Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Gyors és hatékony tippek babaszobából a gyerekszobává való áttérésre

Babaszobából gyerekszoba
Azt mondják, a napok hosszúak és az évek rövidek, ha szülő vagy. Úgy érzed, kettőt pislogtál, és hirtelen kisgyermek lett a kisbabád? Nem vagy egyedül, mindannyian átmentünk ezen a mérföldkövön. A gyerkőc egyre többet mozog, kevesebbet alszik, sokkal több és másmilyen impulzusokra van szüksége, mint eddig, ráadásul a játékok száma is egyenesen nő a korával. Még ha esetleg lelkileg nem is állsz készen, de itt az ideje a babaszoba átalakításának gyerekszobává. A változás persze kihívást is jelenthet a gyermeked számára és számodra is, de azért vagyunk itt, hogy segítsünk átlendülni ezen.

Mikor van itt a pontos ideje a babaszoba átalakításának kisgyerekszobává?

A legtöbb szülő egyetért abban, hogy valahol 18 hónap és három év között kell elkezdeni az átállást. Ha gyermeked még mindig élvezi a kiságyat, nem érdemes siettetni a kisgyermekszobába való átállást.

De ha készen áll, akkor itt az ideje, hogy búcsút vegyetek a babaszobától, és üdvözöljétek azt az élénk és vonzó teret, amely tükrözi gyermeked virágzó személyiségét. Mondd el a gyermekednek mit tervezel, beszéld meg vele, használj rövid mondatokat, amikor elmagyarázod nekik a változást, és mutasd meg a szobában, hogy milyen változások várhatóak.

Bútorok cseréje

A legfontosabb: a kiságy cseréje. Ha olyan az ágy, hogy átalakítható, akkor itt az ideje az átalakításnak. Az, hogy hogyan válasszatok ágyat a rácsoságy után itt írtuk le:

MI KÖVETEKEZIK A RÁCSOS ÁGY UTÁN? -MINIMAG GYEREKÁGY KÖRKÉP

Szükség lesz kisasztalra, kisszékre, olvasókuckóra, játszósarokra, megfelelő tárolókra, ezekről már írtunk korábban.

Vegyen részt a gyermeked a folyamatban

Segítsen kiválasztani a babatakarókat, amikre már nem lesz szükség, ha nagyon szentimentális vagy, mint én, rakd el őket emlékbe, aztán jól meg lehet őket ölelgetni, amikor oviba, suliba megy.

A régi babajátékoknak keressetek új gazdát, akár adományboltokon keresztül, együtt is elvihetitek. Ha úgy érzi, hogy részese a folyamatnak, kevésbé fogja sokkolni a változás.

Valami régi, valami új

Amennyire csak lehet, próbáld meg újra felhasználni a szoba egyes bútorait, kiegészítőit, hogy otthon érezze magát az új terében. Válasszatok új dekorációt a falra, olyat, ami már jelzi, hogy itt nem baba lakik. Nézd meg a MyMiniversum rattan hatású betű dekorációit, nincs olyan gyerekszoba, ahol ne mutatnának szuperül. Ezek a betűk rendelésre készülnek, nagy méretűek, 28 centiméteresek, és két oldalú ragasztóval lehet majd felhelyezni őket ( benne van a csomagban).

A képi világon is változtatni kell, a kisbabás monochrome dekorációt felváltják a meseszerű grafikák, az állatos, sőt és egyáltalán, a tematikus poszterek és nyomatok sokasága. Nézd meg a labishop oldalán ezeket a különleges kézzel készített mélynyomott papírnyomatokat. A nyomatok egy része a tengert idézi meg, egy része Alice-t Csodaországból, míg néhány vintage hangulatú nyomat a mi szobánk falára fog kívánkozni.

A jelenet Alice találkozását ábrázolja a mosolyáról híres Cheshire macskával – a részletgazdag illusztráció a könyv eredeti kiadásából való, különlegessége, hogy a rajta szereplő, vidám, narancsszínű idézet francia nyelvű.

Engedj teret a kreativitásnak

Ebben a korban kezdenek el érdeklődni a kreatív eszközök iránt a gyerekek. Most kezdődik a művek gyűjtögetése. Az első műhöz rakj előre a falra egy bekeretezett fehér képet, amin a kicsi kedvére alkothat például ezekkel a marokfilcekkel.

Ösztönözd a függetlenségét

Jó,még nem kell egyedül leküldeni a boltba, másra gondoltunk. Például nálunk imádott a kislányom öltözködni, de állandó veszekedés volt abból, hogy mit vegyen fel. Ennek elkerülésért vettünk egy gurítható kocsit, amire előző nap kiraktam mindenből kettőt. Reggel aztán ő választhatott ezek közül. A választás lehetősége nagyobb függetlenséghez, önbizalomhoz és autonómiához vezet.

Hozz létre egy olvasósarkot

Biztos ti is rajongtok az olvasásért, és a közös esti mesékért, de itt az ideje, hogy emeljetek a szinten.

Az olvasás iránti szeretet már kiskortól kezdve táplálható, ha egy csendes helyet jelölünk ki, ahol a gyerekek önállóan felfedezhetik a könyveket. Szükségetek lesz egy kényelemes padlópárnára, és egy olyan könyvszekrényre, ami nem csak a könyvek tárolására szolgál, hanem az olvasás ösztönzését is elősegítik. Mutatom mire gondolok:

A MyMiniversum MaxiBOOK könyvespolcán, ami amellett, hogy letisztult, finom eleganciát sugall, különböző magaságokban vannak a polcok elhelyezve, úgy, mintha egy kirakatot néznétek. És pontosan ez a kirakat érzés fogja elvezetni a gyerkőcöt az önálló könyv választáshoz, az olvasás megszeretéséhez. 20 centiméteres a mélysége, így így ti döntitek el, hogy az éppen nem olvasott könyvet, simán, lapjával teszitek be, és amit olvastok azt pedig fedőlappal előre, vagy, amit majd következő alkalommal olvastok, vagy éppen a böngésző könyveket. Akár a falra, akár a padlóra is tehetitek.

Összefoglalva:

A váltás babaszobából (kis) gyerekszobára egy igazi mérföldkő, de ha azt látod, hogy gyermeked nem repes az örömtől, akkor sincs semmi baj. Adj teret az érzelmeinek, és szeretgesd meg. Végül ő maga lesz, aki ráébred, hogy a kisgyerek lét nagyon is szórakoztató lehet, és a saját szoba egy nagyszerű módja ennek megünneplésére.

További cikkei

Kategóriák

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet