék-sárga áruházban található:)), a DANKIDS oldaláról. A Flexa márka egyet jelent a minőséggel, és nekünk több okból is bejön ez a PLAY elnevezést kapott polc. Az egyik, hogy rendkívül látványosan mutat a gyerekszobában, nem csak megmutatni tudjuk a könyveket, játékokat rajta, az előttük lévő fakorlát megakadályozza, hogy leessenek, így egyszerre találkozik a funkcionalitás és a dizájn.

Nemcsak a falra lehet őket helyezni, hanem, megfelelő rögzítéssel a padlóra is tehetitek, így például a könyveket könnyen elérheti a gyerkőc, önállóan is ki tudja használni a polc adottságait. 

4 színben kapható, így bármely stílushoz hozzá tudjátok igazítani.

PLAY POLC,
PLAY polcok

3. FERDE FALAS BEÉPÍTÉS

Gyerekszoba tárolás

Egy igazán remek játszó területet találtunk Brittany L Schmitt -nál . A falakat beépítették, a polcok tele vannak kosarakkal, amelyekbe a gyerekek játékaikat rendezhetik. Látjátok a kosarakon a címkéket? így még véletlenül se felejtetik el, hogy melyikben vannak a figurák, és melyikben a kreatív eszközök.

Ha nálatok is hosszas tervezést igényel a megfelelő tárolórendszer megvásárlása, akkor nektek szól Gazsó Tamás, a Dankids tulajdonosának néhány mondata a Flexa Shelfie polcrendszeréről, amiket pont ilyen kihívásokra terveztek Dániában. 

A Flexa Shelfie polcrendszere nem az életkorhoz és a testmagassághoz igazodik, hanem a gyerekek szükségleteihez, vagyis a polcrendszer végtelen szélességben építhető tovább.
A polcok kialakítása megkönnyíti a rendrakást a gyerekszobában.

A vaskos oszlopoknak és a lekerített éleknek köszönhetően modern, barátságos, skandináv hangulatú bútor a gyerekszobában, és nem utolsó sorban nagyon könnyű összeszerelni.

Érdemes néhány részletet megfigyelni rajta: a nagy, sínen csúszó játéktároló fiókból mindig könnyen elérhetőek a játékok, sőt maga a fiók is egyszerűen kivehető a polcból, hogy azután a lakás más területén építhessünk játékbirodalmat.
A kétajtós szekrényelem amelett, hogy gyorsan és könnyedén el tudja rejteni a játékokat,  TV-szekrényként is funkcionálhat, vagy akár a földre állítva különféle tárgyak helyezhetők rá.
flexa sheflie
Flexa Shelfie

4. POLCOT A FALRA

Gyerekszoba tárolás

Egy egyszerű függő polc is remek tárolási lehetőségeket rejt. Ezen a képen Final Family Home megmutatja, hogy egy kis fa polc hogyan adhat stílust a helyiségnek, és még ( nonplusultra) egy kis plusz tároló helyet is.

Érdemes olyan polcot választani, amin alul fogantyúk is vannak, ezek is extra helyek lesznek  ( lányos anyukák készüljetek fel a kis táskák dömpingjére)

5. VADÍTSD MEG A GYEREKSZOBÁT KOSARAKKAL

Gyerekszoba tárolás

A kosarak valóban az egyik legsokoldalúbb tárgyak, tárolók, amelyeket be tudunk vetni a gyerekszobába. Nem csak elegánsnak és letisztultak, de tökéletesek arra, hogy alapvetően bármit elrejtsenek a szem elől. A This mummy story  képén a műanyag tárolók és szövött kosarak keverékét látjuk, amik láthatóan jól megférnek egymás mellett.

Ami kedvenceink a horgolt kosarak, Crooocus  műhelyéből. Zsófi munkáival már találkozhattatok nálunk (itt például).

A mindent elnyelő XL Minimal kosár tökéletes választás akár nagyobb fajétékok, plüss játékok, de még a jelmezek számára is.  Zsófi minden termékét kézzel ( és szívvel, lélekkel) készíti, látványosak, nem csak tároló, hanem esztétikai funkciót is betöltenek. A képen látható, hogy a Kallax tárolóval is kompatibilisek. 

XL minimál crooocus tároló
XL minimál tároló kosarak

Konklúzió: A legjobb gyerekszobai tároló az, amit könnyű karbantartani, és ami illeszkedik a gyerekszoba stílusához.

Reméljük segítettünk eligazodni, és inspirációt mutatni nektek, ha kérdésetek van keressetek minket.

További cikkei

Kategóriák

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)