Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

MAGYARINDA- Aktívan a babával – babahordozási tippek és fortélyok

Magyarinda babahordó

Amikor a baba hordozása kerül előtérbe, akár csak beszélgetés szintjén, akár konkrét vásárlás esetén, nagyon fontos, hogy tudd: a babád semmi másra nem vágyik jobban, mint, hogy a te közeledben, konkrétan rajtad lehessen. Ahhoz, hogy a mindennapi feladataid ellásd, sőt, ha mozgásra adnád a fejed nagyon fontos, hogy megfelelő eszközt válasz magadnak.

Több száz különféle babahordozó van a piacon, de ezek közül nem mindegyik készül magas minőségben, és nem mindegyik érdemes az ajánlásra. Ha fontos számodra az aktív életmód, ha szeretsz túrázni, sportolni, akkor ez a cikk különösen hasznos lesz a számodra, hiszen megmutatjuk neked milyen hordozót érdemes választanod ehhez az életmódhoz.

MOZOGNI SZERETNÉK, DE KB. ESÉLYEM SINCS A BABÁVAL....

Aktív mozgás

Az aktív mozgás során különesem fontos, hogy olyan babahordozót válasszatok, amelyiknek támogató kialakítása lehetővé teszi a kényelmes és biztonságos utazást a baba számára, ugyanakkor nem megterhelő a viselése a szülők számára.

Cikkünkben a TÚRÁZÁS ÉS KISBABÁS SPORTOK specialistáját a MAGYARINDÁT kérdeztük meg, hogyan is kell elképzelni a hordozásnak ezt az igen speckó területét.

Katával, a Magyarinda hordozók tulajdonosával még tavasszal kerültünk kapcsolatba, amikor elcsábítottuk a Minipiacra. Kata mesélnél nekünk a „magyarindaságról”?

Nyéki-Fazekas Kata vagyok a Magyrainda babahordozók és babatermékek tervezője, és gyártója, szakmám szerint építészmérnök, 3 gyermekes édesanya.

10 éves vállalkozásomban babahordozók (elsősorban ortopédiailag minősített, könnyen használható csatos rendszerű (tehát nem megkötős) babahordozók), ill. speciálisan túrázáshoz, kisbabás aktivitáshoz fejlesztett babahordozók, hordozós ruházatok és más ezzel kapcsolatos praktikus és környezetbarát szemléletű baba-mama termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

A Magyarinda termékei nem készülhetnének a már védjegyünkké vált kiváló minőségben, és precizitással a jól összeszokott varrodai csapat nélkül, akikkel lassan szintén 1 évtizedes kapcsolat köt össze.


magyarinda csatos hordozo

Miért kezdtél hordozót tervezni?

Saját magunknak természetesen, igen klasszikus módon, akkor azzal a szándékkal, hogy nem kötözős, kicsi és könnyű, a babának is egészséges, és – a férjemmel mindketten derékfájósak lévén – jól tehermentesítő babahordozóval mehessünk kirándulni, közlekedni, játszani a nagyobb testvérrel.

De a saját igények mellett ma már egyetemes célunk, hogy minél több kisbabás családhoz eljuttassuk azt a szemléletet, hogy a baba hordozása természetes, és a családban mindenki számára könnyebbséget jelentő dolog, és nem fizikai teher egy jó hordozó segítségével. Vele a kisbaba alapvető testközelség igényét egyszerűen kielégíthetjük úgy, hogy közben két szabad kézzel végezhetjük a dolgunkat, gondoskodhatunk a nagyobb gyermekről, kirándulhatunk, könnyedén utazhatunk, átjuthatunk a babakocsival bevehetetlen akadályokon, sőt a hordozást átruházhatjuk családtagjainkra is. Tehát a mérnökien megtervezett, kiváló tehermentesítést biztosító babahordozóink segítségével a kisbaba születése után vele együtt is teljes, aktív és élménydús életet élhetnek a szülők derékfájás nélkül.

De mégis mivel tud többet a Magyarinda? – gondolod magadban. Mutatjuk...Kattins a nyilakra.

azaz a széles felület, amely a térdhajlatokig (de legalább bő combközépig) alátámasztást biztosít

azaz a hordozó képes olyan megtámasztást adni gyermekünkre -a hátát még tartani nem képes kisbaba és az alvó gyermek számára is!- amely:

azaz a hordozó képes olyan megtámasztást adni gyermekünkre -a hátát még tartani nem képes kisbaba és az alvó gyermek számára is!- amely

azaz mind a szülő, mind a kisbaba számára maximálisan kényelmes a benne való hordozás hosszú távon is.

Nemzetközi ortopéd szakorvosi minősítést kaptak a Magyarinda hordozók. Az amerikai Hip Dysplasia Institute orvosszakértői „csípő barát” minősítéssel tűntették ki a Magyarinda népszerű babahordozóit. Az elismerés az eddig is kiváló minőségéről és rendkívüli strapabíróságáról és kényelméről is híres márka babahordozóit a világ legrangosabb gyártóival egy szintre emeli

 Dr. Besze Tibor ortopéd szakorvos biztosít minket arról, hogy a Magyarinda megfelel az összes szükséges kritériumnak.

  • 3 POZÍCIÓban is hordozhatsz benne: ELÖL, HÁTON, CSÍPŐN.
  • egy hordozó végigkísér a hordozós kor elejétől  a végig,

 

Magyarinda babahordozó

A Magyarinda hordozók között kiemelt szerepet kapnak a mozgáshoz, túrázáshoz, hordhatóak – hogyan lehet összeegyeztetni a sportot a babahordozással?

Megfelelően kialakított babahordozókkal, ami jól megtámasztja a babát, és kényelmes, tehermentes a felnőttnek is, élmény a mozgás a babával együtt. Fontos persze az is, hogy milyen mozgást végzünk, de a túra, gyaloglás, nordic walking, hordozós fittnesz, jóga vagy különböző hordozós táncok is remek mozgás és kikapcsolódás.

A Magyarinda Kalandor hordozó kifejezetten azoknak készült, akik szeretnek túrázni, kalandozni, és nem szeretnének erről lemondani a babás időszakban sem. A Kalandorokon 8 olyan, túrázós hordozást segítő pluszt találsz, amit más típusú hordozókon nem:

  1. lélegző derékpánt és vállpánt a technikai 3D textilnek köszönhetően
  2. vastagított szivacs, a nagyobb kényelemért, ha hosszabb úton használod
  3. extra erős, kopásálló, könnyen tisztítható pántok
  4. gyorsan száradó rendkívül puha bélés a baba körül
  5. oldalsó magasságállítás
  6. hevederes erősítés puha szivacs védelemmel, mellyel a nagyobb babák lábát is kényelmesen támasztja meg
  7. fényvisszaverő csíkkal a jobb láthatóságért
  8. extra bújtatók karabinerekhez, hogy ne a kezedben vidd, amit nem muszáj

Amikor sportolni, túrázni szeretnél a babával együtt, akkor nemcsak fontos, de lényegében elengedhetetlen, hogy olyan hordozót válassz, amelyikben kényelmesen, fájdalom nélkül tudod őt hordozni. Ne köss kompromisszumot, arra gondolva, hogy elég, ha a babádnak megfelelő, kényelmes a hordozó, te majd csak kibírod a fájdalmat: nem, nem fogod kibírni, egyre rosszabb lesz, alig fogod várni, hogy letehesd a babát.

Még mielőtt fájni kezdene a hátad, ezekre a jelekre figyelj

Az egyik leglátványosabb jel, ha a babát hordozva előredőlsz.

Ezzel a tartással ellensúlyozod a baba súlyát, de ez nagyon megterheli a derekadat, és hosszú távon fájdalmat okoz. Ha Neked is érzékeny a derekad, akkor erre nagyon figyelj.

A derékpánt a baba súlya alatt eltávolodik a derekadtól. Ez azt jelenti, hogy a derékpánt nem tud elég terhet levenni a vállaidról, mivel nem illeszkedik jól a testedre. A vállakra nehezedő teher szintén a derék tájékon okoz terhelést – hosszú távon pedig fájdalmat.

Ha a mellkaspánt nem állítható magasságú és/vagy szélességű, akkor nem tudod a tested méretéhez alakjához igazítani, tehát a vállpántokra nehezedő súlyt nem tudja eléggé csökkenteni. Ez a terhelés a hátadnak rossz.

A túl vastag széles pántok zavaróan akadályozhatják a szabad mozgásodat, esetleg dörzsölhetnek is. A vállpántokra tehát ilyen szemmel tekints a választáskor.

KIVÁLASZTÁSI SZEMPONTOK A HORDOZÓ MEGVÁSÁRLÁSAKOR

Legyen ívelt, több osztatú és a kitöltő anyaga olyan legyen, hogy a baba súlya alatt ne tudjon összetömörödni, meggyűrődni, illetve akkor se távolodjon el a derekadtól, ha a baba súlya majd belekerül.

Figyelj arra, amikor a felpróbálod, hogy jól illeszkedjen a derekadra a derékpánt akkor is, amikor a baba a hordozóban van.

Apróságnak tűnik, pedig nagyon fontos a tehermentesítés szempontjából. A hordozó, amitől jó tehermentesítést vársz, rendelkezzen olyan mellkaspánttal, aminek a magassága és az összehúzhatósága is állítható, hogy jól a méretedre tudd állítani.

Fontos a vállpántok párnázottsága, ugyanakkor az is, hogy a formája, mérete olyan legyen, hogy kényelmesen tudj benne mozogni, ne akadályozzon, ne dörzsöljön és persze ne vágjon sehol – tehát ne legyen se túl karcsú, se túl pufi, és ebben is minősített szivacsozás legyen, ami nem tömörödik össze a baba súlya alatt és hosszabb idő alatt sem.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy milyen hordozót válasszál, akkor kérhetsz személyre szabott tanácsadást is Katáéktól, illetve nagyköveteiktől is.  Sőt kölcsönözhetsz is hordozót, ha még nem vagy biztos a választásodban.

A mozgás minden esetben nagyon fontos része az életünknek, akkor is kiemelt figyelemt kell rá fordítani, ha a külső körülmények miatt nem tudunk esetleg kimozdulni otthonról ( koronavírus, karantén, egyéb helyzetek). Katáék is tudják, hogy nem könnyű otthon, bezárva lenni a babával, ép ezért létrehozták az #maradjaktiv közösséget a Facebookon, ahol különböző mozgási lehetőségeket ajánlanak a csoporttagoknak, illetve videós segítséget is kaphattok az otthoni mozgás elkezdéséhez.

További cikkei

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet