fbpx

MŰANYAGMENTES JÁTÉKOK | LÉTEZHET ILYEN?

Elou játék, műnyagmentes játékok
Gyorsan lelövöm a poént: igen létezhet, ráadásul egyre több játékmárka dönt úgy, hogy 0-ra redukálja a műanyag felhasználást.

Ha meg a műanyagmentesség találkozik az innovációval, és a szuper játéktervezői ötletekkel, akkor nekünk már kötelességünk, hogy beszámoljunk róla, igaz?

Ráadásul most igazán szerencsés helyzetben vagyunk, mert egy különleges játékboltot fedeztünk fel: a Fakuckót, ahol csak és kizárólag természetes anyagokból készült játékokat találunk, és ahol a játékok beválogatása során a dizájn is fontos szerepet kapott.

Kezdjük mindjárt egy igen magas labdával, akarom mondani játékkal: gondoltad volna, hogy a pezsgős és egyéb üvegekhez csatolt parafadugók az egyik legkülönlegesebb játék márka létrehozást segítették elő?

Tudtad? | Kitekintő

A parafa hámozása fantasztikus ökológiai folyamatot biztosít, mivel a kéreg újbóli növekedése érdekében a tölgy 25% -kal több CO 2 -ot alakít oxigénné. A portugál parafaültetvények tehát Európa zöld tüdejének felelnek meg.  Miután a kérget eltávolították a fákról, szárítják és párolják. 

CSUPA 100-AS

A 100%-ban portugál cég, az ELOU játékok fő alkotóeleme a 100%-ban természetes parafa, ami azt is jelenti, hogy 100%-ban újrahasznosíthatóak. És most jön az a része a cikknek, amikor el kell vonatkoztatnod a dugóktól, és parafa alátétektől, mert ez egy fantasztikus anyag akkor is, ha játékról van szó.

Az Elou kiváló minőségű játékait gondosan megtervezték, hogy játékra és tanulásra ösztönözzék a gyerekeket, szakszerűen kidolgozva, és közelebb hozzák a gyerekeket a természethez. A kockáktól kezdve a járműveken, állatokon, rejtvényeken és zsírkrétákon keresztül felkeltheted gyermeked fantáziáját egy-egy Elou játékkal.

Az Elou filozófiája szerint a játék nemcsak szabadidős tevékenység. A játék fontos része a gyerekek természetes tanulási és fejlődési folyamatának. Játék közben a gyermek alakítja saját érzelmi, szociális és kognitív identitását. A játék nemcsak kifejezési eszköz, hanem rendkívül fontos eszköz a képzelet és a kreativitás ösztönzésére is. Az Elou egy innovatív alternatíva, amely vissza akarja állítani a játék oktatási folyamatának spontaneitását.

 

KEDVENC PARAFA JÁTÉKAINK | BYE-BYE MŰANYAG

ELOU PARAFA BUBORÉKOK

Íme a türelem és térbeli tájékozódás játéka, ami fejleszti a gyermekünk egyensúly- és koncentrációs képességét. 

Az egymásra rakás igazi kihívás lesz ebben a buborék játékban. Próbáljátok meg egymásra helyezni a gömböket anélkül, hogy leborulna a torony. A torony elkészítésének tanítása megtanítja a gyerekeket a térbeli tudatosságra és az egyensúlyra, és finomítja a finom motoros készségeket is. A gyerekek imádják nézni, ahogy a golyók egymáson kuporognak ebben a 3D-s rejtvényben, amelyet már 18 hónapos kortól ajánl a gyártó. A golyók egyébként tökéletesen alkalmasak a játékkonyhába is gombóc, fagyi, egyéb kiegészítőként felhasználva.

ELOU PARAFA VERSENYAUTÓ

Kezdő sofőrök számára kiváló választás lesz ez a sima tapintású, tökéletes formájú parafa versenyautó. És még jogosítványra se lesz szükség hozzá. Egyszerű mintái  lehetővé teszik a gyermekek számára, hogy kitölthessék az üres helyeket a képzeletükkel.

ELOU MAKK ZSÍRKRÉTA 6DB SZÜTYŐBEN ÉS DOBOZBAN

Egészen új megközelítést kaphatnak a kreatív percek ezekkel a makk formájú zsírkrétákkal. Ezek a zsírkréták, makk formájuknak köszönhetően,  tökéletesek a motoros készségek fejlesztésére, és a rajzolást szórakoztató és kreatív pillanattá varázsolják minden kis gyerek számára. A 6 krétához tartozik egy pamut táska is, ami megkönnyíti a tárolást. Ha elfogy a kréta, akkor a parafa héja újrahasznosítható, vagy komposztálható.  Ha te is rajongasz a dizájnért és fenntartható módon képzeled el a jövőt, akkor ez a kréta szett a kedvenced lesz, az tuti.

A kréták egyébként nagyok, majd 6 centiméteres darabja.

A Fakuckóban a parafa játékok mellett a másik nagy kedvencünk is megtalálható: a Milani Wood dizájn és gyerek kompatibilis társasjátékai.

Milani Wood játékok

Immár majd 100 éve, 1924 óta, a Milani Wood fantasztikus fából készült játékok sorozatát állítja elő, amelyek egyedi kinézetükkel, és tematikájukkal serkentik a fiatal elméket és képzeletet.

Ötvözik a tapasztalatokat a modern technológiával, míg fiatal tervezői csapatuk frissíti a régi ötleteket és új tervekkel áll elő. Ráadásul még mindig 100 %-ban Olaszországban készül minden egyes játék. A márka palettája tele van olyan játékokkal, amelyeket a gyerekek és a felnőttek egyaránt szeretnek, és amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy a család együtt tölthesse el a szabadidőt.

Minden Milani Wood játék a dizájnt, a kiváló minőséget és a hagyományt ötvözi Az FSC tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből készült fából készült játékok környezetbarátak és biztonságosak. 

BBQ PARTI - FEJLESZTŐ JÁTÉK

Van kedvetek grillezni? A BBQ Parti játék felkelti az étvágyat, miközben fejleszti a finom motoros készségeket, a figyelmet és a logikát . Két fa nyársból és különböző, nem mérgező festékkel festett összetevőkből áll, amelyeket rá kell vezetni a nyársra. Három kocka jelzi az étel elhelyezésekor követendő sorrendet.

Ja azt mondtuk, hogy a kezeket nem lehet használni? :))

MAKEMAKI ÜGYESSÉGI JÁTÉK

Oké, ha szoktál enni sushit, akkor egy csöpp előnyöd lesz ebben a játékban J

Komplexitást növelő játék, mivel mindent meg kell tenned azért, hogy gyors és nagyon ügyes legyél a pálcikákkal . 

A csomagban található kártyák mutatják, hogy milyen sushikat kell készíteni,  és a nyertes sushi szakács az, aki elsőként készíti el a receptet .De csak a pálcikát használhatjátok! Látod már benne a kihívást, és a szórakozás lehetőségét?

ERDEI VERSENY - FA ÜGYESSÉGI TÁRSASJÁTÉK

Padlóra le kedves család, kelleni fog a hely. Klasszikus célba érős társasjáték olasz dizájnban. Vajon a róka, a mosómedve és a medve ér be elsőként a célba? Az nyer, aki 5 kör alatt többször átlépi a célvonalat a kiválasztott állat korongjával! Korongcsúsztatás, célzás, és koncentráció.

A FAKUCKÓ

A fakuckó csapata

Katica és Ákos a Fakuckó megálmodói. Két gyermekes waldorfos családként a mindennapjainkban is központi szerepet kapnak természetes játékok és a fenntarthatóság.

Katica pedagógusi szakmájából adódóan más szemmel is tekint a játékokra. A természetes és minőségi alapanyagok mellett kiemelt szerepet kapnak a játékok rejtett, fejlesztő tulajdonságai is.

Céljuk, hogy minél szélesebb körben megismertessék a családokkal, hogy a természetes és egyszerű játékok sokkal magasabb szinten elősegítik a gyermekek fejlődését és emellett nullára csökkentik a játékok által termelt tengernyi hulladékot is.

További cikkei

Kategóriák

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)