Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A LEGO Alapítványa 143 millió dollárt adományoz a koragyermekkori fejlődést segítő szervezeteknek

lego alapitvány

Lassan 100 éve már, hogy a LEGO játékok generációk játéka a világ minden tájékáról. A LEGO Alapítvány most 90. évfordulója alkalmából most szeretne visszaadni a gyerekeknek.

A LEGO vezérigazgatója, Anne-Birgitte Albrectsen a világjárvány által előidézett „globális koragyermekkori vészhelyzetet” szeretné kezelni azáltal, hogy 143 millió dollárt adományoz olyan szervezeteknek, amelyek „pozitív hatást gyakorolnak a világ legfiatalabb gyermekeire”.

A Build A World of Play Challenge felkérte a kisgyermekkori nevelés és gondozás megújítóit, hogy pályázzanak támogatásra a LEGO Alapítványtól.

„Minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy biztonságban érezze magát, és hozzáférjen a minőségi oktatáshoz és egészségügyi ellátáshoz. De a mai napig a korai gyermekkori fejlesztést nem csak alulértékelik, hanem súlyosan alulfinanszírozzák” – magyarázza Thomas Kirk Kristiansen, a The Lego Foundation igazgatótanácsának elnöke.

Az alapítvány a kihívással azt szeretné elérni, hogy az embereket a világ minden tájáról a gyermekgondozásra helyezzék a hangsúlyt.

„El kell kezdenünk építeni egy olyan világot, amely a társadalom legfiatalabbjait helyezi előtérbe: a városok, az oktatási rendszerek, az egészségügyi rendszerek és a bolygónk megmentését célzó megoldások építésével az élen. Ez a verseny lehetőséget kínál arra, hogy valódi változást hozzunk a legkisebb gyerekek életébe” – mondja Albrectsen.

Minden jelentkezőnek regisztrálnia kell online 2022. április 7-ig.

A világ minden tájáról öt szervezet kap 143 millió dolláros támogatást, és további 10 szervezetet választanak be a döntőbe, akik 1 millió dollárt kapnak előrehaladásuk támogatására.

„Ez a Kihívás felerősíti azokat a holisztikus megoldásokat, amelyek a kisgyermekekre és a gyerekek játékára összpontosítanak, azért, hogy biztosítsák hosszú távú rugalmasságukat és jólétüket” – mondja Kristen J Molyneaux, a Kihívás programstratégiáért és tanulásért felelős alelnöke.

LEGO: Weboldal | Facebook | Instagram

Képek forrása: Lego

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet