fbpx

Kettesben otthon a fiammal – játékok 6 éves kortól

Kettesben otthon a fiammal – játékok 6 éves kortól
Ezer és egy okból alakulhat úgy az élet, hogy teljes napokat kell együtt tölteni otthon a gyermekeddel, és ilyenkor szükség van magneb6-ra olyan játékokra, ami nem kötődik az egész napos kütyüzéshez ( igen, nálunk lehet, kontrolált formában), van benne közös játék lehetősége, és az én nyugalmam megőrzése érdekében: önálló játék is.

A mi együtt töltött időnket a 7 éves fiammal most nem a rossz idő okozta, hanem egy vírusos torokgyulladás, ami keresztbe húzta a táborozási szándékainkat.

Mivel van már némi ismeretem a saját fiamról, ezért fel vagyok vértezve ( lelkileg és fizikailag is) arra, hogy nem lesz könnyű ez a hét sem, tekintve, hogy nem az a leülős fajta. Viszont van pár játéka, amiről tudom, hogy biztos befutó lesz nála, ezeket mutatom most meg. Erika, az Okosjáték tulajdonosa segített korábban a válogatásban, mutatjuk a legjobban bevált benti/ kinti ( mi a kertben játszottunk velük)  játékokat.

TÁRSASJÁTÉK, DE NEM OLYAN

suspend társasjáték teszt
MÉG EGY DRÓTOT TEGYÜNK RÁ

Suspend társasjáték

A mi családunk imád társasjátékozni, és ez egy nagyon szórakoztató társas. Egyensúlyozáson alapuló Jenga szerű játék, aminek a lényege, hogy különböző hosszúságú drót elemeket kell egy állványra helyezni, úgy, hogy ne essenek le. 

Gondolhatod, hogy leesnek, ami, ha nálam történik, akkor óriási üdvrivalgást váltott ki a gyerekemből, míg, ha nála, akkor persze nem ért. A játékkal egyébként egyedül is lehet játszani, a szabályokhoz sem szükséges ragaszkodni, mi például kipróbáltuk méret szerint is felrakni a drótokat.

Suspend társasjáték Melissa Doug

JÁTÉK, DE KÖZBEN FEJLESZT IS

logico primo teszt
Mi a KÖTELESSÉGTUDÓ szinonimája?

Logico Piccolo

A közös játék második felvonása fejlesztéssel jár együtt nálunk, mivel Dani túl van az első osztályon, ezért a Logico Piccolo ( a primo is nagy kedvenc volt) egyik csomagját vettük elő.  A Vidám történetek a szövegértésre helyezi hangsúlyt, és gyakorlatilag Dani észre se vette, hogy itt most fejlesztés zajlott. Elmeséltem a kortárs mesének is beillő történeteket, majd a végén ügyesen válaszolt a kérdésekre, vagy éppen, a képen látható mesénél, szinonimákat keresett.

EGYEDÜL IS LEHET JÁTSZANI

Most már dolgoznom / ebédet kell főznöm / takarítanom is kell ( kívánt rész aláhúzandó) címszóval Daninak önellátó szórakozásra kellett berendezkednie, ehhez kiváló társaságot nyújtanak a Smart Games játékok. Ebben a cikkben már mutattunk rájuk példát, de Dani kedvencei ezek lettek: Strand kavalkád és a Dinoszauruszok – A varázslatos szigetek.

Ezen az úton tuti eljut a kisfiú a lapáthoz

A Strand kavalkád klasszikus utazós, mágneses játék, de szerintem kicsit nehezebb feladatokkal az átlagosnál. Én is kipróbáltam, és a közép nehéz feladatoknál már megszenvedtem ( mondjuk ez lehet, hogy az én IQ-mról mond el mindent). Dani még a starter és junior feladatokkal játszik, de azokhoz is kell türelem, meg logika jócskán. A feladat annyi, hogy úgy kell felhelyezni a táblára a strandoló pajtikat, hogy egy adott útvonalat alakítsanak ki. 

 

Dinoszauruszok - A varázslatos szigetek teszt
Vajon az expert rész is menni fog?

A Dinoszauruszok – A varázslatos szigetek már nagyobb logikai játék, és mivel dinók szerepelnek benne így egyértelmű volt a sikere. A feladványokban meghatározott módon kell az összes elemet elhelyezni, figyelve arra, hogy a vega ( zöld) dinók ne keveredjenek a húsevőkkel ( piros).  Ezek a játékok biztosítottak számomra némi ( pihenő/dolgozó) időt, anélkül, hogy bármelyik kütyüt bekapcsoltuk volna ( informatikus apuka mellett van pár).

Így telnek a napjaink, remélem nektek is segítettünk esős / túl meleg, vagy éppen csak sima otthon maradós időre játékot találni.

További cikkei

Kategóriák

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)