fbpx

MI KÖVETEKEZIK A RÁCSOS ÁGY UTÁN? -MINIMAG GYEREKÁGY KÖRKÉP

dankids.minimag

Úgy érzed eljött az idő a rácsos ágy lecserélésének? Készen álltok, hogy megtegyétek a kisgyermekkor egyik nagy lépését? Íme a MINIMAG TIPPEK, amikkel megkönnyítjük a rácsos ágyból a gyerekágyba való áttérést.

MI KÖVETEKEZIK A RÁCSOS ÁGY UTÁN?

Van néhány olyan sarkalatos pont, amit érdemes figyelembe venni, ha le szeretnénk cserélni a rácsos ágyat.

A gyerekekre általánosságban elmondható, hogy 1,5-3 éves koruk között lesz egy olyan pillanat – aminek már számos előjele lehet-  amikor eljön az ideje a nagyfiús, nagylányos ágynak.

  • ki tud mászni a rácsos ágyból (balesetveszélyes)
  • éjjelente bilizik, vagy már vécére jár,
  • az is lehet, hogy jön a kistesó és neki lesz szüksége a kiságyra.

Fontos, hogy ne siettessük, és hogy a gyermek mind fizikailag, mind érzelmileg készen álljon az ágy váltásra. Beszéljük meg vele, vonjuk be őt is a döntésbe.

AHHOZ, HOGY EL TUDJUNK IGAZODNI A KISÁGYAK VILÁGÁBAN, SEGÍTSÉGÜL HÍVTUK A DANKIDS VEZETŐJÉT, GAZSÓ TAMÁST.

Tamás közel 10 éve foglalkozik gyerekbútorokkal, elkötelezett a minőségi, tartós, biztonságos bútorok mellett. Ő is apuka, saját tapasztalatból tudja, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie egy gyerekbútornak, hogy a fenti ismérvek mellett fontos, hogy a bútor örömet is okozzon a gyerekeknek, és elégedettséget nekünk szülőknek. Épp ezek miatt a Dankids a FLEXA mellett tette le a voksát: a FLEXA a skandináv design legmagasabb presztízsű márkája, 4 alkalommal nyerte el a RED DOT DESIGN díjat, ami a legrangosabb elismerések közé tartozik.

Rövid kitekintőn után, nézzük, mire kell figyelni szülőként, a rácsos ágy cseréjekor.

AZ 5 LEGFONTOSABB SZEMPONT GYEREKÁGY VÁSÁRLÁSKOR

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY!

BIZTONSÁG!

EGÉSZSÉG!

TARTÓSSÁG!

JÁTÉKOSSÁG!

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY Ahhoz, hogy jó döntést hozzunk hosszú távon kell gondolkodni az ágy választás során: ami most olcsó választásnak tűnik, az nem biztos, hogy jó befektetés is lesz. Tipikus hiba, amikor a dizájn kerül előtérbe, és nem a praktikum, ás a szülők nem bővíthető ágyat vesznek: ilyenkor egy ágy ára helyett legalább kettővel kell számolni. Ugyanez a helyzet, ha nem megfelelő méretű ágyat választunk elsőre, vagy éppen olyan a dizájn, ami egy adott korszakhoz kötődik (autós, hercegnős, dinós) akkor szintén számolhatunk új ágy vásárlással.

VÁLASSZUNK BŐVÍTHETŐ ÁGYAT

Tökéletes választás, ha gyermeked épp csak kinőtte a baba ágyat és még új neki a gyermekágy – a leesésgátló megvásárolható három színben: fehér, világoskék és rózsaszín. A gyönyörű, időtlen skandináv stílusú ágy elérhető fehér vagy nyírfa színű lábbal.

 

HÁZIKÓ ÁGY 200 FEHÉR SZÍNBEN, FÉLIG FEDETT FEHÉR HÁZZAL

FLEXA KISOKOS: A FLEXA SYSTEMazt jelenti, hogy az egyszer megvásárolt alapágyhoz bármikor újabb kiegészítőket vásárolhatunk, melyekkel más jellegű ágyat hozhatunk létre.

BIZTONSÁG: Az új ágy elsőre ne legyen túl magas, és mindenképp legyen hozzá leesés gátló, méghozzá olyan, amelyik teljesen körbeveszi az ágyat. Figyeljünk ara, hogy ne legyen éle az ágynak, a későbbi balesetek elkerülése érdekében legyen mindenhol lekerekítve. Erős falemezekből készült ágyat válasszunk, ami ellenáll a bukfenceknek, ugrálásoknak. Az ágyrács és a matrac között ne legyen rés, hiszen oda beszorulhat a pici lába, keze.

FLEXA WHITE ALAPÁGY 200 FEHÉR, LEESÉSGÁTLÓVAL

 

EGÉSZSÉG: Minden esetben az életkornak megfelelő matracot válasszunk. A gyerekágy egészséges alapanyagból készüljön, érdemes arra is figyelni, hogy ez az anyag fenntartható gazdálkodásból származzon, ez az egyik alaptétele a környezettudatos életmódnak. Ugyanígy kell figyelni a takarók, paplanok, párnák kiválasztásánál is: bio, vagy bevizsgált anyagból készüljenek, ha erre odafigyelünk, akkor hosszabb távon pénzt spórolunk, hiszen nem kell olyan gyakran cserélni őket, ugyanakkor a környezetünket is védjük egyúttal.

FLEXA KISOKOS: Tudtad, hogy a bőrön keresztül 10-szer gyorsabban szívónak fel a vegyszerek? Csak olyan ágyat vegyél, ami nem okozhat egészségkárosodást gyermekednek akkor sem, ha kapirgálni kezdi a festést, lakkozást, csak vizes bázisú festékkel vagy UV-lakkal kezelt ágyat válassz.

TARTÓSSÁG: Vásárláskor tájékozódjunk a garanciáról: a tartósság legfontosabb bizonyítéka, ha minél hosszabb időre vállalja a gyártó: a FLEXA esetében ez 5 év. A tartósságot a bővíthetőség is biztosítja, amiről már az ÁR/ÉRTÉK résznél is olvashattatok.

FÉLMAGAS GALÉRIAÁGY, FLEXA WHITE 190

FLEXA KISOKOS: Tudtad, hogy a Flexa készített először olyan egyszemélyes ágyat, amely később emeletes ággyá vagy magasággyá alakítható, és szabadon kibővíthető?

JÁTÉKOSSÁG: A legnagyobb királyság, és a legszórakoztatóbb játékok egyike a bunkizás, azaz mindenféle bunker, lak, házikó építése, amihez kiváló alapot szolgáltathat az ágy. A vásárláskor érdemes szem előtt tartani, azt, hogy a gyerekek életében az alvás, és a játék központi szerepet tölt be, bár gyerekszemmel a játékon van a hangsúly. Olyan ágyat válasszunk, ami később a játék szerepét is be tudja tölteni, kiegészíthető alagutakkal, házikókkal, sátrakkal. Ne legyen túl dekorálva, válassz inkább egyszerű, letisztult külsejű gyerekágyat.

 

A Flexa alagút egyedisége abban rejlik, hogy nemcsak az ágyban, de a szobában bárhol használható: rendelkezik ugyanis egy alsó textil résszel, melynek köszönhetően önmagában is megáll és bárhol felállítható.

Az ágyfüggöny a legsokoldalúbb kiegészítője egy Flexa ágynak. Azt is mondhatnánk, nincs is értelme ágyat venni függöny nélkül!

A Flexa emeletes ágyra, magasított ágyra rakható oldaltáska nemcsak esztétikus és még színesebbé teszi az ágyat, de nagyon praktikus is. Féltett kincseket, titkos naplókat rejthet el, vagy akár papírzsebkendőt, könyvet tárolhatnak benne a gyerekek, és így ezek mindig kéznél lesznek.

 

Bízunk benne, hogy segített a cikkünk a döntéshozatalban, ha mégis elbizonytalanodnál keresd a DANKIDS csapatát, szívesen válaszolnak a felmerülő kérdéseidre.

További cikkei

[rev_slider alias=”homeslider3″]

Népszerű cikkek

[rev_slider alias=”sidebar-slider-also”]

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket