fbpx

KÖNYVTÁROLÁSI KISOKOS

KÖNYVTÁROLÁSI KISOKOS MINIMAG
Szükséged lenne néhány könyvtárolási ötletre, mert már mindenhol is gyerekkönyveket látsz? Akkor ez a cikk inspiráló lesz számodra, mert ötletes, kreatív gyerekkönyv tárolókat, polcokat és szekrényeket fogunk mutatni, lelőhellyel együtt.

Tudjuk, hogy az olvasás elengedhetetlen minden gyermek növekedéséhez és fejlődéséhez. Akár olvasol nekik, akár ők maguk lapozgatják a könyveket, valószínűleg egyre növekvő halom könyv lesz a háztartásban, ami azt jelenti, hogy eljött az ideje egy gyerek könyvespolc felállításának.

A gyerekeknek szánt könyvespolcok nem csupán tárhelyet biztosítanak a növekvő otthoni könyvtárunk számára, hanem arra is ösztönözhetik a gyerekeket, hogy szeressenek bele az olvasásba, miközben lesz egy saját könyvespolcuk, vagy könyves szekrényük, még, ha az a nappaliban helyezkedik el, akkor is.  

A gyerekek könyvespolcai játéktárolóként is működhetnek, ha az alsó polcokra kisebb tárolókat helyeztek, így az összes könyv és játék együtt lesz, könnyebben átlátható. Vagy egyszerűek és dekoratívak lehetnek, miközben a nagyobb gyerekek számára is használhatóak. A lehetőségek száma végtelen!

Legjobb tanácsunk: vásárolj a jövőbeni dolgokra felkészülve. Ha az összes könyv tökéletesen passzol már most, és nincs hely a gyűjtemény gyarapítására, a következő ünnep vagy születésnap alkalmával visszatérnek a padlón lévő halmok.

KÖNYVESPOLCOK A FALON

KÖNYVESPOLCOK A FALON minimag
Via: Amanda Seamans / Bekvam polcok

Mindenki kedvenc sárga-kék áruháza a lehetőségek tárháza, főleg, ha szeretsz hackelni:). 

Az egyik legnépszerűbb darab a Bekvam fűszeres polc, ami akár natúr változatban, akár lefestve szoktak sokan felhelyezni. Hasonló elven működik a Flisat polc is. Ide azokat a könyveket érdemes elhelyezni, amiket gyakran olvastok, emellé szükség lesz később nagyobb könyvespolcokra is.

KÖNYVESPOLCOK A FALON minimag
almostmakesperfect/flisat
KÖNYVESPOLCOK A FALON minimag
Jo Gultig

A polcos megoldás kibővített változatát találtuk meg MyMiniversum MidiBOOK tárolóiban.

Egy kompaktabb megoldást talált ki Csilla és Ramóna: itt már több könyvet is el tudunk helyezni, sőt, a nagyobb, böngésző típusú könyvek is könnyen elférnek a polcon. Ideális megoldás kezdő könyvtár tulajdonosoknak. Kétféle változatot is találtok, natúr és fehér színre festettet, így bármely stílusú gyerekszobába illeszkednek.

Sőt szemfülesek voltunk és észrevettük a legújabb tagját a MyBOOKversumnak, ami április végétől lesz elérhető, ez a VintageBOOK fiókos könyvespolc, ami a fenti polcos megoldást ötvözi a fiókos tárolók kialakításával. Ez egyébként a legtutibb a MyMinversumban, hogy mindig a fogyasztói visszajelzések alapján fejlesztik tovább a bútoraikat. Ez is egy ilyen darab:).

Ötvöződik benne a vintage, a minőség és a praktikum. Itt is megfigyelhető, hogy kiemelt helyet kapnak a böngészők, nagy alakú könyvek, amiket egy normál könyves szekrényben sokkal nehezebb elhelyezni.

A KÖNYVEK ELÉRHETŐ MAGASSÁGBAN

Könyvespolcok a földön minimag
Fotó: Cupofjo

A gyerekszoba tervezésénél leginkább az az elképzelésünk, hogy ez egy nyugtató hely legyen a babánk/kisgyermekünk számára, de az a fájdalmas igazság, hogy nem maradnak ilyen kicsik örökké. Ha már elég nagyok ahhoz, hogy mászkáljanak és totyogjanak, várhatóan nagyfokú érdeklődést mutatnak a könyvek iránt (még akkor is, ha fejjel lefelé nézik őket).

Szükség lesz egy helyre, ahol az összes esti lefekvéshez szükséges könyvet tárolni tudjátok, de egyben olyan is, ami aranyos és átmenetet képez a nagy könyvszekrényig.

Nekünk a Myminiversum SmartBOOK könyvespolca pont ezt az átmenetet jelenti: a könyveken kívül elhelyezhettek rajta játékokat, plüssöket is.

Ugyan ide tartozik a TreasureBOOK is, ami egy variálható elválasztó lappal rendelkező, földön álló kincsesláda, könyves láda.

Ezeknél a könyvtárolóknál mindig kéznél lesznek a könyvek, az aktuális plüssök.

HELYTAKARÉKOS KÖNYVTÁROLÁS

HELYTAKARÉKOS KÖNYVTÁROLÁS minimag
Craft and Creativity
HELYTAKARÉKOS KÖNYVTÁROLÁS minimag
nineandsixteen

Ha megtehetjük, az egész falat érdemes átalakítani könyvespolccá, „úgyis mindig olvasunk” jeligére. Egyébként ez a fajta megoldás azoknak is hasznos lehet, akiknek kisebb szoba áll rendelkezésre, és felfelé tudnak terjeszkedni.

A MaxiBOOK könyvespolcok pont ezt az igényt fedik le. Sőt! A polc 20 cm-es mélységének köszönhetően a könyveket el lehet helyezni a klasszikus egymás melletti besorolásban, de választhatjátok a „bemutató” elhelyezést is, egymás elé. Ha szeretnétek közvetlenül a földre is lehet helyezni, de a biztonsági előírásokra akkor is figyelni kell: rögzítsétek a falhoz.

KÜLÖNLEGES KÖNYVESPOLCOK A GYEREKSZOBÁBAN

KÜLÖNLEGES KÖNYVESPOLCOK A GYEREKSZOBÁBAN
Rowen and Wren

Kerestünk néhány eredeti, különleges könyv tároló bútort, amik amellett, hogy ellátják a tárolási funkciókat, még különlegesek is formájukat tekintve.

instructables
KÜLÖNLEGES KÖNYVESPOLCOK A GYEREKSZOBÁBAN
ana-white

A végére hagytuk a mi legnagyobb kedvencünket, a LorryBOOK teherautó formájú könyvespolcot.

A vezetőfülkébe beszállhat a kedvenc plüss, vagy játék figura, míg a könyvek bemutató formában elhelyezve azonnal hozzáférhetőek.

Képzeljétek el azt, hogy játszik a gyerkőc a szobában és a kedvenc könyvek mindig kéznél vannak, elérhető magasságban: ez a legbiztosabb módja az olvasóvá nevelésnek.

A fix kerekek nem gurulnak, a rakodó rész 3 polcból áll, így könnyebben átláthatóak a könyvek.

MYMINIVERSUM KITEKINTŐ

A mesék és a könyvek iránti őszinte rajongásunk ihlette a MyBOOKversum kollekciót, mert saját tapasztalatból tudjuk, milyen fontos a kisgyermekkorban elkezdett rendszeres olvasás. Saját tervezésű könyvespolcainkkal szeretnénk teret adni a kisebb, a nagyobb és a játékos könyvmolyoknak. Szereljétek a komód fölé vagy rendezzetek be egy hangulatos olvasósarkot, ahol a gyermek is eléri a könyveket, hogy bármikor levehessen egyet és belelapozhasson! A különböző igények miatt folyamatosan bővítjük kínálatunkat, már hatféle modell közül választhattok!

Csilla és Rami

A csapat

Két fiatal közgazdász (Ramóna és Csilla) vagyunk sok év pénzügyi és üzleti területen szerzett tapasztalattal a hátunk mögött, előttünk pedig sok-sok megvalósítandó álommal, mint amilyen a MyMiniversum is.

Hiszünk abban, hogy rengeteget számít, milyen tárgyak vesznek minket körül otthonunkban, a gyerekek számára pedig kiemelten fontos az inspiráló környezet.

Úgy alakítottuk ki termék-kínálatunkat, olyan kisbútorokat, kiegészítőket, játékokat, dekorációkat kínálunk, amelyek szép és minőségi alapelemei lesznek a kisgyermekkor meghatározó éveinek.

Myminiversum csapat minimag

Maximálisan ajánljuk a MyMiniversum bútorokat és kiegészítőket. Bizony azok is vannak, ebben a cikkben bemutattunk például egy különleges gurulós tárolót, igazi kalandoroknak.

Gyerekszoba

Népszerű cikkek

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)