fbpx

Gyerekzsúr, meg amit akartok | Tuti megoldások gyerekpartyra

gyerekzsúr, gyerekparty
Bármennyire ellenálltál is neki, most már visszavonhatatlanul beköszöntött a gyerekzsúrkorszak gyermeked életében? Tiltakozás helyett hozd ki magadból a legjobbat, és szervezz álomszülinapot csemetédnek okosan!

Tuti megoldások rumlimentesen: gyerekzsúr külső helyszínen

gyerekzsúr

A legegyszerűbb, legkényelmesebb és legköltségesebb módszer a hagyományos, külső helyszínen, játszóházban vagy kalandparkban megvalósított szülinap. Ilyenkor nincs igazán sok dolgod, hiszen mész, foglalsz, fizetsz, majd a bulika alatt néhány órán át mosolyogva bazsalyogsz a kedves szülőkkel, és néhány felpörgött, cukorkómás, égedelem gyerekkel.

Költségek: 35 000 Ft-tól 7-10 gyerekre. Vigyázat, a büdzsé könnyen elszállhat, és nagyobb gyerekcsapat vagy izgalmasabb program esetén pillanatok alatt akár százezres tétel is kikerekedhet!

Munkaóra: 2-3 óra + az ott töltött idő

Gyerekzsúrötlet: Szabadulószoba, kerámiafestés, lézerharc, kincskeresés, tűzzománcolás, múzeumlátogatás, gokart, városi séta.
Amivel még számolni kell: A torta általában feláras, és az üdítők, ennivalók is korlátozott számban, előre meghatározott minőségben állnak rendelkezésre. A mentes gyerekekre és a szülőkre is gondolnod kell!

Pro: Nem kell takarítani, a gyerekek nem tesznek kárt az otthonodban, nem kell beengedned idegeneket a házadba, nem kell előre ötletelned, sütni-főzni és utána elrámolni a rumlit. Ráadásul a gyerekek biztosan élvezni fogják.

Kontra: Szorozd meg a gyerekek számát kb. ötezer forinttal, és máris tudni fogod, mennyi pénzt szórnak el a szülők tök felesleges ajándékokra a csemetédnek. Azokat a játékokat aztán tárolnod és kerülgetned kell. Ja, és ami az egészben a legrosszabb: az ötleteket tőled várják majd! Emellett ezeknek a buliknak hatalmas az ökológiai lábnyoma, és tuti, hogy a gyerekek kifulladnak a végére.

Gyerekzsúr kényelmesen, otthon

gyerekzsúr otthon

Vannak szülők, akik imádják az otthoni bulikat, és számukra nem kérdés, hogy egy igazi gyerekzsúr csakis otthon az igazi! Ilyenkor fel lehet állítani a trambulint vagy a medencét, lehet extrázni némi légvárbérléssel, de akár egy hamisítatlan bográcsozás is fantasztikus élmény és digitális detox a gyerekeknek.

Hogyan bulizzunk otthon a gyerekekkel -MINIMAG KERTI PARTI TIPPEK GYEREKEKNEK, RECEPTEKKEL

Költségek: A házibulis gyerekzsúr legnagyobb veszélye, hogy olcsónak tűnik, de egyáltalán nem az. A finom falatok, az üdítők, a torta alsó hangon 35 000 Ft-tól indulnak.

Munkaóra: 5+ óra az előkészületektől és a gyerekek számától függően + a buli ideje + utólagos takarítás.

Gyerekzsúrötlet: tematikus szülinapi buli, beöltözés, jótékonysági vagy önkéntes tevékenység, klasszikus kerti parti, szabadtéri moziest, sportos szülinap.

Amivel még számolni kell: Az otthoni gyerekzsúrok legnagyobb „veszélye”, hogy a szülők is ott maradnak, vagy ami még rosszabb, nem maradnak ott, és neked kell figyelned n+ a meghívottak számú gyerekre. Ez érzelmileg és pszichésen is megterhelő lehet. Épp ezért a meghívóban legyél teljesen egyértelmű a szülők feladatait és az ajándékozás módját illetően!

Pro: Allergiás, betegséggel élő gyerekeknek, zárkózottabb csemetéknek biztonságosabb az otthoni gyerekzsúr. Ha olyan anyuka vagy, aki szívesen süt-főz és sürög-forog, ha amúgy is rendszeresen tartotok összejöveteleket, vagy szeretnétek kiépíteni a kapcsolatot a többi szülővel, a házibuli az ideális választás.

Kontra: Egy otthoni gyerekzsúr megszervezése rengeteg melóval jár előtte és utána egyaránt. Emellett a létszámot korlátozhatja a lakás befogadóképessége, és egy esős délután igazi istencsapása lehet egy népesebb gyereksereg vendéglátása esetén. És ami még ennél is rosszabb: a különféle ajándékötletet ugyanúgy neked kell kitalálnod.

Hasznos tippek gyerekzsúr
szervezéséhez

gyerekzsúr

A gyerekzsúr szervezésének legnagyobb veszélye, hogy a jószándékú ötletelés közben túlzásokba esel és túlvállalod magad. Épp ezért nagyon fontos, hogy már a helyszín kiválasztása előtt előre határozd meg, mennyit akartok/tudtok költeni!

A meghívottak létszáma tetszőleges, de fontos, hogy előre állítsd fel a kereteket gyermeked számára. Ha szolgáltatóhoz viszed a gyerekzsúrt, valószínűleg a sajátjaid mellé jut még hely néhány gyereknek, hiszen a legtöbb helyen hét- vagy tízfős az alapcsomag. Otthoni gyerekzsúr esetén lehet az a szabály, hogy a csemetéd annyi gyereket hívhat meg, ahány éves. Ha bevállalósabb vagy, akkor meg jöhet az egész osztály, ki számolja?!

A gyerekzsúr tematikájának kiválasztása problémás lehet, ezért ne bízd a gyerekre. Kínálj opciókat, vagy állítsd kész helyzet elé, és spórold meg a feszkót! A központi elem lehet a kicsi kedvenc meséje, könyve, figurája, sportja, vagy egy teljesen random téma is, melynek segítségével könnyebb lesz meghívót készíteni, tányérokat, poharakat válogatni, vagy helyszínt választani is.

A gyerekzsúr-dekoráció leginkább csak az anyukáknak fontos. Néhány lufi, mintás szalvéta, esetleg füzér, egy vicces pinata, és hidd el, minden megvan, amire a gyerekek valójában vágynak! Ha azonban ennél is jobban megadnád a módját, fantasztikus és tartós megoldások állnak rendelkezésedre a webshopokban.

Ne csináld egyedül! Fogd be apát, a nagyszülőket, a keresztszülőket vagy a legjobb barátnődet, és delegáld a feladatokat! Nem kell és nem is szabad mindent egyedül csinálnod, mert mire a buli elkezdődik, utálni fogod az egészet.

Engedd el! Mindenkinek van valamilyen komoly aggodalma. Kinek a torta, kinek az ételek, kinek maga a szervezés. Valami, amit nem szívesen csinál a gyerekzsúr szervezése kapcsán, de a sikerhez elengedhetetlen. Bármi is az, engedd el, rendeld meg, szervezd ki, és megkönnyebbülsz!

Élvezd! Egy izgalmas, mókás szülinapi gyerekzsúr hatalmas élmény lehet a szülőknek is. Élvezd ki minden percét, örülj a gyermeked örömének, beszélgess, mosolyogj, és hidd el, a kutyát sem érdekli, milyen lett a brownie, de tényleg!

A SZERZŐ

Kocsis Blanka vagyok, háromgyerekes mamikaze, szövegíró, nő, feleség.

Hosszú éveken át semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy anya legyek. Aztán amikor az lettem, igencsak meglepődtem, hogy a grandiózus „anya vagyok” életérzés helyett inkább csak zavart éreztem. Hát hol a megígért babaillat, rózsaszín köd, teljes összeolvadás és belső béke, amire szerződtem?! Megdöbbenve vettem észre, hogy nekem nem megy az „aludj, amikor a baba alszik”, és egyáltalán nem tudok belelazulni az anya – mártásztyúárt – szexistennő szerepbe. Csak úsztam az árral – nem ritkán ráadásul az árral szemben.

Ma már három okos, ügyes, szép és – nekem – tökéletes kiskorú kevéssé tökéletes, gyakran bakizó és önleevésben világbajnok anyja vagyok, főállásban szövegíró vállalkozó. Néha elbízom magam, és kis korkülönbséges anyukaként azt képzelem, láttam már mindent, meg annak az ellenkezőjét is. Aztán jönnek a gyerekeim, és bebizonyítják, hogy már megint alábecsültem őket.

Szakmai tevékenységemről itt tudhattok meg többet:

www.hakellegyjoszo.hu

Hatékony szövegírás vállalkozásodnak

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)