Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

kamasz

Emlékszel még arra a tinédzserre, aki voltál? Aki lázadt a szülei ellen, mindent kétségbe vont, és úgy gondolta, hogy ő a legjobban ért mindent? Nos, most a te gyermeked éli át ugyanezt a forrongást. A kamaszkor tele van kihívásokkal, mind a tinédzser, mind a szülő számára. Az egyik legnagyobb kihívás az értékrendek ütközése.
Milyen lenne ma egy naplóbejegyzés, ha egy mai kamasz írná? (A valósággal egyezés kizárt, ha mégis megtörtént és valaki magára vagy a kamasz gyermekére ismer, az csak a véletlen műve lehet.)
Ez a cikk olyan szülőknek készült, mint te, azzal a céllal, hogy megvilágítsuk az energiaváltozások okait, és gyakorlati megoldásokat kínáljunk, hogy fáradt tizenéveseitek újra lendületbe jöhessenek.
Arra gondoltunk, ha már megalkottuk nektek az Ultimate Szleng szótárat, úgy gondoltuk megismertetjük veletek a mai fiatalok öltözködési szokásait is.
Ez a cikk hat alapvető módot kíván feltárni a tinédzserek szeretetére és megértésére, gyakorlati tanácsokat és , mondjuk ki, bátorító szavakat nyújtva a szülőknek, mindenkinek, aki jelentős szerepet játszik egy tinédzser életében.
Mit kezdjünk egy karácsonykor is a szobájában téli álmot alvó/kütyüző/duzzogó kamasszal? Hogyan kerüljük el a konfliktusoknak legalább egy részét?
Legyünk pozitívabban és nézzük meg, hogy szülőként mit tehetünk gyermekünk egészséges önbizalmának fejlődése érdekében!
Családban élni csodálatos, de ettől még nem mindig egyszerű. Itt az ideje bevallani: kamaszokkal együtt élni  egyszerre jelent és kihívást jelentő élmény. A családi élettel éppúgy együtt jár az összezördülés, mint a nevetés és a szívmelengető pillanatok sokasága, ezért szükség van egy kis struktúrára és kommunikációra ahhoz, hogy a dolgok zökkenőmentesen működjenek. Ebben segíthetnek a közösen kialakított szabályok, amelyekbe a családtagok mind beleszólhatnak. 
A szeptember eleje minden diáknak ugyanazt jelenti: BACK TO SCHOOL! A két és fél hónapos nyári szünet után vissza kell térnünk az iskolapadba. Ez valakinek jó, valakinek már nem annyira, de mindenki számára elkerülhetetlen, szóval szerintem nem érdemes annyit balhézni rajta.
Nem tudom ki, hogy van vele, de mindig azt hallottam a gyerekektől, hogy felnőttek szeretnének lenni. A felnőttektől pedig, hogy bárcsak lehetnének újra gyerekek.
Itt a nyár, a szabadság és/vagy a mit kezdjek a gyerekkel nyáron időszaka. Lehet egyedül, nem lehet? Mennyit lehet egyedül? Mennyi tábor fér bele a családi költségvetésbe? Egyáltalán akar a gyerek nyáron táborozni? Van hadra fogható nagyszülő, szomszéd? Lesz közös nyaralás?
Hogy mi a legidegesítőbb dolog a felnőttekben? Talán az, hogy folyton felemlegetik egy-egy rossz döntésünket. Elég kellemetlen ahhoz, hogy ne akarjunk róla beszélni?! Akkor előszeretettel hozzák fel minden alkalommal, amikor csak lehet- közben meg észre sem veszik, hogy viccet csinálnak belőlünk. Ez lehet egy aprócska dolog, mint például egy otthoni, borzalmasra sikeredett hajvágás, vagy akár egy komolyabb következményekkel járó dolog, mint például a lógás a suliból.

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet