Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

25 mód, hogy jobban érezd magad akkor is, ha rossz napod van.

25 mód, hogy jobban érezd magad akkor is, ha rossz napod van-minimag

Akár az ágy rossz oldalán ébredsz, mondjuk a balon, vagy úgy érzed, rögtön az első pillanat után, hogy ez egy szörnyű, borzalmas, rossz, semmire se jó, nagyon rossz nap lesz, akár csak összejöttek már kora reggel a dolgok, az biztos, hogy nem túl jó érzés kimondani se: rossz napom van.

Bár nem leszünk képesek megoldani az összes problémádat, se újra indítani egy gombnyomással a napodat, de van néhány ötletünk, amivel átfordíthatod nagyon szar napból egész jó nappá. Tulajdonképpen a kulcs az, hogy jobb hangulatba hozd magad, így könnyebben megbirkózol a felgyülemlő kellemetlen dolgokkal.

Segítségképpen összegyűjtöttünk 25 dolgot, amit akkor (is) megtehettek, amikor rossz napotok van.

Menj ki a szabadba

Menj ki a szabadba

Banálisan hangzik, de szinte mindig működik ( esőben nem annyira) .

Ha sok időt tudsz erre szánni, és elmész kirándulni vagy piknikezni, remek. De ha mozgalmas napod van az irodában, akkor még egy rövidke, kint töltött idő is fokozza a hangulatodat. Próbáld ki, hogy teszel egy 10 perces sétát a háztömb körül – ez tényleg segíteni fog!

Hívj fel valakit a családtagjaid közül

Igazából egy barát is sokat segíthet, akár munka jövet-menet, vagy a hosszú munkanap után. szeretteiddel való beszélgetés segíthet kihozni a gödörből. 

Gyakorold a mély légzést

Gyakorold a mély légzést

Ha úgy érzed, hogy túlhajszoltad magad, vagy csak egy kis újraindulásra vágysz egy zsúfolt nap közepén, próbáld ki a mélylégzési gyakorlatokat. Ez a gyakorlat segíthet megnyugodni és megváltoztatni a gondolkodásmódodat.

Az alternatív orrlyukú légzés, amelyet szanszkritul Nadi Shodhana néven ismernek, egy jóga légzéstechnika, amelyet az elme és az idegrendszer megnyugtatására használnak, így a lelki és fizikai béke érzetét kelti.

Tippek az alternatív orrlyukú légzéshez:

 • Ülj kényelmesen, ügyelve arra, hogy a gerinced egyenes, a mellkasa pedig nyitott legyen, vállaid lefelé tartva, ellazulva, bal kezed pedig tedd a bal térdére.
 • Nyomd a jobb hüvelykujjad a jobb orrlyukhoz, így bezárva azt.
 • Lélegezz be 4 másodpercig a bal orrlyukon keresztül.
  Használd a jobb gyűrűsujjad a bal orrlyuk bezárásához (mutató- és középső ujjnak lefelé kell mutatnia), hogy mindkét orrlyuk egy pillanatra be legyen zárva.
 • Engedd el a jobb hüvelykujjad, és lélegezz ki a jobb orrlyukon keresztül 4 másodpercig.
 • Lélegezz be a jobb orrlyukon keresztül 4 másodpercig, majd a jobb hüvelykujjaddal zárd vissza a jobb orrlyukat.
 • Engedd el a bal orrlyukat, és lélegezz ki a bal oldalon.
 • Miután mindkét orrlyukból be- és kilélegztél, egy teljes kört teljesítettél.
 • Végezz legalább hét kört.

Menj el moziba, és nézz meg egy filmet

Ahelyett, hogy a Netflix előtt görnyednél (bár néha ez is segíthet), próbálj meg elmenni egy mozis randira magaddal. Ez lehetővé teszi, hogy kikapcsolódj és elmerülj egy fiktív történetben ahelyett, hogy a rossz napodon rágódnál.

Ajándékozz magadnak valami pihentető dolgot

Ajándékozz magadnak valami pihentető dolgot

Ha kényezteted magad valamivel, például egy masszázzsal, pedikűrrel, arcpakolással vagy fújással, az remek gyógyír a szomorúság ellen. Ha ez nem a te világod, kipróbálhatsz valami olyasmit, ami feldobhat:  mint például egy könyv elolvasása vagy egy puzzle játék.

Hívd fel a legjobb barátnődet

A barátaink tényleg megmozgatják a világot. Ne felejtsd el, hogy időnként jelentkezz be a legjobb barátnődnél, és ha olyan, aki a közelben lakik ráadásul, akkor készíts vele programot.

Olvass el néhány motivációs idézetet

Ha szükséged van arra, hogy feldobd a hangulatodat, olvass el néhány kedvenc idézetet vagy verset. Sokat segíthet, ha a Minimag Instagram oldalát nézegeted, esetleg átlapozod a boldog tényeket.

Írd le, mit csodálsz magadon

Sokkal többen vagyunk elégedetlenek magunkkal, mint amennyien elégedettek. De nem borzasztó ez? Mi lenne, nem lennél olyan szigorú magaddal, vagy ne hibáztasd magadat a rossz napodért. Írd le néhány post-it-re, hogy mit csodálsz, szeretsz, kedvelsz magadban.  Ha ez most lehetetlenül hangzik, próbáld meg elrejteni ezeket a kis önszeretet jegyzeteket az otthonodban, hogy legközelebb megtaláld őket, amikor rossz napod lesz.

Fogj egy felnőtt színezőt

És kezdj el dolgozni néhány szép színes ceruzával. Ha extra hangulatfokozóra vágysz, tölts ki egy pohár narancslét, és játszd le a kedvenc listádat a hangszórókon.

Kedvenc színezőnk:

3D SZÍNEZŐ SZETT | Kolibri | Mon Petit Art

 

Pörgess egy Pinterest sorozatot

Pörgess egy Pinterest sorozatot

Van-e jobb annál, mint felmenni a Pinterestre és összeállítani a ruhatáradat vagy a következő nyaralásodat? Per pillanat nincs. 

Készíts néhány Pin-táblát néhány receptről, amit ki szeretnél próbálni, vagy a kedvenc frizuráidról, vagy dobj össze egy lakber oldalt.

Látogass el egy múzeumi kiállításra vagy művészeti galériába

Egy laza séta egy múzeumban vagy a műalkotások megtekintése egy galériában az egyik legjobb módja a stressz levezetésének. Emlékeztetőül: egy kis szépség sokat segíthet.

Ventilálj

Leírhatod egy jegyzetfüzetbe, ha nincs senki, aki meghallgatna, vagy írhatsz egy barátodnak, szomszédnak, családtagodnak, vagy a párodnak.

Néha csak arra van szükséged, hogy valaki más is megerősítse, hogy tényleg rossz a napod van. 

Szóljon rólad egy nap

Nőiesség Mentorcsomag

A külső és belső változás kéz a kézben jár, hiszünk benne, hogy a kétféle támogatás szinergiát hoz létre és sokkal nagyobb hatékonysággal tud Téged emelni.

Felfedezd valódi nőiességedet és találj örömet a mindennapokban! A Nőiesség Mesterfokon program segít megtalálni az egyensúlyt a külső és belső változás között.

Gyulai Krisztina Selfness Coach és Szalai Szilvia Színtanácsadó – Beauty Coach segítségével új megközelítést tapasztalhatsz meg, amely segít megtalálni önmagad és tudatosan fejlesztheted a nőiességedet.

Fedezd fel, milyen színek és stílusok passzolnak hozzád, és kapcsolj a helyes útra.

Az újrakezdés és önbizalom megtalálásának 180 perces útjához itt az ideje csatlakozni.

Legyél te a fókuszban, és sugározz önbizalmat.

Jelentkezz a itt,  és indítsd el az utazást a nőiességed megtalálásához! 💖🌟

Nőiesség Mesterfokon Program, Stílustanácsadás és Coaching Nőknek.

Gyakran érzed azt,

 • hogy mindenhol a maximumot kell hoznod nőként?
 • hogy szeretnél tökéletes nő, anya, feleség, társ, munkavállaló, barátnő lenni?
 • hogy nemcsak a külső elvárások magasak, hanem a saját magadnak felállított mérce is az?
 • S hol vagy Te az egészben – mint Nő

Ha elindulnál egy izgalmas utazáson a nőiességed felfedezésében, akkor a Nőiesség Mesterfokon Program csomag a Tiéd!

Egy igazán nőies programot dolgoztunk ki, mely abban ad útmutatást Neked, hogyan találd meg nőiességedet, megkeressük az esetleges elakadásokat, irányt mutatunk, hogyan tudod ezeket a Rád szabott megoldásokat jól alkalmazni.

A külső és belső változás kéz a kézben jár, hiszünk benne, hogy a kétféle támogatás szinergiát hoz létre és sokkal nagyobb hatékonysággal tud Téged emelni.

A külső változásban Szalai Szilvia Színtanácsadó – Beauty Coach, a belső változásban Gyulai Krisztina Selfness Coach lesz segítségedre.

 • Egy fantasztikus program, amelyben a coaching segít a saját női erődre rátalálni, irányt mutat a nőiességed megéléséhez és megadja a szükséges önbizalmat a külsőd megújításához is.
 • A színtanácsadás révén útmutatót kapsz a színek és az egyedi stílusod kialakításához és fejlesztéséhez.

A konzultációk alatt segítünk felkutatni az esetleges elakadásokat és javaslatokat teszünk, hogyan lehet az egyénre szabott megoldásokat jól alkalmazni.

A mai nőknek rengeteg helyen és szerepben kell megfelelniük, holott lehetetlen mindenhol 100 százalékos teljesítményt nyújtani. Ez rengeteg kérdést vet fel bennünk és sokszor stresszforrássá is válik.

Krisztát sokan keresik meg belső elakadásokkal, gyakran fogalmazódnak meg a coaching ülésein nőiséggel kapcsolatos vágyak és célok. Szilvire sokszor tekintenek külső változtatóként, holott hozzá szintén valamilyen érzelmi motiváció hoz el valakit. Nyilvánvaló, hogy a külsőnk és a lelkiállapotunk nem választhatóak szét egymástól. Nincs olyan, hogy az egyik rendben van, a másik pedig nem. A külsőnk és az érzéseink kölcsönhatásban vannak. Ezért született meg az a közös projekt.

Mi történik majd, ha eljössz?

Először átbeszélitek Krisztával, azokat a kihívásaid, amikkel érkezel. Ez lehet nőiességgel kapcsolatos, de akár önismereti, párkapcsolati és kommunikációs téma is. Ezután megfogalmazol egy konkrét célt, és megtervezitek, hogy ennek megvalósításához milyen út vezet, és mely erőforrásaidra támaszkodva, hogyan fogod pontosan megvalósítani a célod.

Ezt követően Szilvivel színes kendőkkel meghatározzátok a színtípust, majd rúzsokat próbáltok, póthajak segítségével optimális hajszínt és megfelelő kiegészítőket választotok. Közben persze szó esik a színekhez fűződő viszonyodról, az önkifejezésről, megvitatjátok a stílussal és frizurával kapcsolatos kérdéseid, azt, hogy milyen stíluskorszakokat éltél meg korábban és azt is, mit jelent számodra a nőiesség.

A coaching ülés során megfogalmazott, új dimenzióba emelt nőiességhez fűződő viszonyod rögtön látványossá is válik a konzultáció végére!

A Nőiesség Mentorcsomag Neked szól, ha:

 • felfedeznéd magadban a nőt
 • újraértékelnéd a nőiességhez fűződő viszonyod
 • szeretnél változtatni, megújulni, magadra találni
 • jól jönne némi támpont az újrakezdéshez
 • feltöltődnél, hogy ragyoghass
 • szeretnéd Nőies Nőnek érezni magad
 • szeretnél Te lenni végre a fókuszban
 • szeretnéd tudni, mely színek, árnyalatok mellett a legüdébb az arcod, melyik hajszín számodra az optimális, milyen rúzs áll a legjobban.

A program 180 perces: 90 perc Coaching + 90 perc Színtanácsadás

Helyszín: Open Showroom, Budapest V. kerület, Nyáry Pál utca 5.

Bejelentkezés: Nőiesség Mesterfokon Program

Keress egy új süti receptet, amit kipróbálhatsz

Keress egy új süti receptet, amit kipróbálhatsz

A sütés hihetetlen stresszoldó – és nincs is jobb, mint valami finomat enni, amit; saját kezűleg készítettél. Ha nem vagy édesszájú és/vagy nem szeretsz főzni, egyél a kedvenc éttermedben.

Mondjuk ennek nehéz lesz ellenállni:

Készítsd el életed sós karamellkrémjét ( dulche de leche) – ünnepi finomság

Keress egy állatot

kutyával jobb az élet

Igen, komolyan, szó szerint. smered azt az érzést, amit akkor érzel, amikor meglátsz egy aranyos kiskutyát az utcán? Az az igazi boldogság. Tervezz be egy kis időt arra, hogy egy helyi menhelyen állatokkal játszhass, ajánld fel, hogy sétáltatod egy barátod kutyáját, vagy csak egyszerűen guglizz aranyos kiskutyákat és cicákat.

Zuhanyozz le

Néha nem kell semmi bonyolultat tenned ahhoz, hogy feldobd a napodat. Kapd elő a testradírjaidat, vagy a legillatosabb szappanodat, és persze a vízálló hangszóródat, és zuhanyozz le. 

Hogy még jobban érezd magad egy hosszú zuhanyzás után, mosd ki az ágyneműdet, hogy később friss lepedőbe bújhass.

Nézd át a régi fényképeket és családi albumokat

Ha a 80-as, 90-es években voltál gyerek, akkor van ilyen albumod, vagy legalábbis fényképeid. Emlékezz egy kicsit vissza a régi szép időkre. A vicces vagy kedves képek megtekintése kedves emlékeket idéz majd fel benned.

Tanuld meg, hogyan készítsd el a kedvenc koktélodat!

A koktélkészítés otthon igazán ütős. Nézz fel a YouTube-ra, vagy próbálj ki ezek közül egy koktél receptet:

5+2 nyári koktél, amit mindenképp ki kell idén nyáron próbálnod

Próbálj ki egy kis kertészkedést

Próbálj ki egy kis kertészkedést

Fontold meg, hogy jelentkezel egy parcellára a közösségi kertben, vagy használd a saját hátsó kertedet. Ha nincs elég helyed, kipróbálhatod magad néhány szobanövény nevelésében is.

Dolgozd fel a frusztráló érzelmeket

Vezesd ki magadból a rossz nap hangulatot, de ne úgy, hogy eltereled a figyelmedet, hanem úgy, hogy hagyod magad egy párnába üvölteni. Nem működik? Üsd meg! Ordíts bele, tépd szét, öleld meg, rángasd meg… majd takarítsd fel a rendetlenséged, miközben újra összeszeded magad és megnyugszol.

Próbálj ki egy edzésórát

Adj magadnak egy egészséges endorfinlöketet azzal, hogy kipróbálsz egy új edzést. Akár a pilates, a kerékpározás, a boksz vagy valami egészen más a kedvenced, az edzés beütemezése segít, hogy kiereszthesd a gőzt, miközben gondoskodsz a testedről.

Nézz meg egy régi kedvencet

Néha csak arra vágysz, hogy a kanapén ülj és tévézz – és ez így van rendjén! Vegyél fel egy kényelmes melegítőnadrágot, és nézz meg valami olyat, amit már régen nem láttál. Ha nem tudsz találkozni a valódi barátaidat, a Jóbarátok néha megteszi a maguáét.

Vegyél magadnak virágot

Miley Cyrusnak igaza volt. Ha virágot veszel magadnak, az feldobja a szobádat és a lelkedet. És nem kell bankot robbantani – egy kis bolti csokor is megteszi.

Vegyél ki egy kis szabadságot

Ha belefér a költségvetésébe, foglalj le egy éjszakát vagy a hétvégét egy közeli szállodában vagy Airbnb-n. Az egyetlen további terv, amire szükséged van, az a szobaszerviz vagy egy jó fürdő.

Próbálj ki egy új arcápolási terméket

Hidratáló toner és mist? – A modern tonikok

Ha meg van már a rutinod, akkor is belefér egy új maszk, vagy szemránckrém kipróbálása.

Nézd meg a MomChic rovatunkat, hátha ott lapul az igazi. 

+1. Lépj kapcsolatba egy terapeutával

Akár van már terapeutád, akár még soha életedben nem jártál terápián, rengeteg előnye van annak, ha beszélsz egy mentális egészségügyi szakemberrel, függetlenül attól, hogy hol tartasz az életedben. Kérj időpontot, és próbálj meg új perspektívát találni. 

Cikkek, amik érdekelhetnek még a témában

Jónő-e vagy(ok)?!
Anya vagyok

Jónő-e vagy(ok)?!

Lányos anyaként sokat gondolkozom azon, mitől lesz valaki jónő?! Attól, hogy jól néz ki, mindig tiptop, rendben van a sminkje és a legutóbbi outfitjét a

Tovább olvasom »

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet