fbpx

anya dolgozik

Gondolkodtál már azon, hogy mennyit dolgozol egy nap? És itt most nem a fizetett munkáról beszélek, hanem arról, amit a családodért teszel, legyen szó a főzésről, mosásról, takarításról, rendrakásról, amikor a gyerekeket viszed edzésre vagy tanulsz velük. Amiről még így is állítod, hogy nem teszel meg mindent, vagy nem vagy elég jó.

Nem vagyok az a tipikus anyuka, aki össze van nőve a gyerekeivel, mégis teljesen egyértelmű, hogy az óvodás lányaim messze velem töltik a legtöbb időt, mondjuk, az óvodán kívüli idejük 85 százalékában jelen vagyok (jó, néha passzívan), esténként pedig szinte mindig. Egy munka miatt úgy alakult, hogy az elmúlt héten minden este nélkülem feküdtek le a gyerekek, hétvégén pedig egyáltalán nem találkoztunk, mert a nagyszülőknél voltak. De vajon ez lehet jó is? Nyilván a lelkiismeret-furdalás teszi fel ilyen idegesítő hangsúllyal a kérdést a fejemben, mert hiába voltak a hozzám hasonlóan teljesen kompetens szülőjükkel nagyrészt, mégis úgy éreztem, hogy ez gáz. Hogy anyai szempontból önzés, amit csinálok

Huszonévesen kitörni a “mamahotel” kényelméből. Elmenni főiskola, egyetem mellett dolgozni, egyedül megállni a lábunkon. Ez minden, csak nem kényelmes. És nem is olyan egyszerű. Legalább is, ami a munkakeresést illeti. Hogyan legyél gyakornok nulla tapasztalattal? Mert a cégek is a gyakorlott, nyelveket beszélő fiatalokat várják csak tárt karokkal. És némi ingyen munkával. Néha. Némelyek. 

Miniart karton játék

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket