A titka? Hogy hihetetlenül egyszerű, de annyira finom, hogy még a kamasz gyereked is be fogod tudni vonni a sütésbe.
Hozzávalók
8 db tojás
1 csésze (kb. 250 g) alacsony zsírtartalmú túró
⅓ csésze (kb. 40 g) mandulaliszt
¼ bögre + 2 evőkanál (összesen kb. 80 ml) méz vagy agavé szirup
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál fahéj
1⅓ csésze (kb. 200 g) friss áfonya
Elkészítés
Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Készíts elő egy 12 lyukú muffinsütő formát, amelyet bőségesen kikenhetsz olívaolaj spray-vel, vagy kibélelhetsz muffinformákkal.
Turmixolás: Tedd az összes hozzávalót, kivéve az áfonyát, egy turmixgépbe. Turmixold 20-30 másodpercig, vagy amíg az egész keverék teljesen sima és jól összeáll.
Összeállítás: Oszd el a friss áfonyát egyenlő mennyiségben a muffinsütő formák mélyedéseiben. Ezután önts egyenlő mennyiségű turmixolt keveréket minden muffinformába.
Sütés: Süsd körülbelül 25 percig, vagy amíg a muffinok megemelkednek és a tetejükön aranybarnák nem lesznek. Tapintásra kissé keménynek kell lenniük. Hagyd hűlni legalább öt percig, mielőtt óvatosan kiveszed a muffinformából.
Tápérték adagonként
Extra tippek
Fagyasztott áfonya: Használhatsz friss áfonya helyett fagyasztottat is, de készülj fel rá, hogy az egy kicsit megkékítheti a tojásfalatkákat. Ettől még finom marad!
Ha nem vagy áfonyás: Ha nem vagy oda az áfonyáért, cseréld le friss málnára vagy felszeletelt eperre.
Tárolás és Újraélesztés: A tojásfalatkák három-öt napig eltarthatók a hűtőszekrényben, vagy akár egy hónapig is lefagyaszthatók. Újramelegítéshez tedd mikrohullámú sütőbe 30-60 másodpercre. Tökéletesek, ha rohansz, de enni is akarsz valamit!