fbpx

Alakítsd ki a tökéletes játszószobát/játszósarkot gyermekednek

Alakítsd ki a tökéletes játszószobát/játszósarkot gyermekednek

Ha nem szeretnéd órákon át görgetni a Pinterestet megfelelő inspirációt keresve a tökéletes játszósarokhoz, akkor a legjobb helyen jársz. Mi most összefoglaljuk neked azt a néhány pontot, amire nagyon fontos figyelned a kialakítás során.

A legfontosabb: A játszósaroknak ténylegesen ösztönözniük kell a játékot, szem előtt tartva a gyerekek legfontosabb feladatát: azaz, hogy játszani tudjanak.

Hol van a legjobb helye a játéknak?

A dedikált játszószobától a nappaliban kialakított játszósarkon át, minden megoldás jó lehet. De van néhány pont, amire figyelned kell, ha igazán tökéletes játszórészt szeretnél kialakítani:

#1 A KÖZELÜNKBEN

A gyerekek szeretnek a közelünkben lenni. Ezért érdemes ott kialakítani a játszósarkot, vagy játszórészt, ahol mi is szívesen vagyunk, vagy, amihez közel van a mi „területünk” ( pl home office) . A gyerekek szeretnek becsekkolni, és alkalmanként Lego építményeket, vagy egy csodás rajzot mutatnak meg nekünk. Ha a játszósarok a közelben van, a gyerekek úgy érzik, hogy védve vannak.

Dankids Ötlet: helyezzetek el egy kisasztalt, székkel a nappaliban, vagy a konyha közelébe, így amikor nektek más dolgotok van, akkor is ott tudnak lenni a közeletekben a gyerekek. Ráadásul az alkotói tevékenységek is itt végezhetőek, kényelmesen.

Minimag kitekintő: A Dankids bútorboltban találjuk meg a skandináv FLEXA bútorcsalád legnagyobb választékát. Minden terméket úgy terveztek, hogy biztonságos és ösztönző környezetet tudjunk velük létrehozni, amely alkalmazkodik, növekszik és átalakul a gyermekek folyamatos fejlesztési igényeinek megfelelően.

A FLEXÁnál egyszerre jelenik meg a funkcionalitás, a játékosság és fenntartható megoldások tárháza.

#2 NYÍLT VÉGŰ JÁTÉKOK

A játszórészben minél több nyílt végű játék legyen, amikkel mindig másképp lehet játszani, így nem fogja megunni őket.

#3 JÁTSZÓ IDŐ

Próbáljatok kialakítani játszó időt, egyfajta rutint: reggeli után fogmosás, majd jöhet fél óra játék, vagy ovi után, vagy délutáni alvás után, amikor te is vele tudsz játszani, minőségi időt eltöltve.

#4 MONDD EL

Mondd el, mutasd meg, mennyire értékeled a játékát, az alkotását, vedd észre milyen szuper az a babaszoba, autópálya, rajz, gyurma, stb, amit készített szemed fénye.

És mindenekelőtt, amikor gyermeked játszik, próbáld meg kikapcsolni a TV –t ne vonja el semmi a figyelmét.

#5 BEKUCKÓZÁS

Legyen egy hely, ahova te is le tudsz ülni, ahol lehet kuckózni, mesét olvasni. 

Ha szeretitek a galériaágyakat, akkor ezeket a matracokat alá is tudjátok tenni, és máris kész a bunker.  Bár a felnőttek inkább a szép, kényelmes kanapét részesítik előnyben, mint a földön ülést, a gyerekek szeretnek mászni és gurulni. A matracok tökéletes választások a bukfencek lebonyolításhoz is és az esti mese olvasáshoz is.

#6 TÁROLÁS

Érdemes olyan bútorokat választanotok a játszósarokba, amik tárolásra alkalmasak, nem csak esztétikailag mutatnak jól.

#7 DEKORÁCIÓ, TEXTILEK

vigyél kreativitást a játszórészbe: legyenek textilek, dekorációk, faliképek, legyen minél vidámabb a hangulata. Ha szeretsz témákban gondolkozni, akkor, érdemes körülnézni a Dankids textil kínálatában, szafari, hősök, hercegnők, sőt még utazás témakörben is találtok kiegészítőket, amit önmagukban, és a FLEXA bútorokhoz is tudtok használni.

Minimag tipp: A merész színek segíthetnek az álcázásban, az ujjlenyomatok elfedésében, így nem kell annyit takarítanod 🙂

További cikkei

Kategóriák

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)