fbpx

Kreatív szülő-gyerek elfoglaltságok |Minimag ötletek unalmas napokra

szülő-gyerek program
Manapság rengeteg módja van annak, hogy kiélhessük a kreatív énünket. Élményfestés, szappankészítés, főzőtanfolyam, a végtelenségig lehetne sorolni azokat az ötleteket, amivel szülőként kikapcsolódhatunk. Viszont a kreatív programlehetőségek nemcsak arra adnak lehetőséget, hogy mi felnőttek kieresszük a fáradt közt, zenbe kerüljünk, vagy kiéljük a kreativitásunkat, hanem arra is, közös élményeket szerezzünk a gyerekekkel.

Jöjjön 3+1 kreatív ötlet, ami tökéletes közös szülő-gyerek program lehet:

1. Élményfestés

Élményfestés

Egyre több városban hirdetnek élményfestős programokat. Ilyenkor kiválasztunk egy festményt, és egy profi művész segítségével meg is festhetjük. Ez alapvetően egy nagyon jó elfoglaltság, hogy kiéljük a művész énünket, ráadásul semmilyen előképzettség sem kell hozzá. A választható festmények között egyszerűbbek is vannak, így akár a gyerekek is kipróbálhatják magukat. Így pedig egy nagyszerű szülő-gyerek program is lehet az élményfestésből, festhetünk együtt egy közös képet, de akár külön-külön is készülhet valami csodálatos. A gyerek élményfestés általában 6-7 éves kortól kipróbálható.

2. Pontfestés

pontfestes.minimag

Nagyon népszerű manapság a pontfestéssel készített mandala, melyet már otthon is kipróbálhatunk, de számos tanfolyam is indul, ahol elsajátíthatjuk a technika összes csínját-bínját. Tanfolyamra 12 éves kor felett mehetünk közösen a gyerkőccel, de privát időpontra akár már 7 éves kortól is.

3. Társasjáték kávézó:

A Ki nevet a végén óta nagyot fordult a világ, már nemcsak az egyszerű lépkedős társasokkal játszhatunk, hanem számos más fajtával, ahol közösen vagy épp egymás ellen küzdhetünk. Ráadásul ezt már nem is feltétlen kell otthon tennünk, mert egyre több olyan hely nyílik, ahol az üdítő és a süti mellé egy társasjátékot is az asztalra tehetünk, és játszhatunk egy jót.

+1 Otthoni kreatív élmények

Ha nincs a környéken se élményfestés, pontfestés, vagy más egyéb kreatív élményt kínáló program sincs gond, ugyanis ezeket az lehetőségeket az otthonunkba is bevarázsolhatjuk.

Az élményfestésnek van már online verziója is, de vásárolhatunk számfestő festményt, de társasjátékot is bérelhetünk, így a szülő-gyerek program vagy a családi délután igazi élménnyé varázsolható a fotelből is.  

A SZERZŐ

Kőszegi-Arbeiter Anita

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, gyerekkönyv író, és két kislány boldog édesanyja,aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet, így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével kezdtem meséket írni. Amikor a második kislányom, Flóra is megszületett, már általánossá vált nálunk, hogy saját meséket kapnak, ami nekik és róluk szól. Az írás nekem már nemcsak hobbi, hanem életstílus.

Szövegírással és mesekönyvkiadással foglalkozom, a mesékből meseelőadásokat tartok, én nagyon élvezem, hogy lényegében a hobbimból élhetek, ami az írás és az olvasás. Nemcsak író, de fekete öves olvasó is vagyok, ami azért is érdekes, mert gyerekként én bizony utáltam olvasni. Szerencsére édesapám mindent megtett, hogy ez ne így legyen, és annyira sikeres volt az erőfeszítése, hogy végül könyvmoly és író lettem. Az olvasóvá nevelés a szívügyem lett, hiszen ki lenne meggyőzőbb, mint az aki eredetileg nem is szeretett olvasni?

A meséim közöl már több eljutott a nyomtatásig: www.koszegianita.com

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)