fbpx

A LEGJOBB ÍRÁST ÉS SZÁMOLÁST SEGÍTŐ JÁTÉKOK

SUMBLOX STARTER SZETT

Keresed azokat a játékokat, amik segíthetnek gyermeked írástudásának és számolási készségének fejlesztésében? Ebben a cikkben megosztjuk veled az 5 kedvencünket!

Rögtön egy jó hírrel kezdjük: A legjobb írást -olvasást és számolást fejlesztő játékokat nem kifejezetten az olvasás és a matematika tanítására tervezték. Ezek a nyílt végű játékok lehetővé teszik a gyerekeknek, hogy játék közben teljesen véletlenül elsajátítsák ezeket a készségeket-hurrá!

fa játékok, házikók

Azt már csak halkan jegyezzük meg, hogy a még a kifejezetten írni -olvasni és számolni tanító játékok is végtelenül szórakoztatóbbak, mint bármely oktatójáték, amellyel a mi gyerekkorunkban játszhattunkJ .

MIK AZOK A NYÍLT VÉGŰ JÁTÉKOK, ÉS HOGYAN SEGÍTIK AZ ÍRÁSTUDÁST ÉS A SZÁMOLÁST?

A nyílt végű játékok olyan játékok, amelyekkel sokféleképpen lehet játszani, nincsenek meghatározott szabályok vagy célok, és ösztönzik az ötletes gondolkodást és/vagy a problémamegoldást. Ilyenek például a fakockák, vagy például a Grapat játékok, amikről korábban már írtunk nektek itt.

JÁTSZUNK NYÍLTAN – nyíltvégű játékok a mindennapokban- SZAKÉRTŐI PERCEK A MINIMAGON

Miközben a gyerekek új forgatókönyveket találnak ki a játékhoz, folyamatosan új szavakat keresnek a problémák leírására, a tervezésre, a létrehozásra és a megoldásra. És amikor a szülők nyílt kérdéseket tesznek fel a gyerekeknek a játékkal kapcsolatban (anélkül, hogy beleszólnának vagy irányítanák a játékukat), segítenek a kicsiknek, hogy tovább bővíthessék szókincsüket.

GRAPAT ÉRMÉK SZÁMOKKAL

És, hogy ez miért fontos? A kutatások azt mutatják, hogy a korai nyelvtudás szoros összefüggésben áll a későbbiekben a nyelvi és műveltségi feladatok magas szintű megoldásával.

A nyílt végű játékok a matematikai alapelveket is megismertethetik a gyerekekkel. Bátorítják a gyerekeket a tárgyak rendezésére, a minták felismerésére, az összegek kiszámítására, az alakzatok azonosítására, a tárgyak illesztésére és a problémák megoldására – mindezek a matematikai gondolkodás alapjai.

A szülők, anélkül, hogy ezt tudatosan tennék, sokkal nagyobb befolyással vannak a gyermekeik által játszott játékokra, mint gondolják. Nemcsak arra gondolunk, hogy milyen számolást és írást fejlesztő játékokat vásárolsz, hanem arra, hogy például látják a gyerekek, hogy könyvet olvasol, vagy például kiszámolod a heti költségvetést (mindenfajta szitokszó nélkül, csakis). Ezek az egyszerű műveletek nagy hatással lehetnek a gyerekek olvasási, írott és matematikai készségeikre.

A KEDVENC SZÁMOLÁST ÉS ÍRÁST SEGÍTŐ JÁTÉK | MINIMAG VÁLOGATÓ

#1 ERZI OKTATÓ JÁTÉK, KISBETŰK

ERZI OKTATÓ JÁTÉK, KISBETŰK
ERZI OKTATÓ JÁTÉK, KISBETŰK

29 elemből álló fából készült oktatójáték, amiben a kisbetűkkel lehet ismerkedni. A betűk felvázolása, majd kivágása, megalkotása vagy egyszerűen egy ceruzával történő nyomon követése jó módja annak, hogy emlékezetükre kötelezzük őket, így hangsúlyozva ennek a tevékenységnek a fontosságát, különösen az óvodáskorú gyermekek számára.

# 2 NANA IN THE NATURE ERDŐ-MEZŐ VILÁGA SZÁMOLÓ

NANA IN THE NATURE ERDŐ-MEZŐ VILÁGA SZÁMOLÓ

Ez egy korai képfelismerő játék, ami segít a kicsiknek, és a kicsit nagyobbaknak a számok, mennyiségek felismerésében, mindezt az erdők, mezők állataival szimbolizálva.

# 3 GRAPAT ÉRMÉK SZÁMOKKAL

GRAPAT ÉRMÉK SZÁMOKKAL MINIMAG
GRAPAT ÉRMÉK SZÁMOKKAL

A Grapat kézzel készített fa számláló érméi remek lehetőséget nyújtanak a számfelismerés és az egyszerű matematikai ismeretek gyakorlásához.60 db érme 1-9-ig.

Természetes fából készültek, lekerekített éleikkel kellemes tapintásúak.Használjátok a számok felismeréséhez, összeadáshoz, kivonáshoz.

#4 BAJO SZÁMOK ÉS MŰVELETI JELEK FAKOCKÁK

BAJO SZÁMOK ÉS MŰVELETI JELEK FAKOCKÁK
BAJO SZÁMOK ÉS MŰVELETI JELEK FAKOCKÁK

Gyakorlati és szórakoztató tanulást segítő játék a Bajotól: gyönyörű, 40 darab erdő illatú fa kockából álló készlet, amely számokat és alapvető matematikai műveleteket tartalmaz.

KÜLÖNLEGES UTAZÁSRA HÍVUNK TITEKET – A BAJO VILÁGA

#5 SUMBLOX STARTER SZETT

SUMBLOX STARTER SZETT
SUMBLOX STARTER SZETT
 
Hihetetlen sokoldalú játék a Sumblox Starter szett, amivel a számok ismeretén túl az összeadást és kivonást, szorzást és a törteket is megtanulhatják a gyerekek.
 
Ha jól megnézitek a képet, akkor látható, hogy a számok növekedésével a méretük is nő. A10-es a legnagyobb, és a többi szám pont akkora, hogy egyenlő méretet egyenlő értékkel lehet kirakni. Pl. a 9+1 elem pont akkora, mint a 10-es, stb.
38 tömör bükkfa tömböt és 36 feladat kártyát találtok a csomagban.
RÁADÁSUL: A Sumblox csapata minden 2. eladott szett után egy fát ültet.
 

További cikkei

Kategóriák

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)