Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Bölcsőde, óvoda, iskola

Minden olyan cikket, ami kapcsolódik a bölcsödéhez, óvodához, iskolához, megtalálod a Minimagon.

Manapság már nem lehet elsunnyogni a jegyeket, mert a szülők többségének be van állítva, hogy azonnal értesítést kap egy-egy jegyről, bejegyzésről, de így is fontos lehet arról beszélnünk, hogy hogyan támogassuk a kiskamaszt, ha épp most nem lett túl fényes az a bizonyítvány.
Iskolai bántalmazás: mi az a tuti biztos módszer, amivel megvédheted a gyereked? Mert, hogy van ilyen módszer, és ezt elárulja nekünk Dr Bábolnai Péter.
Te is azok közé a szülők közé tartozol, akik fontosnak tartják, hogy teljesüljön a gyerek kívánsága, ugyanakkor szívesen vásárolnak praktikus, hasznos, illetve szükséges meglepetéseket is? Gyűjtésünk most Neked szól!
Visszavonhatatlanul itt a tanév. Nemcsak a gyermekemnek, a bájos kis elsősnek újdonság, hanem nekünk, szülőknek is. Vagyis kezdetét veszi egy végeláthatalan utazás a magyar közoktatásban. – és ezzel együtt életre kel ezernyi emlék és történet is.
A szeptember eleje minden diáknak ugyanazt jelenti: BACK TO SCHOOL! A két és fél hónapos nyári szünet után vissza kell térnünk az iskolapadba. Ez valakinek jó, valakinek már nem annyira, de mindenki számára elkerülhetetlen, szóval szerintem nem érdemes annyit balhézni rajta.
Egy amerikai biztosítási cég 50, a világ különböző pontjain elhelyezkedő várost elemzett megannyi tényező alapján, mint például a szülési és apasági szabadság, az óvodai költségek, az egészségügyi ellátás és a biztonság.Nagyon meglepő eredmények jöttek ki, legalábbis számomra. Igaz nem vagyok nagy világutazó, csak álmomban, így csak elképzelésem volt arról, hol lehet jól élni. Az 50-es listán Budapest is helyet kapott, méghozzá nem is rosszat.
Az óvodai ötéveskori felmérések és iskolaérettségi vizsgálatok idején sok szülő szembesül váratlan diagnózissal, vagy korábban fel nem ismert, illetve nem nevesített elakadással. Ilyenkor jön a tanakodás: kell-e külön fejlesztés, iskolaelőkészítő foglalkozás, vagy bőven elég lesz az is, amit az ovi nyújt?
Az ősszel pedig menthetetlenül megérkezik a bölcsi-ovi-sulikezdés is, újraindul a mókuskerék, amiről a Covid-előtti időkben tudtuk, hogy június közepéig biztosan, kis megszakításokkal ugyan, de forogni fognak, ma viszont már semmi sem biztos.
Az önállóság és önellátás kulcsfontosságú, ahhoz, hogy a gyerekünk könnyedén, akadály nélkül tudja kezdeni az iskolát, és sikeres, boldog pillanatokat tölthessen el majd ott. Mutatjuk a 10 legfontosabb készséget, amivel rendelkezni kell az iskola kezdéshez:
Mire megjelenik ez a cikk túl vagyunk már az első héten. Egy szülő életében az elválás a gyerektől sosem lesz könnyű dolog, a kicsi részéről sem az, de a mi dolgunk ezt „könnyűvé” tenni, ha fogalmazhatok így.
Az egyik csoportban felmerült, hogy frászt kell-e kapni attól, ha óvóbácsit alkalmaz egy óvoda. Egy másik csoportban pedig az volt kérdés, hogy mennénk-e olyan szakemberhez (vagy vinnénk-e akár a gyermekünket olyan segítőhöz), aki homoszexuális. A két téma között a pedofília volt a kapocs, én pedig úgy ahogy voltam, hátast dobtam.
Te hogyan készülsz a koronás iskolakezdésre? lehet egyáltalán készülni rá? A fészen kismillió posztot láttam, amely arra kíváncsi, várjuk-e az év kilencedik hónapját. De arra senki, hogy hogyan éljük meg a mostani véghajrát.

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet