fbpx

8 KIHAGYHATATLAN TIPP GYEREKKEL AZ ŐSZI ERDŐBEN | MINIMAG TIPPEK

vTIPP GYEREKKEL AZ ŐSZI ERDŐBEN

Legyen ez ősz egy fantasztikus időszak nálatok is…

Bár szomorú lehet, hogy a meleg nyári napok véget értek, és kevesebb a napfény várhat ránk a következő hetekben, de azért azt be kell vallani, hogy nincs annál izgalmasabb, mint látni, ahogy a fák levelei elkezdenek változni, és készülnek a télre, miközben minket elkápráztatnak színeikkel!

Íme a legjobb 8 dolog, amit észre kell vennünk ősszel

Töltsd le a Minimag őszi dolgok listáját, és máris indulhattok felfedezni.

1) Megváltozik a levelek színe

 

Tudod, hogy az ősz akkor kezdődik, amikor a levelek elkezdtek zöldről sárgára, narancsra és végül vörösre változni. Meg tudjátok találni ezeket a különböző színeket? Ha igen gyűjtsétek össze és készítsetek belőle őszi levél koszorút. Próbáljátok ki ezt a játékos levél keresőt, ami segít a gyereknek a megfigyelési készségeik fejlesztésében. Adj nekik körülbelül 1 percet, hogy körülnézzenek, és rögzítsék a fejükben a körülöttük lévő színeket. Aztán kezdődhet a nyomozás.

2) Őszi alma

Tökéletes az alkalom a szabadba kirándulni, és vadászni néhány lédús almára! Októberben különféle finom almákat találhattok, akár a saját kertben, akár mások kertjébenJ ( kertészetében). Alapszabály, hogy az almát mindig kíméletesen szedjük. A gyümölcsöt nem szabad durván letépni az ágról. Az alma csak akkor érett a szüretelésre, ha könnyen leszedhető, vagyis a kocsánya egy csavarintásra könnyen elválik az ágról.

3) Gesztenye

A gyerekek egyik legkedvesebb őszi programja a gesztenye gyűjtése, megunhatatlan izgalmat jelent számukra a legfényesebb példányok megtalálása.

Tudtad? A viktoriánus korban még lisztkészítéshez használták a vadgesztenyéket. Mi azonban már tudjuk, hogy a vadgesztenyék valójában enyhén mérgezőek mind az állatokra, mind az emberekre, és nem igazán ehetőek (magas szaponintartalma miatt mérgező), leveleiből azonban ( bár nem otthoni körülmények között) készítenek krémeket, kivonatokat, amelyek alkalmasak csont problémák, köszvény, stb kezelésére.

4) Hangok az erdőben!

őszi erdő

Töltsétek le a Minimag hangvadász listáját, irány az erdő, és kezdődhet is a fülelés.

5) Makkok

makk

Néha nehéz megtalálni őket, de nem lehetetlen az őszi hónapokban! Gyűjtsetek össze néhány makkot, és tartsatok majd őszi kézműves napokat, és varázsold át őket őszi dekorációkká. Ha nem találtok makkot, cseréljétek ki fenyőtobozra, ugyanolyan szórakoztató lesz!

6) Gomba

fenyőpereszke gomba őszi erdő

Az ősz a funky gombák, például az ízletes fenyőpereszke gombák növekedési ideje. Nem gondolod, hogy itt az ideje az őszi gombapörkölt megfőzésének?

 A gombát gyakran nehéz azonosítani, és mérgező is lehet, ezért a legjobb, ha szakértő tanács nélkül nem nyúlunk, szedünk és nem eszünk vadgombát!

7) Mókusok

őszi erdő mókus

Egész évben imádnivalóak ezeket a bokros farkú állatok, de az őszi szezonban különösen aktívak, hiszen ilyenkor gyűjtik össze a magvakat, és raktározzák el télire ( nem alszanak téli álmot, csak pihenőt tartanak: de jó lenne mókusnak lenni:))

Keressetek mókusokat az erdőben, bónuszpont jár, ha olyan mókussal találkoztok, aki éppen vadul gyűjtöget.

8) És végül .. hála!

Bár Magyarországon nem tartjuk a hálaadás ünnepét, mégis, ha már eljutottatok egy erdőbe, csukjátok be a szemeteket, vegyetek egy mély levegőt, és gondoljatok hálával erre a pillanatra. Együtt vagytok, szép helyen vagytok, jó a levegő, mi kellhet még?:)

EZ IS TETSZENI FOG

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket