Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Budapest gyerekszemmel

A Minimag legújabb sorozatában Győr-Ágoston Fruzsina, a Lili’s Budapest alapítója, gyakorlott idegenvezetőként különleges sétákat mutat nekünk, miközben Budapest titkait is felfedezhetjük, mindezt gyerekszemmel, szórakoztatva.

Fedezz fel 5+1 kihagyhatatlan budapesti látnivalót, ami garantáltan gazdagítja a fővárosi látogatásodat! Tervezd meg a tökéletes budapesti kirándulást velünk.
a Pagony boltok mesevilága reményt ad. Ihletet. Élményt és varázslatot. Épp ezért örültem annyira, amikor három cuki csemetémmel kipróbálhattuk a Győri Pagony Boribonnal a parkban kalandját.
Budapest gyerekkel rovatunk legújabb részében olyan helyeket, látnivalókat mutatunk, amiket gyerekekkel közösen lehet felfedezni.
Budapest ősszel is csodálatos, ha nem ilyenkor a legszebb. Napról napra változik az arca és hihetetlen színkombinációkkal találkozhatunk szinte minden utcasarkon. Szerencsére a fővárosban is tudunk hódolni a tipikus őszi teendőknek, szórakozásoknak. Összegyűjtöttem egy bakancslistát, hogy mit hol érdemes csinálnunk az őszi Budapesten.
Mostantól, ismét rendszeresen olvashattok budapesti érdekességekről, programötletekről és a városi gyerekek mindennapjairól. A visszatérés legyen igazi, így a legelső cikkemet folytatnám!
Az utóbbi időben lett egy kedvenc helyem, ahova szeretek visszajárni, szeretem a családomnak is megmutatni és mindig tartogat valami újdonságot: ez a Városliget.
Vannak olyan történetek, amelyek valamiért jobban megragadnak a gyerekek és a felnőttek emlékezetében. Ezek a legendák és anekdoták, amelyek az idők során szájról szájra terjedtek és mára már ugyanannyira Budapesthez tartoznak, mint mondjuk a Parlament. A következőkben néhány ilyen legendát mesélek el nektek!
Nyitott szemmel járni Budapest utcáit nemcsak hasznos, de érdekes is. Gyerekkel tenni ugyanezt pedig egy teljesen új élmény.
Szabadban a család kinti ötletek, játékok, programok. Ehhez szeretne a Minimag segítséget nyújtani: megkerestük a legjobb, legérdekesebb kinti játékokat, kiegészítőket, neked már csak nézelődni kell. Sőt különleges programokat is ajánlunk hozzá
Gyerekkel a Belvárosban, azon belül a Fővám tér környékén: helyek és programok lelkes felfedezőknek ovi, vagy suli után.
A korábbi részekben töviről hegyire megismerkedtünk a főváros hídjaival, és a sorozat végére maradt a csemege. Azokról a hidakról fogok mesélni, amiket nem egy bizottság nevezett el, hanem a pesti nép, amik nem az örökkévalóságnak épültek, mégis különleges helyet foglalnak el a fővárosiak szívében. Ők a főváros ideiglenes hídjai.
Nézzük, milyen érdekességeket tartogat a Megyeri híd! A mai budapesti hidunk több szempontból is rekorder: ez az utolsó átkelő a hidas sorozatban, a legészakibb budapesti híd, a főváros leghosszabb hidja, az ország leghosszabb folyami hidja (a leghosszabb híd a Kőröshegyi völgyhíd).

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet