Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Anya vagyok

Anya vagyok,néha mérges, néha rosszkedvű, néha ilyen is, néha olyan is. Az itt található cikkek rólunk anyákról szólnak.

Lassan 20 éve már, de még mindig tisztán emlékszem arra az időszakra, amikor első gyermekemet vártam. Anyanap a Minimagon, azaz Boldog Anyák Napját!
A Minimag legújabb sorozatában olyan nőket mutatunk, akik, 40 év felett lettek sikeresek. Egy olyan világban, amely megszállottja a fiatalságnak, van egy bizonyos fajta lázadás abban, hogy valaki 40 év felett éri el az álmait.
Akár azért hord maszkot valaki, mert szeretetre, elfogadásra, biztonságra törekszik, akár azért, mert körmönfont szándéka, hogy megtévessze a külvilágot – az álarc akkor is csak ál-arc. Nem igazi.
Akár az élet rohanó követelményei miatti lassú eltávolodásról, akár a teljesíthetetlen elvárások hirtelen felismeréséről van szó, feltárjuk a kíméletlen igazságokat és önreflexiókat arról, hogy mit is jelent valójában a felnőttkori barátság
Ez a cikk hat alapvető módot kíván feltárni a tinédzserek szeretetére és megértésére, gyakorlati tanácsokat és , mondjuk ki, bátorító szavakat nyújtva a szülőknek, mindenkinek, aki jelentős szerepet játszik egy tinédzser életében.
Kisbabád születése után átestél a hathetes kontrollon és mindent rendben találtak? A párod már alig várja, hogy újra úgy szeressétek egymást, mint régen? Te is vágysz rá, hogy újra összebújjatok, de tele vagy félelemmel és nem tudod, hogyan vágjatok neki a második elsőnek? Beszéljünk róla!
Ha anya vagy ismerős lesz, amit most írok. Amikor anya lettem, túl a terhességi hormonokon, meg a szülésen meg mindenen, egyszer csak határtalan szomorúságot éreztem. Egy hiányt, egy fájdalmas hiányt, és az ezzel járó búcsút. Búcsút önmagamtól, a korábbi életemtől, mindattól, ami voltam.
Az anyává válás érzelmi és fizikai téren is nagy változásokkal járó folyamat, melynek fontos része a várandósság, melynek során az édesanya teste felkészül az újszülött fogadására és megfelelő táplálására.
Nem győzzük eleget hangsúlyozni mennyire különleges kapcsolat alakulhat ki anya-lánya között. Most pedig sorra vesszük a nagy, ikonikus anya-lánya  párosokat, duókat a nagy világból. 
Attól, hogy jól néz ki, mindig tiptop, rendben van a sminkje és a legutóbbi outfitjét a színtanácsadás eredményének – ami egyébként baromi jó cucc és ez még csak nem is fizetett reklám hirdetés, szóval köszi, Love Your Colours Ági! – meg a testalkatának megfelelően, trendin, de mégis környezettudatosan választotta ki? Nyilván nem. De egy slampos, pattanásos, zsíros hajú, hullafáradt és agyonhajszolt – a.k.a kisgyerekes anya főállásban, influenzaszezon idején, menzesz előtt két nappal – nő nyilvánvalóan nem jónő.
Szerelmi leckék kezdőknek nemzetközi vizeken írásom első részét itt olvashatod el, de ha kihagynád a felvezetőt, és rögtön azt akarod tudni, kikkel sodort össze az élet és mire jutottam velük, akkor jó helyen jársz! (Spoiler alert: nem azt kapod majd, amire számítasz, de egy középkategóriás Romana-füzetet még így is simán kitesz a sztorim. Mondjuk fogalmam sincs, lesz-e a végén hepiend.)
Attól, hogy kisgyerekes anya vagy, nemcsak slamposnak nem kell lenned, hanem viheted tovább eddigi stílusodat a babakocsival a játszótérre, a baba-mama klubba vagy bárhová. Lehetsz nőies, romantikus, sportos, divatos vagy elegáns is. 

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet