Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Dinoszauruszos kreatív játékok | Roaarrrrr

Dinoszauroszos játékok minimag

A gyerekek valamiért ellenállhatatlanul vonzódnak a dinós dolgokért ( legyen az játék, vagy könyv, vagy éppen ruhaféle).

Jó esély van rá, hogy miközben neked fogalmad sincs arról, hogy mit vacsoráztál tegnap este, vagy éppen hogy végződött az esti sorozatod, addig a dinoszauruszok által elvarázsolt gyermeked viszont könnyedén különbséget tesz diplodokusz és a mamenchisaurus között, és teljes biztonsággal elmondhatja, hogy a velociraptor természetesen tollas húsevő volt, megnagyobbodott karmokkal.

Ezt persze a játék gyártók is felismerték, és így aztán a dinók ellepték a játékos boltok polcait.

Természetesen a gyerekek dinoszauruszok iránti szeretete mindenütt jelen van, ami azt jelenti, hogy nehéz lehet válogatni a számtalan lehetőség, és játék között, és megtalálni a legjobb dinoszaurusz játékokat számára.

A játékok kiválasztásánál érdemes az alábbiakra figyelni, hogy abszolút sikert érhess el:

Válassz gyermeked életkorának, fejlettségének  megfelelő játékot.

Győződj meg arról, hogy a játék nem túl bonyolult, vagy éppen túl egyszerű, előbbinél a gyerekek túlterheltek lesznek, utóbbinál unatkozni fognak.  És mindenképp figyelj arra, hogy gyermeked éppen mihez vonzódik jobban: Ha szereti a rejtvényeket, szerezzen neki egyet; ha szereti az akciófigurákat, lepd meg azokkal.

A mi válogatásunkban, most mellőzzük a jövő-menő dinókat, helyettük olyan játékokat mutatunk, amelyek hosszú időn át a gyerekszoba részesei lehetnek

ÖSSZE KELL RAKNI | 3D DINOSZAURUSZOK

MÁGIKUS KARTON STEGOSAURUS | KARTON 3D miniart
MÁGIKUS KARTON STEGOSAURUS | KARTON 3D

A 3d játékoknak meg van az előnyük, hogy nem csak a finommotoros fejlesztésben, a koncentráció fejlesztésében vesznek részt, hanem szerepjátékként is tökéletesen működnek.

A MiniArton található újrahasznosít kartonból készült dinók tökéletesen lefedik ezt. A kemény karton elemeket kippantitjátok , majd pár perc alatt összerakjátok és kezdődhet a móka.

Van köztük olyan, amelyik már színes állapotban kerül hozzátok (növényi festékkel festették), mint például a fenti képen látható stegosaurus, míg tudtok olyat választani, amelyiket ti színezhettek ki. Kreatív, stílusos ökojátékok krétakori környezetben (esetleg jurta).

KARTON T-REX | CSINÁLD MAGAD KÉSZLET miniart
KARTON T-REX | CSINÁLD MAGAD KÉSZLET
KARTON TRICERATOPS | CSINÁLD MAGAD KÉSZLET

FÜRDESD MEG ŐKET | VÍZI DINÓK

A Yogoplay boltjában találtunk ezekre a formás dinókra, melyet a PlanToys tervezett.  A 4 figura még a kádba is bevihető, hiszen annak ellenére, hogy fából készültek, tökéletesen jól bírják a vízet.

Különleges PlanWood*-ból készültek: A PlanToys által kifejlesztett fa anyag, ami 99%-ban fa és 1% formaldehid mentes ragasztót tartalmaz. A fűrészport anyagában színezik és nagy nyomáson préselik. Így egy a víznek, homoknak is ellenálló erős anyag lesz belőle.

plantoys dinoszett minimag
PlanToys Dinó szett (4 db)

MINDENT A HELYÉRE | DINÓ KIRAKÓ

Szintén a kicsikhez szól az Okosjátéknal kapható dinós fa puzzle. 10 hónapos kortól lehet már vele játszani, elvégre nem lehet eléggé korán kezdeni a dinókkal való ismerkedést.

7 darab, különböző dinót lehet behelyezni az előre kialakított részbe. Szuper forma felismerő játék is egyben.

Dinós puzzle fából
Dinós puzzle fából

DINÓ CSATA | DINÓS KÁRTYAJÁTÉK

A Djeco Batasaurus kártyájáték egy képzeletbeli Jurassic Parkos csatát elevenít fel. Az 5 éves kortól játszható zsugapartiban egy a cél: Nyerj meg minél több összecsapást és szerezz minél több dinó kártyát. 2-4 fő tud az izgalmas játékkal játszani, ideális ahhoz, hogy a család többi tagja is behatóbban megismerkedjen a dinókkal.

Batasaurus kártyajáték
Batasaurus kártyajáték

MINDENT IS TUDSZ A DINÓKRÓL? | DINÓ TÁRSASJÁTÉK

A BrainBox társasjáték dinoszauroszos kiadásában 55 kártya található meg persze a homokóra, ami igen rövid időt engedélyez a kártyán található kép nézegetésére. Majd jön a kocka, és máris meg kell tudni mondani, hogy a Spinosaurus vajon mind a 4 lábán áll a képen, vagy csak kettőn?

Ilyen és ehhez hasonló, megfigyelésen alapuló kérdéseket kapunk, amire aztán vagy tudjuk a választ nem. Szórakoztató, családi dinós játék.

Brainbox Dinoszauruszok 5+
Brainbox Dinoszauruszok 5+

KREATÍV DINÓK A LAKÁSBAN

Djeco origami dinoszauruszok miniart
ORIGAMI | DINOSZAURUSZOK
djeco dinoszaurusz karckép miniart
KARCKÉP TECHNIKA
szinezodinoszauruszomy02_miniart
FELFÚJHATÓ SZÍNEZŐ | DÍNÓ

Origami dinó: Készítsétek el kedvenc dinóitokat, ezzel a gyönyörű papír origami készlettel. Kezdőknek készült és nagyszerű bevezetés a papírhajtogatás művészetébe. Olyan lányok és fiúk számára vonzó, akik szeretik T-Rex-eket és Pterodactyl-eket. Hajtsuk össze!

Dinó karckép: Szórakoztató karc művészet a dinoszaurusz rajongó gyerekek számára. Utazzatok vissza az időben és készítsétek el saját mintázatú dinoszauruszaitokat ezzel a csúcs Djeco Karckép készítővel.

Felfújható dinó színező:Ez egy igen szokatlan formája a színezésnek: a különleges anyagból készült dinó párost ki kell színezni, majd a mellékelt cső segítségével fel kell fújni és már indulhat a játék velük.

 

Ezek lettek a mi kedvenceink, már csak az a kérdés, hogy nálatok melyik?

További cikkei

Kategóriák

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet