Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

KARÁCSONYI GYEREKKÖNYVEK – A RÁKÉSZÜLÉSHEZ

two-little-sisters-and-a-tiny-brother-lie-on-the-94SNCDB

Az ugye mindenkinek meg van, hogy nincs Karácsony könyvek nélkül? De tényleg, amióta az eszemet tudom, minden évben volt a fa alatt könyv, és ez szerencsére nem változott a gyerekek születésével se. Sőt! most már ők részesei ennek a tradíciónak, és tudják, hogy könyv mindig van a fa alatt.

A cikkünkben 5 olyan karácsonyi gyerekkönyvet mutatunk be, amik nem csak a fa alatt mutatnának jól, hanem már a rákészülésben is segítségünkre lehetnek.

KARÁCSONYI (RÁKÉSZÜLŐS) GYEREKKÖNYV-MINIMAG TIPPEK

1.  Az első a sorban a Garabonci Gréti sorozat legújabb kötete: Garabonci Gréti és a karácsonyi meglepetés. A sorozat kezdő olvasók számára igazi élmény: Gréti izgalmas (és persze varázslatos) kalandjain keresztül készülhetünk mi is a Karácsonyra. Gréti is, mint minden gyerek izgatottan várja már a Karácsonyt: imádja a karácsonyi dekorációkat, a karácsonyi sütit, de legfőképp a karácsonyi ajándékokat. A kalandok egy eltűnt, majd megkerült varázskarkötővel kezdődnek. Vajon lesz elég bátorsága Grétinek, hogy elmondja az igazságot az anyukájának? Bár ez a kötet a sorozat 9. része, de teljesen önálló könyvként is megállja a helyét, vidám, és felhőtlen szórakozás vár a kis olvasókra.

7+

Könnyen olvasható szöveg és rengeteg kép: a Garabonci Gréti sorozat kiváló a kezdő olvasóknak.

 

2. Dudás Gergely: Mackó karácsonyi böngészője már a kisebb korosztályhoz szól: egy igazi, mézeskalácsszaloncukrosfenyőfás hangulatú karácsonyi böngésző, ahol izgalmas képrejtvényekkel, grafikus feladványokkal készülhetünk a Karácsonyra.

Dudás Gergely (DUDOLF) nevéhez fűződik az a néhány évvel ezelőtti, szinte vírusként terjedő grafika, a „Hol a panda?”, ahol egy hóember tömegből kellett kiszúrnunk a pandát: nem volt könnyű:) .

4+

3. Kőszeghy Csilla Karácsonyi böngészőjében egy város adventi készülődését figyelhetjük meg, aprólékosan kidolgozott részletek, kedves grafika, szinte minden korosztály számára élmény lapozgatni benne.

Ebben a böngészőben az adventi készülődés és a karácsonyi éj időszakát böngészhetitek.

4+

4. Bors Bori és a karácsonyfarablás a Garabonci Grétihez hasonló sorozat, de már nagyobbaknak. Bori nyomozó csapata ezúttal egy karácsonyfa eltüntető brigád után nyomoz. A könyv képregényszerű szerkezete könnyen olvashatóvá teszi, tele vicces helyzetekkel és mondatokkal: garantált lesz a hangos nevetés, különösen, ha Bori önálló életet élő diktafonja megszólal. aff boksz

Boriék nyomozásba kezdenek, hogy mindannyian fenyőillatban ünnepelhessenek.

8+

Kicsi Mimi karácsonya, Tamás Zsuzsa könyve a legkisebb korosztálynak szól, lapozó jellegű mese, csodaszép grafikákkal. Bár Mimi egy nyuszilány, de ez a mese kisfiúknak is ugyanúgy szórakoztató lesz. Két történetet olvashatunk: egy kisebb és egy nagyobb óvodásoknak szólót, és, bár a gyerekek természetesen nem így fogják értelmezni, mi azért tudjuk : a történetekben megjelenik a szeparációs szorongás, düh, féltékenység, amelyek nehéz érzelmek, Mimi megéli őket, és segít a kis olvasóknak a feldolgozásban. Az első mese szól a karácsonyról, míg a második a farsangi időszakban játszódik. Horváth Ildi illusztrációi vidámak, és otthonos környezetet teremtenek minden kisnyuszi számára.

4+

 

További könyveket szeretnél böngészni?

Mutatjuk, katt a képre.

 

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet