Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Mire figyelj, ha magad fested a hajad? Szakértői tippek kezdőknek és haladóknak 2. rész

otthoni hajfestés

Ha már átrágtad magad az otthoni hajfestés első akadályain – a színválasztás dilemmáin, a foltos festés rémképén és a túl sok/kevés/rövid/hosszú haj problémán, akkor jöhet a folytatás!

Krisztián, a Minimag mesterfodrász szakértője most újabb titkokat oszt meg arról, hogyan kerüld el a leggyakoribb hibákat, amikor otthon próbálsz szalonszintű hajfestést varázsolni magadnak.

Spoiler: az otthoni szőkítés nem éppen egy könnyed vasárnapi hobbiprojekt, ráadásul nem is ajánljuk!

Rossz anyagválasztás

otthoni hajfestés

A professzionális hajfestékek teljesen más kategóriát képviselnek, mint a drogériás termékek, és ennek jó oka van: ezek a termékek nem arra készültek, hogy bárki otthon, előképzettség nélkül használja őket.

A márkák, amelyekkel mi fodrászok dolgozunk, szigorú szakmai képzéseken való részvételhez kötik a termékek használatát – így biztosak lehetünk benne, hogy tudjuk, hogyan alkalmazzuk azokat biztonságosan és hatékonyan.  Ilyet termékeket nem találsz a boltokban.

A boltokban található festékek jelentősen leegyszerűsített anyagok, sokuk fémszármazékokkal is tele vannak, amelyek allergiát okozhatnak, legtöbbjük ammónia dús és 20 perces hatóidővel tökéletes hatást ígér

Ezek az összetevők azonban hosszú távon károsíthatják a hajat, és gyakori használatuk fokozatosan, de biztosan tönkreteszi azt.

Hatóidő

otthoni hajfestés

A festék hatóidejének betartása nem véletlenül szerepel minden dobozon – ez nem csak egy ajánlás, hanem alapvető követelmény.

Ha túl korán mosod le, mert megijedsz attól, amit a tükörben látsz, a festék nem tudja elvégezni a feladatát: nem árnyalja be a hajadat kellően, nem fedi be az ősz hajat, nem tudja befejezni a „munkafolyamatot” és kipotyognak a pigmentek a hajadból mosás során.

Olyannal is találkoztam az otthonfestők között, hogy tovább hagyta fent a festéket az intenzívebb őszfedés reményében és a haja a vártnál sötétebb , kiszáradt lett.

A hajfestés nem verseny – a pontos idő betartása itt kulcsfontosságú!

Otthoni szőkítés

otthoni hajfestés

Kérlek, ezt NE! A szőkítés az egyik legkomplexebb kémiai folyamat, ami nemcsak szakértelmet, hanem komoly anyagismeretet is igényel. 

Még egy fodrász is tud hatalmas károkat okozni nem megfelelő anyagismeret hiányában, hát még egy lelkes laikus!

Ha szőkére vágysz, és szeretnéd megtartani a hajadat, fordulj profihoz! És ugyanez vonatkozik arra is, ha a szőkéből visszatérnél a sötétebb árnyalatokhoz.

És a korábban fodrász által készített szőkére más színt tenni szintén kockázatos.

A leggyakoribb otthoni hajfestési rémálmok éppen ebből születnek: zöldülő, kékülő hajvégek, foltos, tövénél világosabb, végeinél sötétebb színeredmény… és ilyenkor csak egy dolog van a fodrász kezében: az olló. Igen, jól olvastad, az olló!

 A színkorrekció sokszor órákig tart, de a hajvégeket sajnos nem mindig lehet megmenteni. Szóval, ha a fodrász azt mondja, hogy „ezeket a végeket le kell vágni,” akkor higgy neki – a hajad később hálás lesz érte!

Összegzés

Visszakanyarodom a legelső kijelentésemhez mely szerint: nem fogom lehúzni az otthoni hajfestést.

Biztosan vannak olyan termékek, amikkel ha ügyesen dolgozol odafigyelve viszonylag szép eredmény érhető el. 

Én is láttam már ilyen videókat. De kérlek, mielőtt ilyenre adod a fejed mindenképpen konzultálj a fodrászoddal. Ötletelhet veled és adhat jó tanácsot.

Nem a drogériába fog elküldeni, hanem egy fodrászkellékesbe, ahol jobb anyagokhoz juthatsz.

De valódi csodát ezekkel sem fogsz elérni otthon.

A SZERZŐ

Bertalan Krisztián

Bertalan Krisztián – KEVIN.MURPHY – SESSION.SALON STYLIST

Gyerekkorom óta fodrásznak készültem. Az ehhez vezető utat főiskola után tapostam ki magamnak. 15 éve dolgozom , ebből két éve érzem azt a helyemen vagyok. Amióta megtaláltam a  Kevin Murphy márkát. Itt találtam meg önmagam, és azt az innovációt, fejlődési lehetőséget,  és környezettudatos – vegyszermentes – állatkisérletmentes terméket , melynek alapelvei egyeznek az enyémekkel. 

További cikkei

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet