Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Bridgerton érdekességek, avagy kulisszatitkok a sorozat mögül

Bridgerton érdekességek, avagy kulisszatitkok a sorozat mögül

Bridgerton sorozat kulisszatitkai

Pár nap választ el minket kedves olvasó és vissza csöppenhetünk a bálok, pletykák, némi szex, és esetleg a könnyfakasztó románcok világába, mindezt, természetesen csak azért, hogy megismerjük Colin Bridgerton és Penelope Featherington szerelmének történetét. A Netflixen az első epizódokat május 16., a többi részt pedig június 13-tól láthatjuk, ami persze minden rajongót idegbe rak, de a streaming szolgáltató szempontjából érthető.

Addig is, hogy túléljük ezt a rövid várakozást, hoztunk pár érdekes tényt nektek a sorozatról:

Mindjárt mutatjuk, csak egy 3 mondatos képbehozó, ha esetleg nem vagy tisztában miről is van szó:

A Netflix-sorozat Julia Quinn regénysorozatán alapul, amely egy-egy Bridgerton-testvér szerelmi történetét követi nyomon. Bár Quinn tanácsadóként részt vesz a regények filmre ( sorozatba) adaptálásában, a producerek, Van Dusen és Shonda Rhimes teljes kreatív szabadságot kaptak. Tehát nem szabad elvárni a regények megfilmesítését. 2 évad, és egy spinoff, azaz előzmény ( Charlotte királynő címmel) sorozat készült eddig, most következik a 3. évad. 

Bridgerton sorozat tények, amikről még maga Lady Whistledown se tud

Benedict Bridgerton

1, Sokan úgy gondolhatják, hogy a könyv sorrendjéhez hűen most a harmadik könyv szereplői fognak megelevenedni a tévéképernyőkben, de ki kell ábrándítanunk kedves olvasó, mert míg a sorozat a 3. évadot tapossa majd Colin és Penelope történetével addig ők csak a negyedik könyv főszereplői.

Vajon akkor Benedict Bridgerton megkapja végül a saját love story-ját vagy kimarad?

Nicola Coughlan

2, Nicola Coughlan (Penelope-t alakító színésznő) rajongói oldalakat olvasva készült fel Penelope Featherington szerepére. Kitől mástól lehetne jobb tanácsot kérni, mint a valódi rajongóktól?  „Sok időt töltöttem azzal, hogy online könyvfórumokon leskelődtem, hogy lássam, mit gondolnak a rajongók” – mondta a színésznő a The Guardiannek.

"Rájöttem, hogy [Penelope] egy nagyon szeretett karakter, mert ő nem az a tökéletes lány, akit minden fiú imád. Ő egy igazi falusi lány. Szóval azt gondoltam, 'Oké, én nagyon-nagyon szeretnék igazságot szolgáltatni neki'".

Bridgerton kvíz

3, A színfalakk mögött a stáb beceneveket adott, így kapta meg a Featherington család Régens korszak Kardashianjai „The Regency Kardashians”, és hogy miért kapták eme becses becenevet?Három lány, és a rámenős anya..rémlik, ugye?

4, Ha a hallásod igazán éles és a zenéket akusztikus hangzásban is könnyedén felismered, akkor feltűnhetett pár igazi mai sláger:) felbukkanása.  Olyan ismert pop dalok kerültek feldolgozásra a sorozatban, mint Billie Eilish- „Bad guy”, Pink- „What about us” és Taylor Swift- „Wildest Dreams” című száma.  A zenék ilyen jellegű átdolgozásának az ötlete Crish Van Dusen-é, aki a Bridgerton alkotója és egyik executive producere.

bridgerton 2. évad

5, A Bridgerton második évadának forgatása közben több nehézséggel is meg kellett küzdeni a COVID19-nek köszönhetően, így történhetett az is meg, hogy Crish Van Dusen pincéjében vágták össze a sorozatot. „Mindent virtuálisan kellett szerkesztenünk, így a sorozat nagy része az én pincémben állt össze, nem pedig egy puccos stúdióban, ahogy azt a legtöbb ember gondolná. Ami a zenekari pop-covereket illeti, amiket beletettünk, azokat a két 18 hónapos kisfiammal próbáltam ki, és ha elkezdtek táncolni a dalra, akkor megtartottuk” – mesélte Van Dusen a The Sun-nak. 

bridgerton könyvek

6, Több eltérést is megfigyelhetünk a könyv és az adaptáció között, az egyik ilyen, hogy míg a sorozatban a nézők nagy örömére már az első évad végén felfedik Lady Whistledown kilétét, addig a könyvben csak a negyedik kötetben tudták meg az olvasók. A másik, hogy a könyvekben Simon,a herceg, felnőttként is még mindig dadogással küzd.

bridgerton

7, A szereplők egy intimitás-koordinátorral dolgoztak együtt a forró jelenetek forgatásán. Lizzy Talbot intimitás-koordinátor koreografálta őket, akit azért alkalmaztak, hogy a színészek jól érezzék magukat. A jeleneteket már hetekkel előre kidolgozták, és begyakorolták, mire a forgatás megkezdődött simán ment a szexi nézés, és még szexibb mozdulatok. 

charlotte királynő

8, Minket is meglepett, amikor megtudtuk, hogy a Charlotte királynő, aki, ahogy fentebb írtuk,  egy spin-off sorozatot is kapott, a regényekben nem szerepel.

Julia Quinn a regények szerzője így vélekedik a karakterről: „Charlotte királynő a legérdekesebb új karakter, és minden szempontból fantasztikus. Én magam e kettő gondolat közt cikázok, hogy: ‘Hű, bárcsak belevettem volna őt a könyvekbe’. És: ‘Örülök, hogy nem tettem bele a könyvekbe, mert akkor nem tudtam volna olyan jól alakítani, mint itt”

9, A sorozat alkotói között található Sonda Rhimes, akinek a neve ismerős lehet, mivel olyan nagy szériák producere, mint a Grace Klinika, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?, a Botrány  és Az örökösnő álarca mögött. Te láttad már valamelyik másik munkáját?

Ha például nagy Grace klinika rajongó vagy, akkor neked írtuk ezt a kvízt:

Grace Klinika kvíz

Rövid hírek, ha úgy érzed ennyi info nem volt elég

Az első évad főszereplőjének, Daphne Bridgerton-nak több mint 120 ruhadarab állt rendelkezésére. 

Ha nagyon alaposan megnézed, a sorozatban mindenütt méh motívumokat fogsz felfedezni. Mint később kiderül, a méh a Bridgerton család szimbóluma.Ruhákon, ékszereken, hajdíszeken, sőt még az ajtókopogtatókon is felbukkannak.

A legtöbb frizurát valamelyik híres színésznő inspirálta:Az emlékezetes bál jeleneten viselt két tincses göndör frizurát Marc Pilcher, a szezon haj- és sminkes művésze Audrey Hepburn emlékezetes megjelenésére alapozta a War and Peace (1956) című filmből.

Vagy például Charlotte királynő afro haja, amit Beyonce Austin Poweres frizurája inspirált. 

charlotte királynő haja

Itt az ideje letesztelni a tudásodat

Bridgerton kvíz

1 / 12

Simon Basset miért nem akar gyereket?

Simon Basset miért nem akar gyereket?

2 / 12

Bridgerton kvíz

Mit csinál Lady Whistledown?

3 / 12

Milyen színt visel leggyakrabban Lady Penelope?

Milyen színt visel leggyakrabban Lady Penelope?

4 / 12

Kivel van kapcsolatban Siena Rossa?

Kivel van kapcsolatban Siena Rossa?

5 / 12

Bridgerton kvíz

Mikor játszódik a Bridgerton sorozat?

6 / 12

Hogyan halt meg a Bridgerton család apja, Edmund Bridgerton?

Hogyan halt meg a Bridgerton család apja, Edmund Bridgerton?

7 / 12

Bridgerton kvíz

Melyik hölgyet nevezik gyémántnak az első évadban?

8 / 12

Bridgerton kvíz

Ki a szerzője a Bridgerton-regényeknek, amelyeken a tévésorozat alapul?

9 / 12

Bridgerton kvíz

Milyen dalt játszik a zenekar a Bridgerton/Sharma szerelmi jelenetben?

10 / 12

Bridgerton kvíz

Az alábbiak közül melyik család nem szerepel a sorozatban?

11 / 12

Milyen megoldást kínál Lady Danbury és Lady Bridgertons az esküvő utáni botrány kezelésére?

Milyen megoldást kínál Lady Danbury és Lady Bridgertons az esküvő utáni botrány kezelésére?

12 / 12

Bridgerton kvíz

Mit csinál Genevieve Delacroix?

Az eredményed:

Az átlagos eredmény 81%

0%

Bordás Andrea és Papp Nelli

Főszerkesztő és Gyakornok

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet