fbpx

Mese ihlette jelmezötletek

mese jelmez farsang
Amikor én kisgyerek voltam, ami valljuk be, nem mostanában volt, olyan jelmezek voltak a divatosak, mint a hercegnő, a bohóc vagy a katica. A mese ihlette jelmezek nem voltak annyira divatosak, bár már akkor is volt, aki mondjuk Aladdinnak öltözött (mint a férjem 8 éves korában). Manapság már a gyerekek is mese, film és sorozatszereplőnek öltöznek be. Az én nagylányom kétszer is volt Elza az oviban, a kicsi pedig a tavalyi bölcsis farsangon Wander Womannek öltözött. De nemcsak mi szülők tehetünk ám erről, hanem a jelmezkínálat is erre felé tendál.
SK Elsa jemez
Forrás:mesewcrazy
Minimag kirekintő
Minimag kirekintő
Tovább olvasom
Ez a jelmez egy fehér pulcsi és némi tüll felhasználásával készült, kezdők is könnyen el tudják készíteni.

MI SZERETNÉL LENNI?

És persze, ha megkérdezed a gyerkőcöt, mi szeretne lenni, akkor a válasz nagy valószínűséggel valamilyen meseszereplő lesz, kisfiúk esetében meg egy szuperhős. Ez érthető persze, mert most ez a divat. Tavaly az Elza jelmez volt a legkeresettebb a kislányok körében, a fiúk esetében pedig a Pókember. Kíváncsi lettem, hogy idén, mi lesz a menő.

A 2021-es mesejelmez trendek

bagoyl-harry-ptter-jelmez-hazilag-minimag
Forrás:merricksart

A Pókember jelmez idén is nagyon menő, ami nem is csoda, hiszen nemrég jött ki az új Pókember film. Ám úgy tűnik, hogy a Harry Potter ihlette jelmezek is divatosak lesznek idén, főleg az iskolások körében, hiszen az első film 25. évfordulója miatt nagyon sokan foglalkoznak a témával.

Spider-man-pokember-jelmez-hazilag-minimag
Forrás: halloweencostumes

DOBD FEL A JELMEZT BIO ARCFESTÉKKEL

Hihetetlen buli lesz a farsang is, és a mindennapi jelmezes beöltözés is ezekkel a különleges, teljesen hipoallergén arcfestékekkel. Kattints a képkre a részletekért.

A kislányok körében a hercegnő jelmezek még mindig divatosak, még mindig sokan választják a Jégvarázs hercegnőit, de Vaiana és Belle is nagyon menőnek számít. Viszont azt vettem észre az idei kínálaton, hogy a hercegnő jelmezek mellett egyre inkább teret nyernek a szuperhős jelmezek is. Jó példa erre az én kisebbik lányom, aki már tavaly sem mesehercegnő, hanem szuperhős akart lenni, és idén sincs ez másként.

szuperhős lány jelmez
Forrás: thechirpingmoms
Minimag kirekintő
Minimag kirekintő
Tovább olvasom
Szuper egyszerűen elkészíthető ez az otthoni szuper lány jelmez, az arany leggings beszerzése lehet talán egy kicsit problémás...

A SZERZŐ

Kőszegi-Arbeiter Anita

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, gyerekkönyv író, és két kislány boldog édesanyja,aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet, így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével kezdtem meséket írni. Amikor a második kislányom, Flóra is megszületett, már általánossá vált nálunk, hogy saját meséket kapnak, ami nekik és róluk szól. Az írás nekem már nemcsak hobbi, hanem életstílus.

Szövegírással és mesekönyvkiadással foglalkozom, a mesékből meseelőadásokat tartok, én nagyon élvezem, hogy lényegében a hobbimból élhetek, ami az írás és az olvasás. Nemcsak író, de fekete öves olvasó is vagyok, ami azért is érdekes, mert gyerekként én bizony utáltam olvasni. Szerencsére édesapám mindent megtett, hogy ez ne így legyen, és annyira sikeres volt az erőfeszítése, hogy végül könyvmoly és író lettem. Az olvasóvá nevelés a szívügyem lett, hiszen ki lenne meggyőzőbb, mint az aki eredetileg nem is szeretett olvasni?

A meséim közöl már több eljutott a nyomtatásig: www.koszegianita.com

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket