Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Karácsonyi filmek és sorozatok a szabad estékre

karácsonyi filmek sorozatok
Összegyűjtöttük nektek a streaming szolgálatok karácsonyi kínálatát, arra az esetre ha idén karácsonykor nem csak a jól bevált filmeket néznétek meg. És miért is tennétek, ha már ilyen jó filmek között lehet válogatni?! Ha már te is unod, hogy december elsejétől  a tévében Kevint kell nézned, vagy csak felfedeznél néhány új filmet vagy sorozatot, ami meghozza a karácsonyi hangulatot számodra: akkor a legjobb helyen vagy. Összegyűjtöttük az elmúlt évek, és az idén megjelent karácsonyi filmeket, sorozatokat, amiket érdemes megnézni.  

1. Noelle: A télapó lánya

A 2019-ben megjelent Noelle, Anna Kendrick főszereplésével a klasszikus történet, persze átdolgozva.

Röviden a Télapó fia, aki történetesen Noelle bátyja nem biztos benne, hogy Télapó szeretne lenni.  Noelle biztatásként azt javasolja neki, hogy vegyen ki pár nap szabit a nagy nap előtt. De valami félresikerül és bátyó eltűnik.  Noelle a keresésére indul és kezdetét vesz a nagybetűs KALAND.  Egy igazi családi film, jó humorral és szerethető karakterekkel.

Irány a Disney+  és derítsd ki hogy Noelle vagy a báty veszi át a családi vállalkozást?

2.Egy igazi karácsony

Idén november jelent meg a Disney+ kínálatában az Egy igazi karácsony film.

Eddie Garrick egy jószívű ember, aki egy traumatikus gyermekkori élmény miatt hátat fordított a karácsonynak. A 8 éves lánya Charlotte viszont imádja. Ők ketten együtt töltik a karácsony estét, amikor találkoznak egy piros ruhás férfival, akit Nicknek hívnak, és innen indul a kaland, amely talán visszaadja a karácsonyba vetett hitét Eddienek.

3. Télapuk

A Télapuk sorozat 2022-ben jelent meg a Disney+ oldalán. De a történet már ismerős lehet…honnan is?

Scott Calvin lassan harminc éve van a Télapó pályán, ugyanis 1994-ben a Télapu című filmmel kezdte a pályafutását, majd folytatta 2002-ben  Télapu 2 :Veszélyben a karácsony-nyal és a 2006-ban a Télapu 3: A szánbitorlóval úgy tűnt befejeződött a sorozat.

Ennyi élmény után azonban  még sincs vége a történetnek.  A sorozatban Scott Calvin rájön, hogy nem lehet örökké Mikulás, és szeretné ha gyermekei normálisan nőnének fel, ezért  új utódot keres magának hogy nyugdíjba mehessen és elköltözhessenek az északi sarkról. De egyáltalán nem biztos, hogy a megfelelő utódra lelt a nagy keresésben.

Idén érkezik a sorozat második évada, és persze mind a három film  fent van a Disney+ oldalan. 

4. A Grincs

A klasszikus film verzió mellett, a 2018-as animáció is szuper szórakozást ígér az egész családnak.

 A Grincs magányosan él barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen hűséges társa kutyusa, Max. Csak akkor hagyja el barlangja kényelmét, amikor ki fogy az élelemből. Ilyenkor a szomszédos Ki-falvába megy, ahol nagyon komolyan veszik a karácsonyt, és évről évre egyre nagyobb ünnepséget csapnak, ezzel megzavarva a Grincs (lelki)békéjét.

Így mikor megtudja, hogy a szokásosnál háromszor nagyobb ünnepséget fognak tartani a Ki-k úgy dönt ellopja a karácsonyt, hogy csend és nyugalom legyen.

Irány a Netflix, hogy meg tud sikerül-e a Grincsnek a terve.

4. Minden idők legjobb karácsonya

Az idei év egyik legújabb karácsonyi Netflix vígjátéka.

A történet középpontjában két egyetemi barát áll Jackie, akinek tökéletes élete van és minden karácsonykor küld egy üdvözlő levelet barátainak, amelyben be is mutatja azt, és Charlotte, akinek az élete nem olyan tökéletes. Ő is kap az üdvözlő levélből, majd egy véletlen folytán Charlotte és családja Jackie-ék házában köt ki, és kénytelenek együtt tölteni az ünnepeket, ezért úgy dönt hogy bebizonyítja Jackie élete nem is olyan tökéletes, mint azt ahogy ő állítja. De lehet ezzel tönkre teszi mind két család karácsonyát?

5. Családi cserebere

Talán a 2023-as év legjobban várt Netflix filmje a Családi cserebere, ami egy igazi , milyen meglepő, családi vígjátéknak ígérkezik.

A Brenner család élete fenekestül felfordul karácsony előtt pár nappal, amikor egyik reggel  a gyerekek a szülők bőrében, míg a szülők a kamasz gyerekek testében ébrednek fel. 

Hogy kiderítsék mi történt velük és hogyan tudják ezt visszafordítani, össze kell fognia a családnak. 24 órájuk lesz, hogy vissza állítsanak mindent a rendes kerékvágásba. Szerinted sikerülni fog ez a Brenner családnak?

6.Utálatos karácsony

Egy karácsonyi sorozat a gyönyörű Olaszországból a Netflix-en.

Gianna utálja a karácsonyt, vagy ahogy ő fogalmaz a karácsony utálja őt, mert testvéreivel ellentétben még nem házasodott meg és nincs családja. Ezért minden évben megkapja édesanyjától azt a kérdést “ És van már barátod?”. Idén azt kamuzza van már barátja, akit karácsonykor be is mutat a családnak, így van 24 napja, hogy megtalálja a párját. Randikra fel! 

A Netflix sorozat kötelező csajos darab az ünnepi időszakban, és idén decemberben jön a második évada.

7. A Jangle család karácsonya

A 2020-ban jelent meg ez a karácsonyi családi musical a Netflix kínálatában. 

A történet Cobbleton kitalált városában játszódik, ahol él a híres játékkészítő mester Jeronicus Jangel.

Miután  hűséges gyakornoka  ellopja a féltve őrzött találmányát, elveszti életkedvét.

Lelkes unokájának  segítségével lehetősége van visszaszerezni ellopott találmányát és a reményt. Igazi ünnepi hangulatú karácsonyi film, mely a családról, bizalomról és kitartásról szól. És sok zenéről, meg táncról.

8. A Claus család 1-2-3

A belga karácsonyi film sorozat,  harmadik része nemrég érkezett meg a Netflix kínálatába.

A történet középpontjában a kamasz fiú  Jules és családja áll. Egy véletlen következtében kiderül, hogy nagypapa nem más, mint a Mikulás. Jules segít a nagyapjának az ajándékok kiszállításában, viszont gyűlöli a karácsonyt és ez lehet nagyobb probléma mint, ahogy azt a Mikulás gondolta.

 

Tudtunk újat mutatni?

Papp Nelli

Minimag gyakornok

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket