Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

FOCI EB-RE KÉSZÜLÜNK |MINIMAG SZERINT

Foci eb Minimag szerint

FOCI EB Minimag szemmel, avagy minek örülnének a foci rajongó gyerekek?

A magyar foci történelemben egészen különleges helyet kap a 2021-es Foci EB: a magyar válogatott is kijutott rá, hiszen a tavalyi Izland elleni 2–1-es győzelemmel biztossá vált, hogy a magyar labdarúgó-válogatott is résztvevője lesz a 2020-ban elhalasztott, de idén részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságnak. Ennyit a száraz tényekről, a továbbiakban azokhoz a gyerekekhez szeretnénk szólni, akik valamilyen módon kötődnek ehhez a sporthoz.

FOCI KITEKINTŐ | FOCI TÖRTÉNELEM 5 MÁSODPERCBEN

Maga a labdarúgás ősidők óta része az emberi történelemnek. Az i. e. 2. és az i. e. 3. évezredben Kínában már megtalálható volt egy –egy kezdetleges módja a játéknak, de a játék igazi felfutása a 19. században kezdődött, amikor lefektették az első modern szabályokat, és különválasztották a rögbitől a focit.

A Cambridge-i Szabályokat 1848-ban foglalták írásba a Cambridge-i Egyetemen, és 1885-ben Anglia, Skócia, Wales és Írország Labdarúgó-szövetsége megalakítja az International Football Association Board-ot, amely egyedül jogosult a szabályok módosítására és a velük kapcsolatos döntések meghozatalára.

Magyarországon a legelőször 1879-ben írnak a „rúgosdi” játékról, majd 1885-ben megalakult az Újpesti Torna Egylet, és innen nem volt megállás, aranyidők követeztek, majd .. de ezt inkább hagyjuk is.

A lényeg, hogy 2021. június 11 – július 11. megrendezésre kerül az Európai –bajnokság, 7 ország stadionjaiban, köztük a budapesti Puskás Arénában.

IZLAND--MAGYAR MECCS
ATTILA KISBENEDEK / AFP

VAJON A FOCI RAJONGÓ GYEREKEK MIRE GONDOLNAK?

Leginkább arra, hogy drukkolni fognak, pontszámokat nézegetnek, és izgulnak kedvenc csapataikért, remélhetőleg a magyar csapatért minél tovább.

Ezekre a dátumokra érdemes koncentrálni:

Június 15., 18:00: Magyarország-Portugália ( Puskás Aréna)

Június 19., 15:00: Magyarország-Franciaország ( Puskás Aréna)

 

Magyarország további egy mérkőzést Münchenben játszik:

  1. június 23., 21.00: Németország–Magyarország

De mit szeretnének még a rajongók?

FOCI RAJONGÓ AJÁNDÉKOK MINIMAG

1 Ergobag Focis hátizsák, mely nem csak mintában passzol tökéletesen bármely focirajongó kiskorú outfitjébe, hanem ráadásul 100 % PET palack újrahasznosításából készült. A középen látható matrica levehető, és az Ergobagek egyik különlegessége, amit lecserélhettek mondjuk a ..

A 2. helyen látható Futball Ergobag matrica készletre, ami 5 darab focihoz köthető tépőzáras matricát tartalmaz, bármely Ergobag táskához passzol, így a meglévő táskákat is fel lehet velük dobni. 

3 Szünetekben jöhet a jól megérdemelt játék: a Gólkirály egy Unohoz hasonló kártyajáték, amiben kiemelt hangsúlyt kap a foci: támadás, védekezés, gólszerzés igazi rajongói darab. 7 éves kortól ajánlott, és az egész család jól fog szórakozni, hiszen 2-10 játékos tud vele játszani.

4 Kisebb korosztálynak ajánljuk az Orchard Focis játékát. Az Orchard játékokat azért is szeretjük, mert szinte észrevétlenül fejlesztenek: ez a játék például a számolási képességet, a megfigyelő képességet, és a személyes/szociális képességeket is. A játék a „kígyók és létrák” elvén működik, némileg megbonyolítva focis elemekkel. Van benne szabadrugás, bírói síp, és góóól. 4 éves kortól ajánljuk.

5 Vérbeli szurkolóknak ajánljuk az Ergobag kulacsot és uzsonnás dobozt, amit a sulin kívül is jól lehet hasznosítani kirándulások, táborok alkalmával. A kulacsISYbe® anyagból készült, ami fenntartható, BPA- mentes, és szivárgásmentes és a gyártó 10 év elégedettségi garanciát vállal rá. 100%-ig újrahasznosítható, folytatnánk még, de még az uzsonnás dobozról is szeretnénk pár szót mondani: BPA mentes szintén, van benne egy elválasztó kap, így tudtok a szendvics mellé gyümölcsöt is tenni, vagy egyéb rágcsát.

6 Ha van kertetek azért, ha nincs akkor azért lesz tökéletes választás a meccsek újrajátszásához a Wonderland Pop-up kapui. 1 perc alatt össze- és szétszerelhetőek, ami azt jelenti, hogy nyugodtan magatokkal vihetitek kirándulásra is, jár hozzá egy táska is, amiben a két kapu békésen megfér egymással. A 4 kampóval lehet rögzíteni a földbe, így nem fenyeget az a veszély, hogy felborul gól helyzetben.

Jó szurkolást kívánunk mindenkinek, hajrá magyarok:)

További cikkei

Kategóriák

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet