Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Játszósarok a kis gyerekszobákban | 5 tipp, amivel helyet takaríthatsz meg

Játéksarok a kis gyerekszobákban

Ha úgy érzed nem a nappalit kéne átadni az ifjú trónörökösnek és trónörökösnőnek, na és persze játékainak, akkor ez a cikk neked szól.

Az az igazság, hogy nincs szükség 30-40 négyzetméterre ahhoz, hogy gyermeked kimaximalizálja a szórakozási és tanulási lehetőségeit. Egyszerűen okos megoldások, tárolók, fali szekrények és többcélú játékok kiválasztásával, egyszóval tudatos vásárlással könnyedén létrehozhatod a paradicsomi játszósarkot gyermeke(i)dnek.

Helytakarékos Játszószoba-játéktárolási megoldások és tippek

Az alapterület adott, ez van, nem tudod a legtöbb esetben növelni. A megoldás: a falak maximális kihasználása. Mázli, hogy majdnem, hogy végtelen számú lehetőség áll a rendelkezésre, mi meg mutatunk néhány ötletet hozzá.

Fektess be egy egyedi szekrénybe

MaxiBOOK gyerek könyvespolc – fehér
MaxiBOOK gyerek könyvespolc – fehér

Ha nem találsz a hazai bútorkereskedések kínálatában megfelelő fali szekrényt, akkor néz körül a hazai gyártók oldalán. A MyMiniversum MaxiBOOK szekrénye az egyik legsokoldalúbb könyvszekrény a hazai piacon, ráadásul gyönyörűen elkészített darabról van szó.

Nemcsak könyvtárolásra alkalmas, használhatod őket kockák, kézműves kellékek vagy plüssjátékok tárolására is. Dönthetsz úgy is, hogy a földre helyezed,ha nem szeretnéd, hogy magasan legyen.  Külön felhívnánk a figyelmet a polcok 20 centiméteres mélységére, ami azt is jelenti, hogy sokféleképpen lehet tárolni a könyveket, folgalkoztatókat ( a polcok legnagyobb távolsága 43 cm,).

Még ha a polcok egy része túl magas is ahhoz, hogy a gyerekek elérhessék, ezek a terek tökéletes helyet biztosítanak a nem rendszeresen használt tárgyaknak, például a fő játéksodorból kikerülő játékoknak, vagy olyan könyveknek és kellékeknek, amelyeket a gyerekek idősebb korukban fognak igazán csak élvezni.

Tárolók mindenhol

Sajnos kis helyen nincs hova eldugni a dolgokat, ezért a megfelelő tárolók kiválasztása is fontos szempont, muszáj, hogy a bevásárlólistán szerepeljenek tárolók. Rendszerezőkre és kosarakra lesz szükséged, méghozzá olyanokra, amibe több dolgot is tudsz pakolni.

Kulcsfontosságú a nyitott és zárt tárolás keveréke. A zárt tároló lehetővé teszi, hogy elhelyezzétek a sok apró darabot tartalmazó játékokat (ezek vizuális rendetlenséget okoznak). A nyitott tároló lehetővé teszi, hogy kiállítsd azokat a gyönyörű, színes játékokat, amelyek egyéniséget adnak a helyiségnek, miközben kéznél vannak.

A mi kedvenceink az összecsukható rekeszek. Zseniális ötlet, még ha esetleg elsőre a zöldséges pult jut eszedbe róla. 3 féle méretben és a szivárvány összes színében pompázó tárolót találsz a MyMinversum boltjában.

Sőt nemcsak sima tárolóként hasznosak, falra is tehetőek, mint a fenti képen látod. 

aykasa tárolók
ÖSSZECSUKHATÓ REKESZ

Szintén a különleges tárolók sorát erősíti a LEGO® Home polcai, melyek a kultikus formát idézik meg a gyerekszoba falán is, vagy éppen az asztalra helyezve.  

LEGO® HOME polcok

Kombinált megoldások

kis gyerekszoba tárolók

Mi lenne, ha a polc nemcsak polc lenne, hanem fogas is, ahova fel tudsz akasztani kistáskát, hajpántot, stb?

Ez a megoldás tökéletes választás, hogy a kis helyen minimalizáld a terjedelmes és felesleges halmozást.

Nekünk nagyon bejön a Miniskandi Home Hello és Dream néven futó polcai. Alul 3 fogas, felül meg plüss, vagy egyéb kulcsfontosságú játék tárolására alkalmas felületet találtok.

fogas gyerekszobába
Dream fogas
hello fogas gyerekszobába
Hello fogas

Tervezés nélkül nehéz lesz

Ha kis terület áll rendelkezésre, akkor fontos figyelembe venni, hogy a helyiséget hogyan fogjátok használni. Gondold át mivel szeret leginkább foglalatoskodni a gyerkőc, a rendelkezésre álló helyet és azt, hogy mi  az, ami kényelmesen elfér a játszószobában, játszósarokban.

Vond be őt is nyugodtan a tervezésbe: ki tudja, lehet, hogy lesz egy korszakalkotó ötlete? Vagy egyszerűen csak ihletet kapsz tőle, milyen szempontokat vegyél előre.

Ezeket az információkat szem előtt tartva tervezd meg, hogyan fogod hasznosítani a falakat – térképezd fel és alakítsd ki játszóteret a szobán belül. Ökölszabály: ne akarj minden játékot a játéktérben elhelyezni, figyelj a variálásra.

A bútorok és kiegészítők értékes helyet foglalhatnak el az amúgy is kisméretű gyerekszobából, ezért fontos, tudatosan dönts a bútorok vásárlásakor. Ezzel együtt soha nem szabad feláldozni az ülőhelyet, arra mindig szükség lesz.

A hihetetlenül sokoldalú játszóasztalok helyet biztosítanak a gyerekeknek a kézműveskedéshez, olvasáshoz, építő játékokhoz, pihenéshez és étkezéshez.

Skandináv stílusú gyerek asztal és szék szett
Skandináv stílusú gyerek asztal és szék szett
Csomagajánlat - Sulira fel
Csomagajánlat - Sulira fel

A bútor választás során próbálj divat szempontjából időtlent, ugyanakkor funkcionális darabot keresni.

Pontosítás

A tervezési koncepció kidolgozásakor csak néhány konkrét elemre összpontosíts az általános tervezésben. Például a művészetet és a kézművességet szeretnéd beépíteni fő jellemzőként.

Ebben az esetben válasz tárolóval egybekötött papírtekercs tartót

rajztekercs a falon

Olyan színező posztert, ami egyben dekoráció is lesz, a MiniArt kínálatában rengeteg ilyen posztert találsz, sőt matricásakat is, csak, hogy fokozzuk az izgalmakat.

szinező poszter óriás
SZÍNEZŐ POSZTER | KAWAII
matricás óriás poszter
MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER | AZ EMBERI TEST

Ha szeret figurákkal játszani, akkor válassz olyan szőnyeget, ami egyszerre játék felület is. A MiniSkandi Home kínálatában rengeteg szőnyeget találtunk egyébként is, nehéz volt a témára fókuszálnunk 🙂 

Gyerek szőnyeg - Farm
Gyerek szőnyeg - Farm

Zárógondolat

Mindig emlékezz, a kevesebb több! És sose feledd első a biztonság: minden egység legyen gyerekbiztosan rögzítve. Egy jól megtervezett játszósarok órákon át szórakoztathatja gyerekeket, és az egész család számára hasznos lehet.

További cikkei

Kategóriák

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet