fbpx

Pihenj egyet, de úgy igazán

Pihenj egyet, de úgy igazán

Október 10 a MENTÁLIS EGÉSZSÉG VILÁGNAPJA, melynek kapcsán akad néhány igazán pihentető ötletünk. A pihenés akkor a leghatékonyabb, ha azt pihened ki, amiben elfáradtál. Mert lehet ugye fizikai fáradtságod, vagy éppen mentális kimerültséged, vagy esetleg szociálisan vagy túl terhelve.

Lényeg, hogy tegyél meg mindent annak érdekében, hogy legyen egy pihentető napod. Nem árt, ha már előre jól felkészülsz a pihenésre, de komolyan. Ez egy olyan dolog, amit nem lehet csak úgy ad hoc van egy fél órám felkiáltással kipipálni. Apropó pipa: készíts egy listát a pihentető ötletekről ( görgess lejjebb inspirációért) amikkel eltöltöd majd a pihenő napot, vagy fél napot, kinek mennyit enged az élet (gyereke:))

FIZIKAI PIHENÉS

Ha elfáradtál, és a testednek pihennie kell, akkor lehet, hogy csak egy kis fizikai pihenésre van szükséged, és a szervezetednek lesz elég ideje magához térnie. Mi az, ami segíthet a fizikai fáradtságon:

pihentető fürdő

1. Fürdő, habos fajta. Ezt mondjuk rengetegszer olvashattad, de vajon ki is próbáltad? Dobj a jó meleg vízbe néhány fürdőgolyót ( a mi kedvencünk ez  fürdőgolyó, a sweet orange eszelősen jó), próbáld ki az izlandi tusolóolajat is hozzá.  

A fürdés önmagában is pihentető, de spékeld meg egy podcasttel, chill zenével, vagy a kedvenc filmeddel. Semmi sem állhat az utadba, ha végeztél.

2. Ülj ki a levegőre, és olvass. Ha vágysz a szabad levegőre, akkor ne vond meg magadtól. Ülj ki az erkélyre, kertbe, közeli parkba, vigyél magaddal könyvet ( nem, nem a mobilodat fogod most olvasgatni) és kezdj neki az olvasásnak.

2. Ülj ki a levegőre, és olvass.

3. Ha olyan mértékű a fizikai fáradtság, hogy mozdulni se tudsz, akkor meg van a megoldás. Ne mozogj, ne érezz ezért bűntudatot, nagyon fontos, hogy hallgass a testedre. Ülj le, vagy feküdj le a kanapéra, és nézz meg egy jó filmet.

tv nézés

MENTÁLIS PIHENÉS

Ez a fajta pihenés több dolgot is jelenthet. Részt vehetsz olyan tevékenységekben, amelyekhez nincs szükség agyi teljesítményre, vagy olyan tevékenységekben, amelyekhez az agy egy olyan része szükséges, amelyet nem használsz a munka illetve gyerekek nevelése közben.

1. Szépségápolási rutin elejétől a végig.

1. Szépségápolási rutin elejétől a végig.

De tényleg végig, nem csak egy reggeli pár percesre gondolunk.

Mikor lettek ilyen táskásak a szemeim? | Arcbőrápolás kisokos 35 felett

Noha a bőrápolási rutinnak nem kell egy teljes órát igénybe vennie, jó móka lehet, ha minden egyes részletetre figyelsz, és valóban kényezteted magad. Ha úgy érzed vágysz erre a fajta kényeztetésre ( kozmetika, köröm, stb) de nincs kialakult rutinod, akkor próbáld ki a ZOÉ Budapest Day Spa és Beauty szolgáltatásait, tökéletes wellness élményt fogsz kapni, anélkül, hogy szállodába kellene utaznod. Akár pár órára is kibérelheted a wellness szobákat.

2. Legyen flow élményed. Merülj el teljesen egy kreatív tevékenységben, legyen az színezés, matricázás, rajzolás, vagy éppen mesterművek kapargatása. Ha olyan a munkád, amely elemző készségeket igényel (vagy egyszerűen csak szereted a kreatív dolgokat), akkor az agyad kreatív oldalát kihasználva tudsz pihenni.

SZOCIÁLIS PIHENÉS

Ha introvertált vagy, vagy csak úgy érzed, hogy elárasztanak az emberek, keress olyan tevékenységeket, amelyeket élvezel, és amelyeket egyedül is végezhetsz.

1. Főzz valami finomat, már persze, ha szeretsz főzni.

1. Főzz valami finomat, már persze, ha szeretsz főzni. Mert akkor ez igencsak meg fog nyugtatni, csak ne felejtsd el kikapcsolni közben a telodat.

2. Bármit csinálhatsz, amit szeretsz, de azt csináld egyedül. Nem kell senki másra hagyatkoznod, hogy jól érezd magad, és ez egy nagyszerű módja annak, hogy élvezd a napot anélkül, hogy lemerítenéd a közösségi akkumulátoraidat.

Tudod már, hogyan fogod tölteni a következő mentális egészség napodat?

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)