fbpx

Sárkányovi – Zoé középsős lesz | Minimag mit olvassunk percek

Sárkányovi – Zoé középsős lesz
Sok mesekönyv esetében nehéz meghatározni, hogy milyen korosztályról is szó, de a Sárkányovi – Zoé középsős lesz nem ebbe a kategóriába tartozik, ugyanis már a címből tudható, hogy ovis korosztálynak szól. Ugyan Zoé, a főhős kis sárkány középsős, de a mesék nemcsak a középsősöknek tökéletesek, hanem kis és nagycsoportos gyerkőcöknek is, egyszóval minden óvodás korúnak.  
Sárkányovi – Zoé középsős lesz
Rátkai Kornél illusztrációja

A mesekönyv nyolc ovihangon megszólaló mesét tartalmaz az ovisok mindennapjairól, élményeikről, konfliktusaikról, félelmeikről.

Ezzel a 8 történettel nagy segítséget kapnak az ovis korosztályt nevelő szülők abban, hogy megértessék a gyerkőccel, miért rossz dolog a verekedés, a fogorvos nem is olyan félelmetes, vagy mi a teendő, ha valamelyik kis ovis barátjuk nem akar velük osztozkodni.

Emellett a könyvnek van egy különlegessége, mégpedig az, hogy érthető és kedves módon mutatja be, hogy milyen sokfélék lehetnek a gyerekek, hiszen a Sárkányoviba jár háromfejű sárkány, jetikölyök, trollfiú, manólány, tündér és unikornis is.

 

Rátkai Kornél illusztrációja

Nálunk pont aktuális az ovis téma, mert Flóra szeptemberben kezdte az óvodát, és mivel vegyes csoportba jár, nehezen fogadja el, hogy vannak kicsik és nagyon.

A Sárkányovi nemcsak egy szuper mesekönyv, de egy jó alkalom is, hogy az apró-cseprő vagy épp nagyobbacska ovis bajokat, gondokat, és élményeket átbeszéljétek.

Mi is ezt csináltuk Flórával, aki A hinta mese miatt most a lakásban szereltette fel a hintát, hogy megtanulja egyedül is hajtani.

Ha akár csak egyszer is előfordult nálatok az oviban veszekedés, fogorvosi vizsgálat, vagy épp az, hogy egy picit később értél oda a lurkóért, és szinte biztos vagy benne, hogy ezek közül valamelyik  igen, akkor csak ajánlani tudom, hogy szerezzétek be a Sárkányovit.

A SZERZŐ

Kőszegi-Arbeiter Anita

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, gyerekkönyv író, és két kislány boldog édesanyja,aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet, így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével kezdtem meséket írni. Amikor a második kislányom, Flóra is megszületett, már általánossá vált nálunk, hogy saját meséket kapnak, ami nekik és róluk szól. Az írás nekem már nemcsak hobbi, hanem életstílus.

Szövegírással és mesekönyvkiadással foglalkozom, a mesékből meseelőadásokat tartok, én nagyon élvezem, hogy lényegében a hobbimból élhetek, ami az írás és az olvasás. Nemcsak író, de fekete öves olvasó is vagyok, ami azért is érdekes, mert gyerekként én bizony utáltam olvasni. Szerencsére édesapám mindent megtett, hogy ez ne így legyen, és annyira sikeres volt az erőfeszítése, hogy végül könyvmoly és író lettem. Az olvasóvá nevelés a szívügyem lett, hiszen ki lenne meggyőzőbb, mint az aki eredetileg nem is szeretett olvasni?

A meséim közöl már több eljutott a nyomtatásig: www.koszegianita.com

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket