Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Ágy alatti tárolás – mit NE rakj oda, ha békés éjszakákra vágysz!

Ágy alatti tárolás – mit NE rakj oda, ha békés éjszakákra vágysz!
Az ágy alatti tér igazi kincsesbánya lehet, ha helyet keresel a holmijaidnak. De mielőtt minden elérhető tárgyat beszuszakolnál a matracod alá, van néhány fontos dolog, amit érdemes figyelembe venni. Nem minden holmi érzi jól magát az ágy alatti „sötétben”, és hidd el, a te békédet is megzavarhatják, ha nem a megfelelő dolgokat tartod ott.

Van néhány dolog, amit jobb, ha messze elkerülsz, ha rendet és harmóniát akarsz fenntartani otthonodban – és az életedben! Minimag tippek következnek. 

1. Papírok és fontos dokumentumok

Nem vitás, hogy az ágy alatti tér sokszor a legkézenfekvőbb megoldás, ha gyorsan el akarunk tüntetni pár mappát vagy papírt a kíváncsi tekintetek elől. Azonban, ha fontos dokumentumokat tárolsz itt, mint például régi iratokat, szerződéseket vagy akár kedves emlékeket – akkor jobb, ha kétszer is meggondolod, mielőtt az ágy alá csúsztatod őket. A nedvesség, a por és a rovarok ugyanis könnyen tönkretehetik ezeket a fontos darabokat.

Senki sem akarja, hogy a szuper fontos, „soha meg nem található” dokumentumait végül a penész vagy a szellőzés hiánya áldozza fel.

Tipp: Ha mégis papírokat szeretnél tárolni az ágy alatt, használj légmentesen záródó, vízhatlan dobozokat. De az igazán fontos iratokat inkább egy szekrény mélyén, biztonságos helyen tartsd!

2. Ruhák és ágynemű

Ágy alatti tárolás – mit NE rakj oda, ha békés éjszakákra vágysz!

Azt hinnéd, hogy a régi ruhák és ágyneműk tökéletesen elférnek az ágy alatt, főleg ha ritkán használod őket.

De gondolj csak bele: az ágy alatti tér nem szellőzik megfelelően, és ha nem vagy szerencsés, könnyen meg is penészedhet minden ott tárolt textília. Ezen felül a por is gyorsan lerakódik a ruhákra, így ha egyszer előveszed őket, egy kiadós mosásra is szükséged lesz, mielőtt újra használhatnád.

Tipp: Használj vákuumos tárolózsákokat a ruhákhoz – ezek kevesebb helyet foglalnak és védenek a portól, nedvességtől is. De jobb, ha gyakrabban szellőző helyen tartod a textíliáidat.

3. Elektronikai eszközök

Talán most azt gondolod, hogy az ágy alatti tér tökéletes hely lenne a ritkán használt kütyük számára – például a régi laptopodnak vagy a játékkonzolodnak.

Rossz hír: ez egyáltalán nem az a hely, ahol a technológia virágzik.

Az elektronikai eszközök nem szeretik a port és a statikus elektromosságot, ami szinte garantált, ha az ágy alatt pihennek.

Tipp: Az elektronikai eszközöket mindig megfelelő, szellőző helyen tárold, és tartsd őket távol a poros környezetektől. Ez hosszú távon meghosszabbítja az élettartamukat.

4. Ételek

Oké, elsőre talán nem is gondolnánk, hogy valaki tényleg élelmiszert tárolna az ágy alatt, de sose lehet tudni!

Ha tartottál már ott eldugott csokit vagy egy zacskó chipset, tudd, hogy nem te vagy az egyetlen – de nem a legjobb ötlet!

Az ágy alatti ételtárolás nemcsak a rovarokat fogja vonzani, de az ételek megromolhatnak, és kellemetlen szagokat is áraszthatnak, ami garantáltan elrontja az alvásodat.

5. Nagy, nehéz tárgyak

Ágy alatti tárolás – mit NE rakj oda, ha békés éjszakákra vágysz!

Az ágyad alatti tér nem egy garázs vagy raktár, ahol nehéz dobozokat, súlyos tárgyakat tárolsz.

Ezek a súlyos darabok megterhelhetik az ágy szerkezetét, és hosszú távon akár a matracod élettartamát is csökkenthetik.

Sőt, ha egyszer fel akarod emelni vagy elmozgatni őket, garantáltan nagy bosszúságot okoznak majd.

Tipp: Az ágy alatti teret használd inkább könnyű, könnyen mozgatható tárgyak tárolására – például cipőknek, táskának, de semmiképp ne nehéz tárgyaknak.

6. Szerelem és harmónia – Feng shui figyelmeztetés!

Ha hiszel a feng shuiban, akkor ez az alábbi pont biztosan megérint.

A feng shui alapelvei szerint az ágy alatt nem lenne szabad semmit tárolni, mivel az ott elhelyezett tárgyak blokkolhatják az energiák szabad áramlását.

A szabad, tiszta tér az ágy alatt a harmonikus, békés alvást segíti elő. A tárolt dolgok viszont energiatorlódást okozhatnak, ami a pihentető alvást zavarja.

7. Pótmatrac és ritkán használt ágynemű

Ágy alatti tárolás – mit NE rakj oda, ha békés éjszakákra vágysz!

Bár elsőre remek ötletnek tűnik az extra matracot vagy ágyneműt az ágy alá dugni – hiszen ritkán használod őket –, ez sem az ideális hely számukra.

Az ágy alatti levegő hiánya, valamint a por ismét csak beavatkozhat, és ez kellemetlen szagokat vagy akár allergiás reakciókat is kiválthat, ha később használod ezeket a dolgokat.

Tipp: Ha valóban pótmatracot szeretnél az ágy alatt tárolni, legalább egy matracvédőt szerezz be, ami megóvja a portól és a nedvességtől.

Konklúzió

Az ágy alatti tárolás egy remek megoldás lehet, de nem minden tárgy számára. A por, a nedvesség és a rossz szellőzés gyorsan tönkreteheti a holmijaidat, ha nem figyelsz oda. Használd ki okosan ezt a teret, és tartsd szem előtt a fent említett tippeket – így nemcsak a hálószobád lesz rendezettebb, de a lelked is nyugodtabb lesz!
 

További cikkei

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet