Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Zene

Összegyűjtöttünk nektek tíz magyar előadót, akiknek a munkásságát, több embernek kellene ismernie. Jöjjön egy igazán szubjektív playlist/ lejátszási lista a Minimag gyakornokától.
Megkérdeztük Emesét, hogy melyik most az 5 kedvenc cikke a Minimagról, megmutatta, cserébe a Minimag tőle is kérdezett☺
Az emberek életének régóta szerves része a zene és az éneklés. Olyannyira, hogy ma már zene szól, ha fontos pillanat történik az életünkben. Az év legnagyobb ünnepét, a Karácsonyt ma már elképzelni  se tudjuk zene- és énekszó nélkül ( dúdolod már az All I want for Christmast? :)), azonban ez nem volt mindig így.
Gondolkodtál már azon mitől lesz egy zeneszám a kedvenced? Mi befolyásolja a zenei ízlésed, hogyan alakul ki egyáltalán és hogyan változik az évek alatt?
Mutatunk nektek 7 híres zeneszerzőt, akik valamilyen módon felkavarták az állóvizet.
Biztos sokan tudjátok, hogy áldott állapotban az anyaméhen belül a magzatok már hallják a hangokat. Hallják az édesanya szívverését, a lélegzését, a szüleik beszéd- és énekhangját. A külvilágból érkező zajokat és hangokat úgy hallják a babák, mint amikor mi csukott ablakokkal és ajtókkal próbáljuk meghallani a kintről jövő hangokat. Tompa, de megkülönböztethető a sziréna, a madarak, az emberi beszéd, az autók vagy épp a város zajai.
Egy igazán jó filmzene képes hangulatot teremteni. Képes megérinteni és hatni az emberi lélekre, így kiszakítva a mindennapokból. Mindezt úgy, hogy ha kell, észre sem vesszük, ha kell, akkor képes egy külön szereplővé válni úgy, hogy közben tökéletes egységet alkot a filmmel.
A zenehallgatás a mindennapjaink része. Zenét hallgatunk útközben, a buszon, vezetés közben, otthon, főzés vagy takarítás közben, futás vagy edzés közben. Sokan viszont munka vagy tanulás közben is szívesen hallgatnak zenét. Érdemes megfigyelnünk magunkat, hogy mikor teljesítünk jobban, ha zenét hallgatunk, vagy ha csend van körülöttünk.
Biztosan sokan találkoztatok már a korai zenélésre épülő programokkal, zenebölcsikkel, zeneovikkal, olvastatok a foglalkozások számos előnyéről. Ma már több tudományos bizonyíték alátámasztja, miért jó, ha együtt énekelünk, mondókázunk a gyerekekkel, milyen készségek és képességek fejlődnek már egész pici korban is.

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet