Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Miért szeretnek a gyerekek kis világokat létrehozni | Minimag játékajánló

kis világ fajátékok , clicques játékok

Ebben a cikkben egy különleges játék típust: a kis világ játékokat járjuk körbe, mik is azok, és hogyan fejlesztik a gyerekeket, milyen előnyökkel járnak.

Angolul small world-nek nevezik azt a játék fajtát, amiben a gyerek különböző jeleneteket hoznak létre. Magyarországon hajlamosak vagyunk ezt is a szerepjátékok közé besorolni, pedig ez egy külön műfaj:)
Ostrich

A kis világok létrehozása teljesen természetesen jelennek meg a gyerekek játszása során. Akár kidolgozott babaházat adsz nekik, akár botokkal és kövekkel hagyod őket szórakozni a kertben, ösztönösen jeleneteket és történeteket hoznak létre.

Neked mindössze annyi a dolgod, hogy hagyod, hogy a történet alkotására, és annak végig játszására legyen a gyerkőcnek ideje és tere.

Bár önmagában az is szórakoztató, ha egy kalóz figurával játszik, de, ha egy gyermek képes hajót létrehozni vitorlázni, óceánt átkelni, másik hajóval harcolni, a viharral megküzdeni, akkor mélyebbre juthat elbeszélésében, a történet mesélésben, ami  segíti őket az önérzet, a szókincs és a kreatív gondolkodás képességének fejlesztésében.

A kis világok játékai nyílt végű játékok, lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy álmodjanak, problémákat oldjanak meg és kísérletezzenek, miközben csiszolják a finom finommotorikát és a kéz-szem koordinációt.

A kis világok létrehozásának előnyei

  • Ösztönzi a kreatív és ötletes gondolkodást
  • Csiszolja a finommotorikus készségeket és a kéz-szem koordinációt
  • Lehetővé teszi a gyermekek számára a kritikus gondolkodást és a problémamegoldást
  • Bővíti a szókincset és a gyermek mesélési képességét
  • Segít a gyerekeknek megérteni a sorrendet
  • Elősegíti a szerepjátékot, amely segíthet a gyerekeknek más személyiségekkel való kísérletezésben és az önérzet kialakításában

A Minimag kedvenc történet mesélős / kis világ létrehozó játékai:

Az egyik legnagyobb választékot a loli.dor webshopban találtuk, választani is nehéz volt közöttük. 

Most csak hármat emelnénk ki, de mindenképpen javasoluk, hogy nézzetek szét Katánál, rengeteg különleges, és csodaszép fajátékot találtok. 

CLICQUES SZIVÁRVÁNYSZÍNŰ BABÁK
CLICQUES SZIVÁRVÁNYSZÍNŰ BABÁK

Biztosak vagyunk benne, hogy a gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt tetszeni fog ez a CLICQUES SZIVÁRVÁNYSZÍNŰ BABÁK mágneses fa babacsomag,név szerint: Ebony, Maya, Yui, Alice, Jasmine és Lizzie.

Mind a 6 egyedi, szivárványszínű figura három cserélhető részből áll,  amelyeket mágnesek tartanak össze. A gyerekek imádják szétszedni ezeket a babákat, felcserélni ruhájukat, és játszani velük. 

A CLiCQUES babák és kiegésztők tökéletes a nyílt végű játékhoz, a kis világ játékokhoz, kíváncsiak vagyunk nálatok mi lesz az első történet, amit játszani fog vele a gyerkőc.

U.i. Fiú babák is vannak:) 

CLICQUES ŐSZI NÖVÉNYEK
CLICQUES ŐSZI NÖVÉNYEK

A CLiCQUES ( és bármely más) babák számára ezzel az őszi kerti fa és bokrok mágneses mini készlettel könnyedén létrehozható egy őszi hangulatú jelenet.

A szett három különböző méretű fát és két kerek bokrot tartalmaz – tökéletes ahhoz, hogy a gyerekek megismekedhessenek az évszakokkal és a természettel ( van tavaszi, nyári és téli szett is a webshopban) . Mindegyik darab mágneses, a fák két részből állnak, amelyek egymáshoz kattannak, és teljesen felcserélhetőek egymással.

SKAZKI DEREVA - ŐSEMBEREK VILÁGA (BARLANGLAKÓK)
SKAZKI DEREVA - ŐSEMBEREK VILÁGA (BARLANGLAKÓK)

Egy játék készlet egyenesen a paleolit kort idézve. A készlet 12 ember- és állatfigurából, valamint egy barlangból áll, amelynek közepén tábortűz található. A legjobb játék ahhoz, hogy gyermeked elmélyedhessen az őskori világban, ahol a gyűjtögetés, a vadászó életmód körül forgott még minden. 

A játék minden darabja kézzel készült, egy orosz, családi műhelyben,  gyerekbarát, úgynevezett non-toxic, nem mérgező festékkel festve. 

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet