fbpx

Kösd le a gyerekeid 5 percnél tovább | matrica, poszter és még több matrica

poppik matrica

Mindannyian tudjuk, milyen nehéz a gyerekeket 5 percnél hosszabb ideig elfoglalni vagy lekötni a figyelmüket valamivel. Koncentrációs képességük nem teszi lehetővé, hogy túl bonyolult dolgokat vagy tevékenységeket végezzenek, és azt is sokáig, mondjuk 5 percnél tovább.

Szóval vegyük azt az igen általános esetet, hogy a te háztartásodban is van egy, igencsak türelmetlen kiskorú (mondjuk 8 év alatti) gyermek, Az a típus,aki 5 percnél tovább nem tud egy helyben ülni. Nos… a helyzet megváltozik, amikor matricák jelennek meg a színen.

Matrica? Na még mit nem...

matricás poszter, 105 matricával | hercegnők
matricás poszter, 105 matricával | hercegnők

Igen, igen, hallom… matricák, amik mindenhová és mindenre ráragadnak, nehezen leszedhetőek, általában nem érik meg az értük fizetett összeget,hiszen csak egyszer lehet felhasználni. 

Hmmmm Biztos?… 

Képzeld el a meglepett arcodat, amikor Poppik matricás kártyákat és posztereket próbálok majd ki!

5 éves örökmozgót is leköt

matricás panoráma poszter, 750 matricával | cirkusz
matricás panoráma poszter, 750 matricával | cirkusz

Egy 5 éves örökmozgóval teszteltük le a játékokat. Megnéztem az órámat, hogy nem tévedek-e, de nem! Megállás nélküli, megszakítás nélküli játszott, a gyerkőc kizárólag arra koncentrált, amit csinál, 30 percig nem vett észre semmit, abból, ami körülötte történik! 

Mi olyan különleges ezekben a matricákban?

matricás panoráma poszter, 750 matricával | akvárium
matricás óriás poszter, 44 matricával | járművek

A gyerekek kártyákra ragaszthatják formájuknak és színüknek/mintájuknak/számuknak megfelelően a matricákat. 

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy tanuljanak, és nincs meg a tanulás érzése – ez egy színtiszta kreatív játék, de formákkal és színekkel. A finommotorika fejlesztése is zajlik – a kis ujjaknak pontosnak kell lenniük, ahhoz, hogy a matricákat a megfelelő helyre helyezzék el.

Különböző témák vannak, tényleg gyakorlatilag mindenki talál valami érdekeset magának… még mi is.. 

Képzeld el, mit lehet tenni 360 vagy több mint 700, vagy akár 1000 matricával!!  (jó ez már a nagyobbaknak, akár nekünk felnőtteknek szól)

matricás poszter, 1600 matricával | királynő
matricás poszter, 1600 matricával | királynő

A legkiválóbb szórakozás a gyerekek számára, amikor a kártyákat, posztereket, panoráma képeket felmaticázzák, így egy csoda szép képet alkotnak (olyannyira csodaszépet, hogy  könnyen gyerekszoba dekorációként használhatják). És ezeknek a matricáknak az egyik legnagyobb előnye, hogy eltávolíthatóak, ha valami hiba van, és a gyerekek újra felragaszthatják!

matricás óriás poszter, 49 matricával | az emberi test
matricás óriás poszter, 49 matricával | az emberi test
matricás poszter, 105 matricával | lovagok és sárkányok
matricás poszter, 105 matricával | lovagok és sárkányok

Márka kitekintő

A Poppik márkát egyébként 2016-ban alapította a két francia kulturális és oktatási szakértő, Delphine Badreddine és Françoise Baglin.

Az ötlet az volt, hogy több száz matricát tartalmazó tasakokat kapnak a gyerekek, így a tevékenység sokáig tart. A cél az volt, hogy a gyerekek otthon is szórakoztató és kreatív tevékenységekkel töltsék az idejüket, olyanokkal, amelyek megismertetik őket a legkülönbözőbb grafikai stílusokkal.

Az eredeti koncepció egyre tovább fejlődött, tökéletesedett, és az edukáció éppúgy a részévé vált a márkának, mint a szórakoztatás.

További cikkei

Kategóriák

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)