Kézzel készült csokoládé és élmény egyben – Végh Meli bonbonjai és workshopja

Minimag – Magazin szülőknek, akik nem adják fel önmagukat

Kézműves csokoládé és bonbon workshop – Végh Meli | Minimag
Amikor ajándékot keresünk, gyakran a maradandó érték szempontjából nézzük (vagyis, mi az, amit sokáig szeretni fog az ajándékozott). De mi van, ha a legértékesebb dolog nem az a méregdrága tárgy, ami szinte azonnal a polcra kerül, hanem az a pillanat, amit lassan élvezünk el, ízről ízre? Őszintén szólva, a mai fogyasztói világ tele van tucatáruval, és valljuk be, mindannyian unjuk már a sablonos, kényszerből vett / kapott ajándékokat. Éppen ezért egyre többen keresünk olyan dolgokat, amik mögött tényleg van történet és kézműves munka. Ahol érezni lehet az odafigyelést, és ahol a valódi minőség és szándék felülírja a gyors, átgondolatlan vásárlás kényszerét. Végh Meli bonbonjai és bonbonkészítő workshopjai pontosan ezt kínálják. Ez nem egy újabb, random tárgy a fiók mélyére: ez a minőség, az idő és a közös élmény ajándéka. Valami, ami nem a mennyiségről, hanem arról a pillanatnyi elmélyülésről szól, amiért imádjuk a lassú, igazi dolgokat.

A bonbon – a legapróbb luxus

Végh Meli bonbon
4 db-os Kézzel készített bonbon válogatás fotó: Duics-Tóth Liliána

A kézzel készült bonbon nem a „veszek valamit gyorsan a pénztárnál” kategória. Ez a csokoládé másik dimenziója.

Meli minden darabot saját kezűleg alkot – svájci Felchlin csokoládéból, gondosan válogatott gyümölcsökkel, fűszerekkel, diófélékkel. Nem kerül bele mestérséges adalékanyag, nincs tömegtermelés, csak a tiszta íz, a forma és a harmónia.

A 9 vagy 12 darabos díszdobozok is egytől egyig a minőségről árulkodnak. Elegáns megjelenésükkel már kézbe venni is élmény, és azonnal érződik rajtuk a gondoskodás. Ez az a fajta finomság, amire ha csak rápillanatasz már mosolyogni támad kedved.. 

A workshop – ahol te magad is csokoládékészítővé válsz

Végh Meli bonbon
Végh Meli. Fotó: Duics-Tóth Liliána

Ha a bonbon az ajándék, a workshop az élmény. Egy nap,ami csak a tiéd és a bonbonéké. Vagy azé, akinek adod ajándékba.

Meli bonbonkészítő workshopjai Dunakeszin, kis létszámban (max. 7 fő) zajlanak, így biztosan személyes figyelmet kapsz. A résztvevők prémium Felchlin csokoládéval dolgoznak, és megtanulják, mi az a temperálás, hogyan kell szépen önteni, tölteni, és mi mindentől lesz a csoki tényleg csoki – nem csak egy cukros massza.

A nap végén minden elkészített bonbont hazavihetsz. De ami ennél is fontosabb: egy olyan tudást kapsz, ami otthon is működik. Ezt a programot nem felejted el másnapra, mert benne volt a kezed munkája, az illat orgia, a türelmed.

De mi az a bonbon

A bonbon története a 17. századi Franciaországig nyúlik vissza: a „bon bon” szó egyszerűen azt jelenti, hogy „jó jó” – vagyis valami, ami duplán kellemes. Ma a bonbon a figyelmesség és elegancia apró formája, ami túlmutat a desszerten: a lassú élvezet jelképe.

Aki adja, tudja, hogy minőséget ad. Aki kapja, érzi, hogy fontos.

Egy ajándék, ami megmarad

Aki ott lesz Meli mellett a műhelyben, miközben a csokoládé illata betölti a levegőt, az pontosan tudja, miért nem mindegy, miből születik egy bonbon.

Végh Meli világa kétféleképpen adható ajándékba: ha eleganciát és gondoskodást adnál, válaszd a limitált díszdobozos bonbonválogatást. Ha viszont időt, tapasztalást és tudást ajándékoznál, a bonbonkészítő workshop az idei év legemlékezetesebb élménye lehet. Végül is mindkét opció arról szól, hogy valami tényleg a saját kezedből születik.

További részletek és foglalás: https://veghmeli.com/ 

Fotók: Duics-Tóth Liliána, plateinstyle

Ez is érdekelhet ebből a kategóriából

Ne maradj le rólunk

További cikkei

Nézz körül a webshopunkban

Kövess minket

Karácsonyi ajándék popup

Nézd meg a karácsonyi ajándék ötleteinket, kicsiktől a nagyokig mindenkinek tudunk valami nagyon szépet és  különlegeset ajánlani a Miniart.hu webshopunkról.