Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Vigyázz, mit csinálsz! Valaki mindig figyel | Minimag könyvajánló | Halálos játszmák

Diana Urban Halálos játszmák

Fergeteges, észbontó, fordulatokban gazdag, letehetetlen és még sorolhatnám a jelzőket. Igen,  Diana Urban Halálos játszmák című könyve elrabolta a szívemet.

De még mielőtt bemutatnám nektek a történetet, pár szót muszáj ejtenem a könyv élfestéséről. A könyvkiadás egyik legújabb szenzációja ez, amivel a könyv hangulatát  szeretnék demonstrálni. Itt a Halálos játszmák-ban a könyv éleiről egy szempár figyel minket, ami fokozza az olvasó lelkiállapotát a történet közben.

 

Diana Urban Halálos játszmák
Forrás: 21. Század Kiadó

És a sztori…

Játsszuk ezt: 24 órád van rá, hogy nyerj. Ha megszeged a szabályaimat, a lány meghal. Ha hívod a rendőrséget, akkor is meghal. Ha szólsz a szüleidnek, vagy akárkinek, a lány meghal. 

Diana Urban Halálos játszmák
Forrás: szerző

Készen állsz?

Crystal Donavan üzenetet kap egy rejtélyes appon keresztül, és egy videót, amelyen a húga látszik betömött szájjal, megkötözve. Crystal belemegy az emberrabló játszmájába. Először bizarr feladatokat kell végrehajtania: el kell lopnia egy iskolai dolgozatot, és be kell tennie valakinek az öltözőszekrényébe. Brownie-t kell sütnie, telefonbetyárkodnia kell. 

Crystal rájön, hogy a feladatok egytől egyig a barátai ellen irányulnak. De ha nem engedelmeskedik, az emberrabló megöli a húgát. Vajon azt akarja megakadályozni valaki, hogy a csapatuk indulhasson a gaming tornán? Vagy titokzatos ellenfele tudomására jutott egy régi titok, és most ezt akarja megtorolni rajtuk? 

Crystalnek egyre lehetetlenebb helyzetekben kell választania a barátai és a húga között. Szólnia kell valakinek, de közben túl kell járnia az emberrabló eszén. Mielőtt túl késő lesz.

Mit tudunk a szerzőről?

Diana Urban

Diana Urban a sötét és fordulatos thriller műfajban elismert, díjnyertes szerző. Magyarul még csak Halálos játszma olvasható, hála a 21. Század Kiadónak.

Ha nem karakterei sorsfordító kalandját írja, akkor videojátékok narrációján dolgozik.

Gondolataim olvasás közben

Mi történt öt évvel ezelőtt? 

Mi ez a nagy titok? 

Ez a két kérdés volt, amit legtöbbször  feltettem olvasás közben és persze végig úgy voltam, hogy azonnal tudnom kell rájuk a választ is. Ezért, mint Crystal a könyvben, nyomozni kezdtem ki tehette és, mint minden jó nyomozó saját teóriákat gyártottam.

A könyvnek egyetlen unalmas oldala sem volt, ha éppen nem játszott az emberrabló és a főszereplő, akkor egy korábbi eseményre emlékezet vissza. De mindig csak  egy kis információ morzsát rakott eléd az írónő. Így csak egyet tehettél, minél gyorsabban olvastál, hogy mindent is megtudj.

Ajánlom neked…..

  • Ha szereted a thriller műfajú köteteket, vagy csak szeretnél megismerkedni ezzel a stílussal. Nekem is a Halálos játszmák volt az első, de biztos, hogy  nem az utolsó.
  • Ha egy olyan kötetet keresel, amitől eldobod az agyad és nem tudod lerakni.
  • Ha szeretsz olyan könyvet olvasni, ami nem csak szórakoztat de tanulsága is van.

Papp Nelli

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet