fbpx

Kóbor szálló | Mesekönyv ajánló

Kóbor szálló
Az érzékenyítő mesekönyvek manapság nagyon népszerűek, de nagyon vitatottak is. Én személy szerint fontosnak tartom őket, mert a mese egy szuper módszer arra, hogy megtanítsunk fontos értékeket, mint az elfogadás, a sokszínűség vagy az eltérő nézőpontok. Molnár T. Eszter Kóbor szállója remek példája annak, hogy hogyan lehet egy meseregény egyszerre érzékenyítő, tanító és humoros.  
Kóbor szálló

Egy igazi nagyvárosi meseregény a Kóbor szálló, melynek főszereplője Hetedhét Hugó, akik egy földönfutó, mai nyelven hajléktalan, kedves, jószívű és barátságos figura. Igaz, van egy kevésbé pozitív jellemvonása, ezzel pedig együtt jár, a szerencsétlensége is, de ettől még nem kevesebb.

A Kóbor szálló pedig valóban egy szálloda, aki a furcsaságokkal megáldott „emberek” gyűjtőhelye, mert Gizike, a szálló üzemeltetője mindenkiben meglátja a jót, mert bizony mindenkiben ott van.

A Kóbor Szálló életét Sunyi Sanyi, a rabló érkezése bolygatja fel, akivel szemben Hugó előítéleteket is táplál ( “Talán még az álmaimat is elrabolja…”), de Sanyi úgy tűnik “szégyenszemre becsületes embernek áll”.

A mesekönyv több szereplő szemszögén át mutatja meg, hogy attól, hogy valami jónak tűnik, még nem biztos, hogy valóban az.

A könyv végén az elveszettnek hitt szerelem is rátalál Hugóra. Ráadásul kiderül az is, hogy a félénkségét undokságnak álcázó Búbanya nem az, akinek mutatta magát.

Emellett a Kóbor Szálló rendkívül humoros is, tele kalandokkal és izgalmakkal (macskává varázsolt emberekkel és képzeletbeli pingvinekkel).

Varázslatos, érzékenyítő meseregény Molnár T. Esztertől, és  Molnár Jacqueline  lenyűgőző, színekben pompázó rajzaival.

A SZERZŐ

Kőszegi-Arbeiter Anita

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, gyerekkönyv író, és két kislány boldog édesanyja,aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet, így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével kezdtem meséket írni. Amikor a második kislányom, Flóra is megszületett, már általánossá vált nálunk, hogy saját meséket kapnak, ami nekik és róluk szól. Az írás nekem már nemcsak hobbi, hanem életstílus.

Szövegírással és mesekönyvkiadással foglalkozom, a mesékből meseelőadásokat tartok, én nagyon élvezem, hogy lényegében a hobbimból élhetek, ami az írás és az olvasás. Nemcsak író, de fekete öves olvasó is vagyok, ami azért is érdekes, mert gyerekként én bizony utáltam olvasni. Szerencsére édesapám mindent megtett, hogy ez ne így legyen, és annyira sikeres volt az erőfeszítése, hogy végül könyvmoly és író lettem. Az olvasóvá nevelés a szívügyem lett, hiszen ki lenne meggyőzőbb, mint az aki eredetileg nem is szeretett olvasni?

A meséim közöl már több eljutott a nyomtatásig: www.koszegianita.com

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)